Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do Elac BS 204.2

sprocket

Rekomendowane odpowiedzi

Frantz

..cholera ..jestem trudnym przypadkiem , chyba do konca sam nie wiem czego poszukuje :(

Przez dwa dni miałem Krella Kav 400 XI , ..i skubaniec wywrócił mi swiat do góry nogami .

Suchelec jakiś ...ale takiej potegi brzmienia jeszcze nie słyszałem , dynamika że kapcie mi spadły choć nie noszę .

Wrzuciłem do szuflady Kraftwerk Maximum-Minimum i......wmurowało mnie w fotel , nie mogłem sie ruszyć :):)

Pewnie się narażę , ale wrażenia fajniejsze niż wyniesione z obcowania z kapelką na żywo w Sali Kongresowej ...

... i ukochany Nick Cave , Danka , czy Manu Katche -Neighbourhood zabrzmiał cudownie , wszystko z wykopem ale i z fantazją , muzykalnie , z fajna sceną stereo .

Zdrugiej strony niezwykle miło wspominam ciepełko Sound Projecta ...zeby tak wykop Krella połączyc z ciepełkiem 3SE i wręcz cudownie zaokrąglonymi wysokimi Denka 1560 ...miałbym ideał.

• Redaktorzy

sprocket - posłuchaj Pliniusa 9100. Nowy kosztuje 8,5kzł, ale uzywkę może trafisz za 4,5. Warto chyba poeksperymentować z końcówką 8200P (7,5kzł) i potem szukać preampa - a na początku nawet pasywka VAL-a powinna wystarczyć

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• Redaktorzy

sprocket - wiesz co? Ładuj się z tymi Elacami na stendach do auta i grzej do mnie. Posłuchasz Densena i będziesz wiedział w którą stronę chcesz iść ;)

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Frantz

serdeczne dzięki , ...ale gdyby była opcja abym to ja po Ciebie podjechał :) ...a może udało by sie zorganizować jeszcze sympatycznego Snajpera ?...było by miło...trunki stawiam ;) ...może jutro ?...wieczorkiem ?

sprocket, 3 Maj 2007, 21:26

> a może udało by sie zorganizować jeszcze sympatycznego Snajpera ?

Ja również chwilowo jestem out of order, bo się dorobiłem potomka dokładnie tydzień temu. :)

Niemniej dzięki za zaproszenie. Trzymam kciuki za odsłuchy i wybieranie.

Snajper

gratulacje ... w takim razie nie zawracam głowy , są ważniejsze sprawy :)

Frantz

wracaj do zdrowia ,... kiedyś napewno uda się zorganizować jakieś audiofilskoskromnopijackie co nie co ...:)

chętnie posłuchałbym Densena u siebie na kwadracie :)

pzdr.

• 4 tygodnie później...

Witam.

Chciałbym nieco odświerzyć watek , poniewaz właśnie staję się bogatszy o nowe audiofilskie przeżycie przeprowadzając na gorąco odsłuch przecudnej urody wzmaczka o angielskim rodowodzie ...Alchemist Nexus APD43A .

pokój : 20 m2

kolumienki : Elac BS 204.2 ... 4 ohm - 87 db. , raczej ciemniejsze niz jaśniejsze , ściana dzwieku , duży bas jak na monitory i bardzo szczegółowa góra ze wstęgi Jett III

CD : Denon DCD 2560 ... analogowo , troszkę misiakowato z ładna barwą ... jak trzeba , przywalić potrafi

IC : Neotech KHS 123 ...raczej neutralny , no może bas trochę odchudza , ładna scena , troszkę przed głośniki..

druty : by Garmin ...Frantz mówi że muły ...ja wiem ?

muza : Nick Cave wszystko , Danka z francji , Jopek Nienasyfcenie , Manu Katche Neighbourhood , John Lee Hooker Face To Face , Slayer Show No Mercy , Death Symbolic ...

Alchemist to najdziwniejszy wzmak z jakim miałem doczynienia , prawdziwy kameleon ...Nick po raz pierwszy nie śpiewa u mnie w pokoju na żywca , ...tylko z głośników , i tak jakoś z łaski , soniak TA-F 570 ES wywołuje u mnie tutaj dreszcze sadzając artyste obok mnie w fotelu , no może nie aż tak , ale coś w tym jest :)....pierwsze zaskoczenie , gdzies znikła

trochę wypchnięta przed głośniczki scena , zrobiło się tak jakoś płasko , a bas wlecze się do sąsiadów .

O ile średnica , wokal , ma bardzo ładna , nasyconą , barwę , o tyle bas wogóle trudno zdefiniować .

Jest naprawdę bardzo duży , ale mało barwny , powiedziałbym że jednostajny i rozwleczony .

Nieco odchudzone kabelki tutaj niewiele zmieniły .

Danka też , tak jakoś od niechcenia , jak potek poniżej 11 -tej to strzela fochy i uderza w klawisze wolniej niż zwykle , ...wogóle mam wrażenie że wszystkie utwory które świetnie znam są teraz dwa razy dłuższe :)...

nuda , nuda , nuda , tylko ta barwa wokali , średnicy ...intryguje ...wciąga...

Wzmak gra niezwykle gladko i spokojnie , w zasadzie nic nie jest w stanie wyprowadzić go z równowagi ...nawet

płytka No Radio - K.Ścierański Trio , wyjątkowa żyletka ( właściwie trzymam ją jako ciekawostkę przyrodnicza , synonim jazgotliwości ) brzmi jakos tak milej , nabrała kolorów ...

Manu Katche ...barwa , barwa , ....ale dziura między głośnikami ...jak ? skąd ?!...no i jazda z głośnikami po pokoju , tam i z powrotem , nic lepiej , ..a nawet gorzej , ....do przodu , dzwięk chudy , do siebie , za wąsko ....skręcanie w jedna , w drugą ...nic

graty na miejsce

a teraz najciekawsze

w szufladzie ląduje Slayer ...i The Antichrist wgniata mnie w fotel , kopara opada :) wlekący sie bas gdzies znika , stopę odczuwam cialem , w srednicy mięcho aż miło , gitary nasycone i jest w nich coś magicznego , lampowego ...ale skąd ten klocek nagle złapał takiego powera ??...co ? nic z tego nie rozumiem .

Gdybym sluchal w 90 % mlócki to miałbym system marzeń .

Wlaściciel wzmaka ma podobne spostrzeżenia .

Jestem pewien że to bardzo dobry wzmacniacz w odpowiedniej konfiguracji , warto byloby posluchac go z Triangle czy Cabasse , z szybkim jaśniejszym CD .

Kolejne na liscie to monobloki Phast ...zna ktoś może ??

a tu kilka fotek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Redaktorzy

sprocket - przy następnych testach miej "pod ręką" przynajmniej jeszcze jeden kpl. kabli głośnikowych. Nawet najtańsze XLO (które kiedyś chyba miałeś) będą ok. Te głośnikowce co teraz masz są dość specyficzne i czasem po prostu kompletnie nie grają. O ile w "nerwowych" i lekko jazgotliwych systemach usuwają szklistość i uspakajają cały przekaz o tyle przy neutralnie i muzykalnie grających działa "efekt koca".

Fr@ntz

"I am an audiophile"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.