Skocz do zawartości
IGNORED

HK 970 jako transport- opinie

fitrus

Rekomendowane odpowiedzi

Chcialbym zapytac co szanowne grono twierdzi o podlaczaniu Harmana Kardona 970 jakos transportu do Audionemesisa DC-1 ?

Slyszalem juz opnie, ze moze i to zagra ale słabo bo to budżetowy odtwarzacz i ze juz lepiej kupic jakiego starocia z coaxialem i podpiac.

Argument 'bo jest budzetowy' jakos do mnie nie przemawia - tym bardziej, ze naped w tym odtwarzacz jest taki sam jak w Arcamie FMJ'u i Creeku Destiny (chyba) i jeszcze slyszalem o jednym amerykanskim odtwarzaczu dzielony za 10k zl (nazwy zapomnialem).

Zaleta tego napedu jest to ze kreci ze dwa razy szybciej i w czasie rzeczywistym porownuje odczyty i koryguje bledy - bo to cd-rom.

A jakie jest Wasze zdanie?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/33216-hk-970-jako-transport-opinie/
  • Redaktorzy

jeśli masz "na stanie" audionemesisa to po prostu podepnij i posłuchaj. Będziesz miał punkt odniesienia.

Jasne, że lepiej mieć dedykowany napęd pozbawiony wszystkich zbędnych "śmieci" ale od czegoś trzeba zacząć.

U mnie na razie dobrze sprawuje się w roli napędu odtwarzacz Pioneer 9700, który posiada możliwość odłączania wyjścia analogowego lub cyfrowego. O dziwo wyłączenie wyjść analogowych (a może całej części analogowej - nie mam pojęcia) zauważalnie poprawia jakość dźwięku na wyjściu cyfrowym (coaxialnym).

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

No tak tylko transport do tego DAC'a bedzie kosztowal z 1000euro. Przeważnie jest tak ze napędy sa droższe - ale czy warto tyle placic? Przeciez ten naped juz i tak przez to ze jest DVD-romem nie bedzie robil duzo bledow - czy warto tyle placic zeby uzyskac te 'utracone' przez naped szczeteczki info?

Czy ma ktos jakies doswiadczenia?

• Redaktorzy

fitrus - nie musisz przeciez kupować transportu AudioNemesisa (zresztą jeszcze nieobecnego w cenniku). Równie dobrze powinien się sprawdzić np CDT -Zero Audio Note a używki chodzą po ok. 1,5 kzł - czarna wersja będzie wyglądała jak komplet ;)

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Możesz również zakupic sobie np. Denona DCD1500AE na allegro za ok. 2kzł. (bardzo dobry transport i bonus w postaci SACD). Ja tak zrobiłem i jestem zadowolony po połączeniu z AN DC-1. Później możesz dokupic killer jiterra np. Monarchy Audio DIP za ok.200$ (nowy) lub ok 400zł z drugiej reki i po problemie. W sumie wyjdzie ok. 2,5 kzł.

Ukryta Zawartość

post-8986-100002926 1178038469_thumb.gif

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Dobry jest Teac VRDS 10 poniżej 3 kzł. używka, ale obowiązkowo trzeba wymienić zegar na lepszy. Gdzieś W ogłoszeniach chodzi równiez TEAC 25X ponizej 4kzł.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.