Skocz do zawartości
IGNORED

CD do 1000zł - odsłuchy, wrażenia

mlb

Rekomendowane odpowiedzi

chciałbym do wszystkich wiadomości podać: NICZEGO NIE BRONIĘ I NIE ATAKUJĘ. Piszę swoje odczucie raz, drugi, jak każdy i kończę jako megalomaniak... pojechałeś lete teraz trochę i jak chciałbyś się powyzywać to zapraszam, tylko nie na tym forum. Naima wpisalem jako przykład, pierwszy przyszedł mi do głowy. Dobrze radzę, rozluźnij się i będzie dobrze.

Senicz ja chętnie usłyszę tego twojego bekarta :))

jerry

załóż ignora dla lete tak jak ja to uczyniłem

mam spokój nie wyświetla mi się i człek się nie denerwuje

przez takich cymbałów ludzie odchodzą z tego forum bo są zniesmaczeni.

>Senicz ja chętnie usłyszę tego twojego bekarta :))

Może 15 lub 16 czerwca? O ile Panowie z KAiM zechcą nas widzieć... jeRRy, kiedy ewentualnie mógłbyś przyjechać?

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

>artPaw

>załóż ignora dla lete tak jak ja to uczyniłem

Z tym "ignorem" to nie jest chyba do konca prawda - udowodnilem Ci w jednym z postow wczesniej, ze nadal czytasz moje wypowiedzi :PPP

>przez takich cymbałów ludzie odchodzą z tego forum bo są zniesmaczeni.

Jezeli nerwy Ci puszczaja, to pomaga herbatka z Melisy...

Ludzie traca zaufanie do tego forum glownie z faktu spadku jego wiarygodnosci (np. poprzez takie "akcje", jak promocja G7550 tutaj...).

Jezeli dociekliwosc, zadawanie pytan i "drazenie" tematu kogokolwiek "boli", to jedynie wzbudzic moze pytanie o czystosc intencji...

I prosze, bez dalszego bicia piany i "potyczek" slownych... Bo juz mnie to nudzi.

(I zadne "ale" i zadne "tylko"... Zadne tlumaczenie sie tu nic nie zmieni)

Pozdrawiam,

Lete

>Ludzie traca zaufanie do tego forum glownie z faktu spadku jego wiarygodnosci (np. poprzez takie"akcje", jak promocja G7550 tutaj...).

Przyznam szczerze że chciałbym być takim jasnowidzem i wiedzieć kiedy ludzie tracą zaufanie a kiedy nie... kupę kasy bym wtedy zarobił na giełdzie :-))) A ta "akcja" to tylko i wyłącznie zasługa gwardii ze Szczecina...

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

mlb, wpadnij kiedys do Szczecina, ot tak... Tu mieszka przeciez takze i Dragon66...

Moze Ci sie spodoba i zmienisz zdanie o ludziach tu zyjacych ;)

Z dedykacja dla sprawcy calego zamieszania:

(...)

Money, money, money

Must be funny

In the rich man's world

Money, money, money

Always sunny

In the rich man's world

Aha-ahaaa

(...)

I niech ktos teraz powie, ze nie wie o kogo chodzi? :)

Pozdrawiam,

Lete

Szczecin jest ok, macie tam fajny port jachtowy.

Panowie nie bedzie dobrych sluchow w sytuacji gdy w KAIM sa tak barwiace kolumny. Musi byc cos lepszego. Mnie sie bryka rozpada bo ostanio smigam po wsi wiec mi grata roztrzeslo. Wydaje sie zejuz nigdy nie dojdzie do konfrontacji zMaranciuniem bo nikt nie odwazy sie na porownania swoich drogich klockow z Maranciuniem. Zreszta troche szkoda dobrych firm rozjechanych przez Marancinia. Sprzedaz im spadnie. Np. jak by to wygladalo ze nowy Marantz dostaje wciry od starego?

Senicz, podrasowałem swojego dac'a, myślę że pozycja marancunia może być zagrożona ;-)

ten czerwiec jest myślę do zrealizowania w KAiM- zwłaszcza na tyle dni wcześniej, zaklepię i będę się modlił żeby nie wyszło nic niespodziewanego. Co prawda w moich zasobach ubył CD202 i NAD ale może do tego czasu jeszcze coś dokoptuję i poza CD - którego nazwy nie wymienie, żeby nie było że coś promuję - coś jeszcze będzie

piszmy od odsłuchach a nie o d...ach ;-)

Swoją drogą po obejrzeniu zdjęć wystawy z z Monachium widać że dobre stereo w końcu wraca do łask konsumentów. Odtwarzacze są najczęściej hybrydą CD/SACD - niestety te ceny to jeszcze nie poziom 1000zł, ale może z czasem... na razie chyba wciąż pozostaje tuning/DIY.

senicz, posłuchaj go w większych zestawieniach instrumentalnych - z tym miał poprzednio problemy w KAiM, gubił detale. Może teraz z lepszym punktem pracy lamp będzie lepiej?

z tego co słyszałem - nie rewelacyjnie, ale dawał radę.

a naczym kolega tego sluchal? na zle zrobionych fostexach i na starenkich kolumienkach z wzm o chyba najnizszej jakosci jak na tranzystor przystalo. Jeszcze raz powtarzam ze nie ma godnego rywala dla Maranciunia. No co ja zrobie ze mnie sie czasami cos udaje? prosze blagamwystawcie cos duzego na Maranciunia i nic. Boja sie kompromitacji czy co? nawet przestali pisac o swoich cd aby ich nie wyzwac na pojedynek.

senicz, byliśmy na tym samym odsłuchu, słuchałem na tym samym zestawie co Ty ;-)

Fostexy grały za ostro - ale brak szybkości nie był specjalnie odczuwalny. A może ta ostrość to była zasługa wzmaka - tego klona Passa? To zestawienie nie było zbyt szczęśliwe - teraz trudno powiedzić gdzie leżał problem. A marancunio miał problemy z dużymi składami przy wysokim poziomie sygnału - może loudness się przytykał? ;)

senicz, nie pastw się.

Co chłopaki poradzą na to, ze maja słabszy sprzęcior od Twojego ?!

Dla mnie to zadna ujma, ze mi CD zagra gorzej od seniczowego. Albo nawet, ze po tuningu gra gorzej niż nie ruszany:)

Nie wiem co sie chłopaki tak wystraszyli ?

Teraz pewnie siedzą na psychoterapii i powtarzają sobie "nasze CD są OK, ten seniczowy wcale tak dobrze nie zagrał"...a Ty chcesz im znów dawać marancunia i rozdrapywać swieze rany ?

Sadysta.

Pozdrawiam

lancaster - próbowałeś swojego philipsa słuchać z jakimś dobrym DAC-em?

mlb, niestety nie, bo senicz nie chce mi swojego na test podesłać.

Były np CEC71mkII i ponoć niezły, ale nie stwierdziłem NOS DAC Petera daniela w wersji Premium - ale to nie ta klasa, co marancunio z tego co czytam.

Pozdrawiam

No marancunio fajnie zagrał. Ale mógłby jeszcze fajniej, stąd moje sugestie ;)

jednak w cyfrze jest potencjal tylko kwestia wydobycia go. najwazniejsze aby moment zamiany analoga na cyfre byl max liniowy i musze troche popracowac nad tym musze zrobic w oparciu o jakis super adc uklad cyfrzenia i nagrac na cdr dla Maranciunia pokarm.

senicz - ale ty jesteś zakręcony :)

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.