Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny do Exposure 2010S?

wlod

Rekomendowane odpowiedzi

Może kiedyś inny exposure....może trafiłyby ci się już dawno nie produkowane preamp+ końcówki nr XIX lub XVII bodajże nie pamiętam już teraz dokładnie numeracji bo parę lat o nich nie myślałem, to one grały razem z virgo-bez uwag było

Trudne do spotkania są niestety. Jak są w kraju to za 5ooo około komplet.

W sprawie CD abyś mógł zapoznać się z lampizatorem to trzeba by to jakoś zorganizować, powiem krótko- zagra tak jak oczekujesz i w sumie za śmieszną kasę. do 3ooo pewnie da się kupić cd i go zrobić na titop. Pomyślałem że mogę nawet podjechać do ciebie na wycieczkę , ale raczej pociągiem. Jeżdżą do Ciebie jakieś szybkie? Jak cię przekonam zwrócisz mi tylko za bilet w jedna stronę :)

arturo

• Redaktorzy

wlod - jak przy AN brakuje rozdzielczości (czemu się nie dziwię) to polecam posłuchać swojej "kambodży"" jako napędu z DACiem Zhaolu 2.5 - dynamiki i rozdzielczości na pewno nie zabraknie. Przy czym od razu sugeruję wymienić wzmacniacze operacyjne na coś lepszego (ja wsadziłem OPA 2134). Zhaolu ze sprowadzeniem i wszystkimi opłatami celnymi wychodzi ok 950zł :D

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

wlod,

w sprawie cedeka zgadzam sie z ArtPaw-em - opampy nie dadzą Ci pożądanej rozdzielczości i spójności..

AudioNemesis to DAC z rewelacyjną stereofonią i niezwykle gładką, analogową górą. Możesz sprecyzować w czym ci nie pasi? Myślę, że wymiana transportu do AN to zła droga - inny transport nie wprowadzi tych zmian, co może wprowadzić albo cały inny napęd, albo sam DAC.

Dwa kierunki:

- odtwarzacz MHZS, z buforem lampowym (u wersja cd 88 w moim systemie zagrała cudownie) - poszukaj na forum, zgłoś się do zafop-a

- DAC - nie słuchałem ale zapowiada sę ciekawie i sam bardzo chciałbym się dobrać do tego ustrojstwa:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Z Sieradza masz bliżej do Łodzi niż do Warszawy. Zadzwoń, umów się, pewnie pożyczą na odsłuchy do domu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

AN i słaba rozdzielczość? To chyba inne urządzenie miałeś w domu ;)

Fakt, że ma niski poziom wyjściowy, ale do porównań musisz ustawić idealnie taką samą głośność. Jeżeli tego nie robisz, zawsze urządzenie cichsze zagra subiektywnie gorzej.

Kris

Star trekkin' across the universe; Boldly goin' forward, still can't find reverse...

==> wlod

Odnośnie AN:

- mniejszy wykop? ja też tak sądzę

- bardziej anemiczny bas (czyli podobny aspekt)? też tak sądzę

- obniżenie poziomu dźwięku (chodzi o poziom sygnału na wyjściu)? też tak sądzę i też mnie to denerwowało: przy pewnej nieliniowości potencjometra w przedwzmacniaczu mojego MF A3 wyrównywanie poziomu głośności przy porównywaniu różnych źródeł dawało zgoła inne efekty, niż porównywanie tych samych źródeł na wzmacniaczu z regulowanymi wejściami (np. AVM)

- mniejsza rozdzielczość? O, nie! Tutaj protestuję! Możesz odnieść takie wrażenie, bo generalnie góra pasma jest nieco wycofana (bo to jes NOS - non-oversampling). Ale przy odpowiednio zdolnej i przejrzystej reszcie toru (wzmak, kolumny) ilość szczegółów i bogactwo sceny nie pozwalają na stawianie takich zarzutów! Możesz potrzebować większej dawki wysokich tonów, ale nie nazywaj tego brakiem szczegółowości.

Dla mnie AN to świetny sprzęt, ale o określonym charakterze, co nie trafia w mój gust. Może też nie trafiać i w Twój, co w pełni zrozumiałe...

Tak się składa że byłem chwilkę podczas odsłuchu Spendorków u wloda tak jak Adamo D.

Ze względu na bardzo krótki czas spędzony z tym sprzętem nie pokuszę się o zdecydowaną opinię o tym przetworniku.Moim zdaniem AN w AKTUALNYM SYSTEMIE wloda nie ma problemu z rozdzielczością tylko brakiem wypełnienia w dzwiękach.Grał raczej konturami z minimalną ilością barw.

Przejscie na CA spowodowało wprawdzie wyfiltrowanie drobniejszych informacji ale pojawiło się wypełnienie w dzwięku.Kontury moze były mniej wyrażne ale pojawił się czynnik angazujący w słuchanie muzyki.

Myslę że AN jest dobrym przetwornikiem ale z jakiegoś powodu na razie u włoda przyjemniej się słucha CA .A może po prostu miałem za mało czasu na posłuchanie ?

Pozdrawiam

Kiedyś gdy posiadałem jeszcze system exposure 2010 R AMP+CD i Spendory (teraz ma je wlod) - również pożyczyłem ten przetwornik z Voxala - po pierwszych zachwytach nad nim im dłużej go słuchałem tym mniej mnie przekonywał. Były płyty w których słuchanie na nim sprawiało ogromną przyjemność ale były nagrania na których zabrał całą werwę powietrze, rytm, drive....

Choć może warto dać mu szansę - pozyczyć kable stereovox-a i może transparenta tak jak rozmawialiśmy a nie tarę labs ( nie lubię tej firmy).... brrr

Leszek > co do barw to AN napewno ich nie doda - mnie jedynie co się w nim podobało do w mym systemie znikł "cyfrowy nalot" ale barw nie przybędzie bo i z czego....

Lampa Lampa .....

Mysle ze kabelki to ostatecznośc. I na razie odrzucam zmiane przewodów. Moze na końcu. W tej chwili mysle o jak najlepszym żródle. Na razie zostane przy CA aby troche wsłuchać sie w Spendory chyba że mnie jakiś CD ..powali. Chodzi mi po głowie jeszcze jakaś staroć. Byłby komplet z głosnikami...jakiś Meridan 506,20 czy coś podobnego. Ale po pierwsze nie za bardzo jest gdzie posłuchać, po drugie wiekowe żródło to dla mnie troche strach.

Wlod, zapraszam Cię do mnie na odsłuch Meridiana 506.20 (tylko na odsłuch i pogawędkę, sprzedawać go nie zamierzam).

I zapewniam Cię, że zakup tego CD (produkowanego do 1999roku, a więc nie takiego znów wiekowego. Zdarzało mi się posiadać 20-letnie odtwarzacze które funkcjonowały bez zarzutu, a i grały bardzo dobrze)

nie jest wcale ryzykowny. Jedyne co tam się może zużyć, to laser, a ten jest wciąż produkowany i stosowany w różnych odtwarzaczach i można go bez żadnych problemów kupić za niewygórowaną kwotę 90zł. Na wymianę lasera trzeba poświęcić ok.30 minut.

McGyver:Chetnie bym odsłuchał Meridana 506,20. intuicja mi popowiada że to moze byc cos czego szukam. Mimo ze go nie słyszałem to z tzw opisów dowiedziałem się że to dżwiek muzykalny i gęsty ale rozdzielczy i poukładany a tego mi trzeba. Strach przed starszymi klockami wynika z faktu kompletnej nieznajomości strony technicznej.....choć wymieniłem samodzielnie kiedyś bezpiecznik w integrze Exposure...hahaha.... i się juz wiecej nie przepalił.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.