Skocz do zawartości
IGNORED

JAKI PIONEER ??? co wybrac na poczatek??

cool architect

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszytkich !!

zwracam sie z prosba o pomoc . .chce kupic jakiegos pioneera .. tak max 300zl .. na poczatek ..

PIONEER PD-102

PIONEER PD-S 701

PIONEER PD-S503

powiedymz ye ta sa 3 ynaleyione na allegro ktore cenowo bz mi odpowiadalz ..

i teray w ktora strone isc ??jakie sa roynice w brzmieniu?? podlaczony bedzie do gainclona z przedwzmacniaczem ...

a gral na glosnikach monacorowskich ... i nie wiem co wybrac .. i czym sie kierowac.. a nei zawsze jest okazja odsluchac .. tym bardzie j ze to ne isa zawrotne kwoty :]

pzodrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/33457-jaki-pioneer-co-wybrac-na-poczatek/

z tego co wymieniłeś to tylko 701. 102 to plastikowy pustostan, w środku z powodzeniem zmieści się rozwojowa rodzina białych myszek, i będzie mogła biegać po pustym dnie tego odtwarzacza;-)))

50cośtam niby ma stable platter, ale to jedyna jego zaleta. Dźwięk jest byle jaki.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Wersje KI wystawiam na aukcji - nalezy do kumpla. Pytales o SE. Trudno mi powiedziec o roznicach bo nie porownywalem ich na jednym systemie. Wydaje mi sie ze Marantz gra bardziej miekko.

Różnice jakościowe pomiędzy Marantzem CD63SE a CD63KI są marginalne. Grzebałem w obu, robiłem tuningi. Technicznie różnią się tylko tym, że KI ma inne, toroidalne trafo i miedziowane chassis. Płytki i napęd w obu są identyczne co do jednej części. Dźwiękowo nie widzę żadnych różnic pomiędzy tymi odtwarzaczami, a przynajmniej nie wydają mi się one większe niż przypadkowy rozrzut parametrów. Natomiast zarówno wersja SE jak i KI gra z wyraźnie większą kulturą niż zwykłe CD63 bądź CD63 MK II. CD63 i CD63MK II mają wprawdzie te same płyty główne, ale zastosowano na nich tańsze części, nie mają też dodatkowej płyty usztywniającej i dociążającej pod spodem obudowy.

Wszystkie te odtwarzacze (a także późniejsze CD67, CD67SE, CD57SE oraz tańsze CD43, CD53 i CD57) zyskują wyraźnie na dobrze zrobionym, kompleksowym tuningu. Z dowolnego wymienionego przeze mnie modelu można osiągnąć identyczne rezultaty, zauważalnie lepsze niż z fabrycznego CD63KI.

no ogolnie mil osie czyta ...

posluchalem discomaniaka i kupilem PIONEER PD-S 701

jakos w tygodniu go odbieram .. :] i zonabcze ... na 901 mne ina razie nie stac .. a ia tka za jakis czas sie przeprowadzam i wtedy juz kupie bardziej klocka pod pokoj ... bede mial dal siebie 200m strychu wiec na bank znajde miesce na 20metrowy koncik audiofliski :] hehe . .lub czesc pokoju zaaranzuje do odsluchow... :]

801 jest lepszy ale tez drozej stoi .. .701 kupilem na serio dosc tanio na allegro .. .tzn jeszcze go nei mam :P ale za pare dni :] hehe:] musze go odebrac jakos :) lae jka na moj obecny budrzet ... to dobra sprawa .. i ladnie gra... jak za ta cene :P no i mozan mu wrzucic stelmacha ... :) tzn tego nowego na 80% tak mowim sam tworca stelmacha :)

Drogi CoolArchitekcie. Sam czasem walę jakieś byki, ale są to byki wynikające z nieuwagi. O ile nikt nie będzie robił wyrzutów za interpunkcję, o tyle postaraj się zmienić swoje nastawienie. Okaż trochę szacunku ludziom którzy chętnie Ci pomagają : )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

z szacunku piesze normalnei .... nei uzywam polskich znakow bo nie :]

a w tym przytoczonym przypadku ... to sie klawiatura odwrocila .. tzn inne litery pod innymi klawiszami .. pisze czesto mechanicznie i nie zwracam uwagi na to ... weic tutaj blad kompa nie moj . .ale na przyszlosc bede czujniejszy :]

cool architect...na to trzeba zaracowac

no ale sam zobaczysz

pozdrawiam

rada na przyszlosc of topic

cool architekcie, jezli masz tylko pojecie o projektowaniu bez wiedzy tech to ograniczanie siebie- wiekszosc osob na moim wydziale taka byla i zapewne jest ,zawsze mnie to denerwowalo ze wymyslali cos bez myslenie...mam nadzieje ze nie sa ci obce najnowsze technologie ale i stare, tylko nie odpowiadaj mi odrazu ze tak je znasz bo cos uslyszales, naucz sie ich, czytanie tylko gazet z arch bez bud (wiekszosc tak robi bo to "chanba" patrzec na strikte bud....)to bledne kolo ktore w ostatnim momencie pokazuje jak bardzo ten sposob patrzenia nas zacofuje

pisze to bo denerwuje mnie patrzenie na mlodych adeptow(chcociaz sam jeszcze nie mam duzo na karku) okreslajacyhc siebie na wydziale wlasnie cos jak twoja ksywka a w sordku pustka

mam nadzieje ze reprezentujesz dobry poziom

trzymaj sie i pozdrawiam

ps. moze innych nie , ale dla mnie twoja ksywka zobowiazuje

akurat tak sie skalda .. ze sam fizycznie pracowlaem na budowie w londynie ..i wiem .. ze mmozna trudne zreczy latwo rozwiazac ... remontuje swoj dworek na wsi . .nie korzystamy z firmy tylk oz muraza z pomocnikiem j i Tata... i tam sporo nowsic wciskamy do osuszania .. firma aqapol .. do piwnic specjalne szlamy itp itd .. weic i traducyjnie i nowoczesnie . .do tego pracuje w biurze architektonicznym i glownie robimy projekt budowlane .. np dla przetworni miesa tarczynskiego . .albo mieszkaniowka city park poznan :]

wiec nei male rzeczy ... co jeszzce .. lubie budownictwo naturalne .. gliniano drewnaine . .z moim kolem naukowym w lacku pobudowalismy domek pokazowy szachulcowy .. wiec .. obsluguje narzedzai . .rozne .. znam trud pracy .. i wykonania .. :]

znam tez nowe technologie .. niestety tutaj ograniczeneim jest inwestor ... nie zawsze zrozumie ze to co drogie to dobre .. zazwyczaj daja gwarancjie 5 lat na obieky a potem niech sie dzieje ... co chce .. tak wiec .. na tyle ile mozemy to dajemy nowe rozwiazania .. halfen na elewacjie ... beton piankowy .. na podlogi w domkach jednorodzinnych .. preparaty stamburga przy renowacjach i takie tam :] no i do tego jeszcze interesuja mnie sprawy energii naturalnej .. w berlinie sa fajne wystawy ... i bardzo ciekawe rozwiazanai .. ipiece i baterje elektowoltaniczne .. i takie tam pierdoly :]

pozdrawiam ..

licze ze moja odp bedzie satysfakcjionujaca...

zgory mowie ze sie na wszytkim nie znam ... raczej prawie malo wiem .. ale nie siedze tylk oprzy kompie ale jestem tez praktykiem :]

w sprzet audio tez dopiero wchodze .. zawsze sie to walalo . .ale byl nacisk na ilosc i glosnosc .. a teraz na jakosc ... :)

wiec jka na poczatek male glosniki na monacorze .. dalem fotki w DYI strona 40 :P wlasnie do mnei jedzie pioneer pd-s 701 jka na moj budzret moze byc ... i od poniedzialku rusza robota przy gain clonie z pzredwzmacniaczem i eqalizerem .. ( nie gnebic mnei za EQ bede sie przeprowadzal . .i na razie n ierobie klockow pod pokoj!!) na opa 134 .. chyba :P hehe :]

pzodrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.