Skocz do zawartości
IGNORED

Połączenie DVI->HDMI, problem

marcin316

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie

Posiadam telewizor LG 26LC3R oraz komputer z kartą graficzną Radeon 9550, łącząc je kablem jak w temacie jedyną dostępną rozdzielczością jest 720x480. Przy połączeniu kablem D-Sub->D-Sub używam rozdzielczości 1280x768 bądź 1360x768, do filmów to wystarcza, jednak przy internecie bądź aplikacjach biurowych niezbyt dobrze się to sprawdza....

Proszę o pomoc... co zrobić aby połączyć te dwa urządzenia kabelkiem cyfrowym? Czy zmiana grafiki pomoże?

https://www.audiostereo.pl/topic/33462-po%C5%82%C4%85czenie-dvi-hdmi-problem/

Nie jestem specem, ale niedawno miałem podobną sytuację. Przyglądałem się taniemu telewizorkowi LCD Funai Karta - jakiś Radeon i połączenie DVI-HDMI. Rozdzielczość też była jakaś niska i radą było na którejś zakładce sterownika do grafiki - chyba "ekran" - zaznaczyć ptaszka przy napisie "wymuś wyświetlanie 720p". Do wyboru było jeszcze 1080i. Nie wiem, czy dobrze opisałem, ale coś takiego było. Rozdzielczość zmieniała się ale prawdę mówiąc ten TV kiepsko spisywał się przy każdym połączeniu. Powodzenia

Postaram się popróbować tego o czym napisałeś, wydaje mi się jednak że powinno się to dać zrobić nie "wymuszając" niczego. Zastanawiam się dlaczego na połączeniu cyfrowym nie mam możliwości zmiany rozdzielczości. Być może ktoś z szanownych forumowiczów lepiej orientuje się w tym temacie?

To nie była moja jedyna tego rodzaju poróba. Raz jeszcze podłączałem TV LCD Haier i z tym nie było takich problemów, przełączałem rozdzielczość i wszystko działało ok. Jeszcze jedno: zawsze wcześniej trzeba było na zwykłym monitorze przełączyć częstotliwość odświerzania na 60Hz, a dopiero później podłączać TV LCD, bo inaczej TV nie chciał się włączać. Nie wiem, czy to normalne, ale tak u mnie było. Miłego dnia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.