Skocz do zawartości
IGNORED

Denon DCD-3560 czy Pioneer PD-75

kal800

Rekomendowane odpowiedzi

discomaniac71, 27 Cze 2009, 17:31

>Nie ma nic takiego.

nie ma ??? mam ci powklejac cytaty ???

rzeczywiscie pomylilem sie co do daty wyprodukowania czegos, ale po tym jak pojawily sie wiarygodne informacje na ten temat od razu przyznalem sie do pomylki, sorry kazdemu moze sie zdazyc, w zestawieniu z tysiacami bzdur wypisywanych przez ciebie to pikus

lecicie po bandzie Panowie, ja wiem że pogoda jest do dupy ale można robić inne rzeczy, np posłuchać muzyki... nie?

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

noo tak wycieczki personalne kolegi kavitera łatwo zauważyć w Twoim kierunku Rafał jak jest okazja zawsze stara się podnosić ciśnienie nie wiem tylko w jakim celu , a zapewne w realu jest tak samo przesympatycznym facetem jak ja ,ty czy inni na tym forum:)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

No prosze i skonczylo sie tak jak musialo sie skonczyc. Nie bylo aukcji nie bylo na niej zlotego PD 75 bo taki cdek nie istnieje. Owszem w wersji japonskiej istnieje np PD 2000 LTD jako odpowiednik PD 73 w wersji zlotej ale tak jak nie ma czarnego PD 95 tak nie ma zlotego PD 75. Wystarczylo troche poczekac i prawda sama wyszla na jaw. Podejrzewam ze kolega iwanicki nie widzial nawet na oczy PD 75 nie mowiac juz o jego posiadaniu:)

Echeheheheheeeee!!! Takich jest wielu na tym forum ..wielu..znam prywatnie takich którzy tu wypisuja brednie o odsłuchach klocków halcro a w zyciu nie widzieli ich na oczy..

discomaniac71, 4 Lip 2009, 12:17

>Taki sam merytoryczny iwanicki jak i kaviter. Obaj sie odgrazali a co z tego wyszlo kazdy widzi.

disko mozesz doprecyzowac swoja wypowiedz ??? czym ja sie odgrazalem i co kazdy widzi ze wyszlo ???

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

kaviter na sile szukasz polemiki tylko po co? Napisales ze oko mi zbieleje jak iwanicki wystawi zlotego PD 75 ktory faktycznie nie istnieje. Chyba ze ma na mysli PD-T 07 czyli jego japonska wersje. Ale to juz nie PD 75. Zreszta niewazne. Merytoryka Twojej wypowiedzi byla podobna do tej z czasow nieszczesnej strony internetowej. Poza tym wybacz ale nie mam ochoty kontynuowac rozmowy z kims kogo stac wylacznie na drwiny.

discomaniac71, 4 Lip 2009, 14:11

>kaviter na sile szukasz polemiki tylko po co? Napisales ze oko mi zbieleje jak iwanicki wystawi

>zlotego PD 75 ktory faktycznie nie istnieje. Chyba ze ma na mysli PD-T 07 czyli jego japonska

>wersje. Ale to juz nie PD 75. Zreszta niewazne. Merytoryka Twojej wypowiedzi byla podobna do tej z

>czasow nieszczesnej strony internetowej. Poza tym wybacz ale nie mam ochoty kontynuowac rozmowy z

>kims kogo stac wylacznie na drwiny.

niczego takiego nie napisalem, merytoryka ktorej mojej wypowiedzi ??? wklej prosze cytat zebym wiedzial o co ci chodzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Przede wszystkim kaviter chodzi mi o Twoj przesmiewczy ton. Wyrazasz sie na temat czegos czego nie sluchales i zakladasz z gory ze jest tak a nie inaczej. Dalej jestes pewny czegos a okazuje sie ze nie masz racji i nie potrafisz sie do tego przyznac (zdjecia srodka PD 9300 vs PD 71, istnienie zlotego PD 75 itp). Gdybys przegladnal katalogi Pioneera z tamtych czasow z oferta na rozne rynki wiedzialbys o czym mowie. Zreszta ponizej niezaprzeczalny dowd: screen insrukcji serwisowej. Mysle ze nie ma juz watpliwosci. Dokladnie jest zaznaczone jaka wersja odtwarzacza byla produkowana na ktory rynek... Okazuje sie ze PD 71 to USA Canada i kraje arabskie. PD 9300 to Europa z Wielka Brytania wlacznie tak wiec i ja sie mylilem.

post-1457-100000902 1246717919_thumb.jpg

post-1457-100000903 1246717919_thumb.jpg

post-1457-100000904 1246717919_thumb.jpg

PD-S901 a PD-65 również maja taka sama budowę w środku

a różnią się tylko obudową

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

discomaniac71, 4 Lip 2009, 16:31

>Przede wszystkim kaviter chodzi mi o Twoj przesmiewczy ton. Wyrazasz sie na temat czegos czego nie

>sluchales i zakladasz z gory ze jest tak a nie inaczej.

a jakies konkrety disko ???, kiedy konkretnie wg ciebie napisalem o dzwieku czegos czego nie sluchalem ???

>sluchales i zakladasz z gory ze jest tak a nie inaczej. Dalej jestes pewny czegos a okazuje sie ze

>nie masz racji i nie potrafisz sie do tego przyznac (zdjecia srodka PD 9300 vs PD 71, istnienie

>zlotego PD 75 itp)

w czym ja nie mam racji odnosnie zdjec srodka PD9300 vs PD71 ???, prosze o cytat mojej wypowiedzi

istnienie zlotego PD-75 ??? disko prosze pokaz mi gdzie ja napisalem ze istnieje zlote PD-75 ??? ze tym razem wkleje cytat z mojej wypowiedzi:

kaviter, 26 Cze 2009, 19:33

>iwanicki, 26 Cze 2009, 14:18

>

>>odtworzyłem na nim może 20 płyt w całości. kolor szampański. mam jeszcze komplecie najwyższy model

>>odtwarzacza dvd z tego roku pioneera i amplituner vsa-06

>

>jestes pewien ze to PD-75 ??? jestem praktycznie pewien ze nie bylo PD-75 w wykonczeniu

> szampanskim,

>szampanski to byl PD-77 ktory odpada w porownaniu do PD-75 pomimo konstrukcyjnego podobienstwa

disko ocknij sie, skoro nie rozumiesz tekstu to go nie komentuj, najpierw nie zrozumiales wpisu iwanickiego ze ma zlote PD-75 i kontynuowales z nim pyskowke, a teraz nie rozumiesz mojego wpisu, disko w moim wpisie jest napisane ze wg mnie nie ma PD-75 w zlotym kolorze

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Stac Cie tylko na odwracanie kota ogonem? Zalosne. Przypomnij sobie ile razy pisales o tym ze PD 9300 to zwykly czarny cdek wysmiewajac sie przy tym ze mnie. Pewnie w podtekscie myslales ze mnie nie stac np na PD 75 i kupilem 9300. No ile razy? Mam wkleic wpisy? Sa swiadkowie. Do tego przeinaczales moje wpisy ze niby moje 9300 bije to i tamto. Napisalem owszem ze przy Thecie i Audio Note nie mam sie czego wstydzic nie NIGDZIE nie napisalem ze byl lepszy. Stosowne opinie innych kolegow w watku o spotkaniach w Krakowie. Owszem na poczatku stwierdziles ze nie ma PD 75 w kolorze zlotym ale w obliczu zatwardzialosci iwanickiego skuliles ogon i napisales ze jest to prawdopodobne. Wiesz jak to sie nazywa? Tchorzostwo. O braku wiedzy nie wspomne bo to mamy juz kawa na lawe w tym watku. Nie ma PD 75 w kolorze zlotym i nigdy nie bylo dlatego iwanicki nic takiego na Allegro nie wystawil. Teraz nawet nie odzywa sie w tym watku. Podejrzewam ze nawet nie widzial referencyjnego Pioneera na oczy. Mam dla Ciebie dobra rade kaviter: skoncz z robieniem z siebie idioty w watkach o Pioneerze i zajmij sie Krellem. Moze ktos zainteresowany dowie sie czegos ciekawego. Jak to sie dzis mowi wyzej srasz niz dupe masz. Zgrywasz medrca a jestes wielkim bufonem.

Witam,

mam Pioneer PD-75. Porównywałem go do bardzo wielu odtwarzaczy starszych i nowszych. Mam więc doświadczenie.

PD-75 jest niesłychanie wierny muzycznie i muzykalny.

Polecam ci tem odtwarzacz, mimo, że majuż przecież prawie 20 lat.

Jest niewiarygodnie precyzyjny i nieprzejaskrawiony (nie przesterowany)

discomaniac71, 4 Lip 2009, 23:21

>Stac Cie tylko na odwracanie kota ogonem? Zalosne. Przypomnij sobie ile razy pisales o tym ze PD

>9300 to zwykly czarny cdek wysmiewajac sie przy tym ze mnie. Pewnie w podtekscie myslales ze mnie

>nie stac np na PD 75 i kupilem 9300. No ile razy? Mam wkleic wpisy? Sa swiadkowie. Do tego

bo PD-9300 to jest model ze zwyklej czarnej serii, i gra znacznie gorzej niz PD-75, disko tyle razy pisales ze tak nie jest, pisales o super tuningu ze nie wiadomo co nie ma z twoim PD-9300 szans, co wiecej twierdziles ze nie ma miedzy nimi roznic (nietuningowane PD-9300 vs PD-75 wyzej cytowalem twoje wpisy na ten temat), a teraz co kupiles "gole PD-75" i sie nim podniecasz, disko caly czas czekamy na twoje porownanie golego PD-75 vs super tuningowane PD-9300

>kolegow w watku o spotkaniach w Krakowie. Owszem na poczatku stwierdziles ze nie ma PD 75 w kolorze

>zlotym ale w obliczu zatwardzialosci iwanickiego skuliles ogon i napisales ze jest to prawdopodobne.

disko w zasadzie dyskusja z toba nie ma sensu bo co zostalo juz wielokrotnie udowodnione nie rozumiesz tekstu pisanego, no ale nic disko jak mi wkleisz cytaty moich wypowiedzi na potwierdzenie tego to przyznam ci racje we wszystkim i popre wszystkie bzdury przez ciebie wypisywane i sprzedam swoj amp i kupie sobie sansui

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

kaviter nigdzie i niczym sie nie podniecam. Nie napisalem slowa o porownaniu w/w odtwarzaczy (mimo Twoich monitow). Moze napisze za jakis czas a moze nie. Podaj maila wysle Ci instrukcje serwisowa modelu PD 71/PD 9300 skoro nie dociera do Ciebie to co napisalem (wkleilem). Znajac zycie jednak mimo ze instrukcja serwisowa mowi cos innego (dotyczy JEDNEGO cdeka o dwoch oznaczeniach zaleznie od rynku) bedziesz upieral sie przy swoim. Chetnie poczytam co masz do powiedzenia na temat Sansui bo o ile pamietam ja niewiele o nim pisalem. Kolejna rzecz o ktorej nie masz zielonego pojecia - jak masz ochote zrobic z siebie poraz kolejny idiote to ja chetnie sie posmieje:) Co do oceny merytoryki wzgledem Pionieera kazdy czytajacy ten i inny sasiedni watek wnioski wysunie sam. Twoja wiarygodnosc mocno opadla.

discomaniac71, 5 Lip 2009, 10:33

>kaviter nigdzie i niczym sie nie podniecam. Nie napisalem slowa o porownaniu w/w odtwarzaczy (mimo

>Twoich monitow). Moze napisze za jakis czas a moze nie. Podaj maila wysle Ci instrukcje serwisowa

twoja wiarygodnosc jest za to zerowa, chocby w tej kwestii, twierdziles (wklejalem tu juz cytaty nie bede tego ponownie robil) ze PD-75 nie ma startu do twojego super stuningowanego PD-9300, a tymczasem kupiles PD-75 (czyli gorszy odtwarzacz), moze PD-75 jest jednak lepsze co znaczy ze twoje poprzednie opinie to stek bzdur, i moim zdaniem wlasnie dlatego nie chcesz zamiescic porownania tych odtwarzaczy

>rynku) bedziesz upieral sie przy swoim. Chetnie poczytam co masz do powiedzenia na temat Sansui bo o

>ile pamietam ja niewiele o nim pisalem. Kolejna rzecz o ktorej nie masz zielonego pojecia - jak masz

>ochote zrobic z siebie poraz kolejny idiote to ja chetnie sie posmieje:) Co do oceny merytoryki

to prawda ze nie sluchalem tego sansui i nie moge sie wypowiedziec na temat jego dzwieku, przytocze jednak jedna z bzdur ktore na jego temat pisales:

discomaniac71, 29 Mar 2009, 18:27

>W takim razie zapraszam na porownanie tego Twojego Krella (akurat swietnie znam ten model) do

>mojego Sansui. Ceny z drugiej reki wcale sie nie roznia wiele mimo tego ze Sansui jest duzo starsze

>(w tej chwili na ebay'u kosztuje ok 700 Euro). Kiedys bezposredni konkurent klasowy i cenowy

>Accuphase. Co do zrodla tez nie mam kompleksow. To co podejmujesz rekawice miszczu?

mowa byla o krellu KAV-400xi kosztujacym SH okolo 6.000 PLN, na ebayu oczywiscie zadnej aukcji sansui wtedy nie bylo, niewiele na jego temat jest informacji w sieci, mozna znalesc np:

"

SANSUI INT, AU-G99X X-BALANCED TECHNOLOGY

Description: BUILT-IN STEP-UP IMP-MATCHING TRANSFORMER, 8 INPUTS

Manufacture Years: 1984 - 1986

Additional Information:

Power: 160 wpc

Retail

MSRP: $1,000.00

USED: $130.00

Plus this link, here. (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

"

cena SH 130USD czyli po korekcie do naszych realiow CA 500PLN, nie sluchalem go to fakt ale mam przeswiadczenie graniczace z pewnoscia ze 400xi zrowna go z ziemia, jak juz deklarowalem chetnie przyjade na odsluch porownawczy

Ukryta Zawartość

Gość czubsi

(Konto usunięte)

kaviter

Myślę, że znacznie dla Ciebie rozsądniejsze jest nie wychodzić przed szereg w sytuacji gdy czegoś się nie słyszało bo o wysokich sansui tak naprawdę więdzę mają nieliczni. Może się okazać (powtarzam : może), że ów Krell mimo ceny nie okaże się znacząco lepszy ba, może się też okazać, że pod wieloma względami sansui będzie znacząco ciekawszą propozycją. Wykładnia ceny nie świadczy najlepiej o podwalinach doświadczenia i wiedzy mówcy a to podstawa do kreowania opinii o sobie...

130USD, a ile to będzie w jenach lub w "dojcze markach"?:-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Rownie dobrze moge pokazac kilka aukcji ebay z cena wywolawcza 680 Euro lub wylicytowana 550 Euro. Za tyle mniej wiecej chodzi AU-G 99x. Tyle ze my tutaj rozmawiamy o Pioneerze a nie o Sansui.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

czubsi, 6 Lip 2009, 10:24

>kaviter

>Myślę, że znacznie dla Ciebie rozsądniejsze jest nie wychodzić przed szereg w sytuacji gdy czegoś

>się nie słyszało bo o wysokich sansui tak naprawdę więdzę mają nieliczni. Może się okazać (powtarzam

>: może), że ów Krell mimo ceny nie okaże się znacząco lepszy ba, może się też okazać, że pod wieloma

>względami sansui będzie znacząco ciekawszą propozycją. Wykładnia ceny nie świadczy najlepiej o

>podwalinach doświadczenia i wiedzy mówcy a to podstawa do kreowania opinii o sobie...

oczywiscie masz racje trzeba posluchac ja nie sluchalem wiec nie wydaje zadnych opinii, z drugiej strony tak jak napisalem nie wierze w to, sam mialem jakis czas KAV-400xi i wiem na co go stac, czy ponad 20 letni wzmacniacz nie schodzacy ponizej 8ohm moze sie z nim rownac ??? chetnie poslucham jak mnie ktos zaprosi na taki odsluch :) co do ceny to linki diska oczywiscie nie dzialaja, ja bym za niego tyle nie zaplacil, ale oczywiscie sprzet SH jest warty tyle ile ktos jest sklonny zaplacic, co do ogolnie porownywania ceny urzadzenia ponad 20letniego i wspolczesnego nie ma to wiekszego sensu, bo trudno przylozyc do tego sensowna miare, sansui nowe w latach 80 kosztowalo wg tego info ktore znalazlem 1000USD, jak ja kupowalem swojego KAV-400xi nowego dalem za niego okolo 3000USD, z jednej strony w latach 80tych elektronika byla drozsza niz obecnie, z drugiej moze byc ze 1000USD w latach 80tych to bylo wiecej niz 3000USD dzisiaj, dyskusje mozna by ciagnac w nieskonczonosc

pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.