Skocz do zawartości
IGNORED

Zakładka High-end

stefanB

Rekomendowane odpowiedzi

muls, 22 Maj 2007, 10:27

muls, chyba nie zrozumiałeś, że właściwie napisałem to, co Ty poprzednio. Zróżnicowanie wynika z jednostek a uśrednianie z ogólności.

Muls, tak jak Senicza tak i Ciebie przyjmiemy jak zapłacicie składki ;-)

Re: jar1, 22 Maj 2007, 10:48

>Muls, tak jak Senicza tak i Ciebie przyjmiemy jak zapłacicie składki ;-)

a mnie? :-)

chętnie zapłacę składki chociaż nie będę mógł przychodzić - daleko mam

macie kategorię członków-korespondentów?

jar1, 22 Maj 2007, 10:51

>Moderacja, zaczyna robić sie ciekawie.... fajnie było za moderacji :-)

nie mam pojęcia jak było za czasów moderacji.

myśle, że jaki moderator taka moderacja.

jacy moderatorzy taka moderacja...

albo dżungla, albo normalne forum...?

no chyba że będziemy ignorować trolli - ale do tego trzeba silnej woli i jednomyślności a u nas Polaków to trudny temat..

"Ponieważ piszący na temat Hi-End nie są jak sądze małostkowi proponuje 500zł miesięcznej opłaty za używanie zakłdaki "

A może jeszcze wychłostać w piątek po południu na dziedzińcu "Złotych Piasków"?

jeszcze raz pytam czy Maranciunio to juz hiend czy juz nie? bo jak narazie jest najlepszy z cd a chyba nadal nie hiend? no to jakie kryteria kwalifikuja do hiend? cena, wyglad czy jakosc wykonania? bo jakosc dzwieku to chyba niewazna bo Maranciunio nie zasluguje na hiend bo tylko dobrze gra. Co ma jeszcze zrobic aby stac sie rycerzem?

A co będzie umożliwiało wstęp do takiej zakładki ?? pytam bo jeśli zakładka "o mnie" to poczekam z jej uzupełnieniem, wiecie o co mi chodzi ? o uczciwy wpis w "o mnie" bo innej możliwości przedstawienia wartości lub klasy swojego zestawu audio narazie nie ma, no chyba że jakaś, ogólnopolska komisja potwierdzająca posiadanie sprzętu klasy...HI-END czy HI-FI ( tylko że bez sprecyzowania tych słów raczej nie ma racji bytu i koło się zamyka)

Przypomina mi to próbę pogodzenia wiernych z nie wiernymi, USA i Al-kaidę, użytkowników PS3 i XBOX-a itd...

Teorytycznie możliwe. Ocena sprzętu, wyglądu, brzmienia, to ocena indywidualna, mentalna, i według własnego ego i tego się nie da pogodzić ! Określenie np. Precyzyjny bas - spróbujmy założyć wątek o takim temacie i dojść do jednoznacznego określenia, co to jest - wypowiedzi będą obfite ale jednak różne.

A żeby gonić "króliczka" trzeba wiedzieć w którym kierunku ucieka i jak daleko on jest ;-)...a ile jest kierunków ?? :)

POZDRO

zorro, 22 Maj 2007, 19:45

>"Ponieważ piszący na temat Hi-End nie są jak sądze małostkowi proponuje 500zł miesięcznej opłaty za

>używanie zakłdaki "

:):):)

Kwota ma być na tyle wysoka by hołoty nie było stać na wkupienie się do klubu:):)

W Ameryce dla przykładu celowo winduje się ceny ziemi by na danym osiedlu / terenie nie spotkać plebsu. W ten sposób tworzy się elitarne środowisko.

Na począterk proponuję by opłata była na tyle wyższa od Vibrapodów, żeby te osoby(ba) która skomląc w wątku nie miała okazji do wpisów w zakładce hi-end:):)

Oczywiście powyższy wpis to żart i prowokacja:)

najlepiej gdyby wszyscy hi-endowcy oddali Lukarowi swoje systemy w zastaw (wowczas wiadomo ze to prawdziwi fanatycy tej zakladki), i dopiero mogli by pisac w elitarnym gronie, gdyby sie tesknilo za swoimi cudami audio, to wystarczy jakas fotke pamiatkowa sobie cyknac przed przekazaniem. Mozliwe ze wiekszosc z nich nawet by nie zauwazyla, ze nie ma swoich klockow...pisanie wciaga :"))

mlb:

"Gdybym miał bliżej i więcej czasu, już bym się zapisał ;-)"

Nie przesadzaj... mieszkam dwie stacje metra od Ciebie i dojeżdżam bez auta. Da się :-) Jest daleko, ale połączenia doskonałe. A jak trafisz na "piątek melomana" to zobaczysz jak jest fajnie :-)

graaf:

"macie kategorię członków-korespondentów?"

Jasne! Wystarczy pisać u nas :-)

Maranciunio hi-end? do czasu az nie padnie decydujace stwierdzenie nie mozna powaznie dyskutowac na temat takiej zakldki. Bo jesli jest to hi-end nie musi kosztowac duzo. Ba, moze kosztowac bardzo malo. A jesli nie jest to czy jakosc dzwieku ma znaczenie czy nie? bo jesli ma to Maranciunio jest niehi-end z lepszym dzwiekeim. Hm, a swoja droga nie widze konkurencji dla Maranciunia. Nadal nikt nie zglosil nic dobrego do porownan. A to oznacza ze hi-end moze grac przecietnie choc nieprzecietnie drogo. Moze to jest konic drogi cenowej po jakiej wspina sie dana firma?

• Redaktorzy

"W Ameryce dla przykładu celowo winduje się ceny ziemi by na danym osiedlu / terenie nie spotkać plebsu. W ten sposób tworzy się elitarne środowisko."

Jak to określenie "elitarny" spsiało. Teraz, okazuje się, można stać się elitą na drodze nabycia drogiej działki budowlanej. Ale może to tylko plotka.

Precz z zakładką hajent !!!

Nie będzie hajent pluł nam w twarz. Jak który tylko wraży łeb podniesie to się mu go odstrzeli !!! Hej Gerwazy daj gwintówkę, niechaj strącę tą makówkę !!! Każdy ma hajent i basta.

Smutny obraz zakompleksionych maluczkich...

>Precz z zakładką hajent !!!

N I E.

Potrzebne 2 zakładki: High-end oraz Tani High-end.

Każda świnka trafi do swojego korytka.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Re: gagacek, 23 Maj 2007, 10:57

>Ja dyskretnie zaproponuję: Bardzo Bardzo Drogi High-END

:-))

problem tych wszystkich superlatywnych przymotników może być prosty

proponuję zakładkę "extremely cool guys", do której wstęp byłby po kooptacji przez "najbardziej zasłużonych forumowiczów"

to czym oni by się tam zachwycali to byłby Z DEFINICJI "prawdziwy hi-end"

a reszta - śmieciowe hi-fi dla gawiedzi

no w końcu jak ktoś tu gdzieś napisał - to ludzie są "hi-end" a nie sprzęt ;-))

Nie sądziłem że prawdziwy socjalizm jeszcze żyje . Zakładka "śmieciowe hi-fi " nie podobała się ,"hi-end" też .

A może stworzyć nową kategorię "pulpa " czyli wszystko i o niczym , koniecznie na podstawie badania rynku jak

to robią popularne stacje radiowe:)))

Nie sądziłem że prawdziwy socjalizm jeszcze żyje . Zakładka "śmieciowe hi-fi " nie podobała się ,"hi-end" też .

A może stworzyć nową kategorię "pulpa " czyli wszystko i o niczym , koniecznie na podstawie badania rynku jak

to robią popularne stacje radiowe:)))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.