Skocz do zawartości
IGNORED

Odgrody na starych szerokopasmowcach

Rekomendowane odpowiedzi

maly akcent humorystyczny 50% podroby greencone :)))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

To że jest to SABA jestem w stanie uwierzyć ..

ale opis jest faktycznie zabawny:

Glosniki w 50% sprawne,poniewaz jeden gra przpeikenie a jeden nie gra wcale!!!

100 % matematyki to mi się podoba ;-))

Sorki za OT.

voldemort, 10 Lut 2008, 19:02

>mały off top jak by ktos sie pisał najlepiej z wawy sprzedeam nówki w tym tygodniu kupiłem alphardy

>hw 1500

Pisałem Ci na maila że jestem chętny

Witam , to jest jakby "finalny" produkt moich doswiadzczen z OB , gora to Electro Voice Volwerin Trebax 12' , dol Alphard HW 1500 , jak ktos twierdzi ze ma malo basu z OB z 15" basiakiem , to ja juz nie wiem jak ludzie slychaja muzyki :) , mam pytanie , jak tak faktycznie jest z tymi Alphardami ? , czy polowac na np. Altecka 416 ? , czyn rozni sie dol pasma z tych glosnikow , czy ma ktos jakies doswiadczenia ? , pzdr Jacek

szkarłatną ? :)

Dla mnie jak jest teraz, jest bardzo OK.

Opisz jeszcze jak filtrowałeś głośniki --> masz może fotki tyłu ?

Pozdr!

..a co ..?! szkarlatna :)! , wiesz co...ja mam dosyc tego audiofilskiego "wzdecia" , te "oltarzyki" przyprawiaja mnie o mdlosci , sluchanie muzyki to emocje..i radosc...np w szkarlacie:):) , EV ma konda 3.3 uf w szeregu do tuby , srednica samopas ( jak narazie ), alpierd cewa 4.8mh , bez kondow , jestem po przeprowadzce , i jak narazie gra to dobrze , ale stroic je do nowego pomieszczenie bede napewno , chociaz gra to rewelacyjnie , pzdr

Nie - nie mam nic do szkarłatnej barwy :)

Myślałem po prostu, że to już efekt końcowy i nie będziesz już ingerował w ich wygląda --> tak jak pisałem dla mnie bardzo OK. - podoba mi się.

Tylko żeby Ci nie strzeliło do głowy i żebyś nie zaczął tego pięknego drewna malować na czarno . . .. :P

...wiesz ...jedynie co "strzela" mi do glowy to zmiana elementow..:).kolor to wazna sprawa dla mojej Pani...warto szukac innych glosnikow ...sabcie to nie jedyna droga w OB , ale tweeter saby to klasa ! pzdr

Nijak bo Altec to nie głośnik do OB.

Ciekawe jak sie ma do Eminence Alpha 15 na przyklad bo sa podobne, ale pewnie nikt nie próbował obydwu.

altec jest lepszy o dwa nieba-czy myślicie że fikus jest głuchy albo snob?

Altec miękki, małej mocy

podobnie jak stara TESLA ARO, lub stary JBL leansing

alpardzik jest twardy, tak naprawde wymaga sporej mocy aby sie ruszył. Na poczatek dobry ale,....

Ciekawe są jeszcze 15" RFT z kolumn Vermona z lat 70-tych , jakbyś trafił. 50 wat 100Db skuteczne.

ten kobaltowy 30cm tonsil z linku powyżej też cacko.

Ukryta Zawartość

zachęcające

2550 to jest topowy receiver telefunkena. głośniki do niego raczej też.

Ukryta Zawartość

...jej..ja nie potrafie pisac ..recezji..:) , graja tak jak gra 12' 96db w desce , :) , ...ok to zarty , to trojdrozny glosnik wspolosiowy , graja tak jak lubie , bdb barwa , lewe klawisze w fortepianie maj mase , a hihrty nie sa suche , z tym alpierdem stopa w mp. Eels " Beautful Freek" jest pelna i nie brzmi ..pusto , ja cenie ten glosnik wlasnie za barwe , i selektywnosc , jest szybki , w OB scena jest budowana raczej na boki i w glab ( specyficzna konstrukcja kosza nie pozwala zamontowac go na zewnatrz dechy- choc nie wiem czy to cos by zmienilo ) , mailem Goodmansa301( do 301 byl Fostex na gore) i EV , EV to podobne granie , ale trabki maja wiekszy "zadzior" , jestem teraz po przeprowadzce , gra to w 24 m , i musze troche popracowac nad caloscia , choc juz teraz nie bardzo mi siechce ...:) gra mi TO muzyke , pzdr

.. tak , byly poty dla tubek + kondensator w koszu na magnes?! , kosz wielki , magnes ..hmmm:) , alnikowe tak maja , 301 Goodmansa tez jest podobnie , kond mila specyficzna pojemnosc 3uf , po 51 latach nalezala mu sie wymiana:) , teraz mam Jupitera 3.3 uf , pzdr

jacekG, 11 Lut 2008, 19:48

>.. tak , byly poty dla tubek + kondensator w koszu na magnes?! , kosz wielki , magnes ..hmmm:) ,

>alnikowe tak maja , 301 Goodmansa tez jest podobnie , kond mila specyficzna pojemnosc 3uf , po 51

>latach nalezala mu sie wymiana:) , teraz mam Jupitera 3.3 uf , pzdr

mozna prosic o jakąś fotke od tyłu :) oczywiście odgród

• Pokaż nowe odpowiedzi