Skocz do zawartości
IGNORED

czy warto kupić stary odtwarzacz

aaalfred

Rekomendowane odpowiedzi

lipa, 12 Cze 2007, 16:27

>A wersja 20 bitowa ma CDM4 o ile sie nie myle.

Mylisz się. 506.20 ma CDM12.4. CDM4 były w serii 200, i ponoć też w pierwszych egzemplarzach z początków produkcji serii 500, aczkolwiek ja się z taką wersją nie spotkałem.

arek67, 11 Cze 2007, 01:16

>Rozumiem, że CEC-a odsłuchiwałeś na Klotzu. A z ciekawości na jakiej sieciówce bo nic nie masz w "o

>mnie"?Kenwood ma się rozumieć gra na standartowym kabeleku od lampki.>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

--------------------------

odpowiadam Ci najuprzemniej jak tylko potrafię

mam w tyle sieciówki i drogie IC

jak chcesz sie przekonać wpadaj, blisko masz

artur

porównywałem NADa S500 , CECa51z, Meridiana506.20 i panasonica s75, hehe,

ciekawe, oczywiście słuchałem jak ktoś to nazwał kaszanki, NAD S500 jest niesamowity, panasonic prubuje go naśladować ale nie ta klasa i męczący się robi po 0,5h, natomiast CEC i Meridian przy kaszance to nieporozumienie,

owszem można słuchać godzinami - spokój i neutralność - dla jakiejś koncept muzyki białego człowieka może i się nadają

ale do słuchania kaszanki nijak.

• 3 tygodnie później...

Zaleta starych cd jest ich niska cena. nawet jak sa malo chodzone maja wartosc niska. Oczywiscie sa jakies specjalne serie ale ogolnie to cena mala. W dobie odtw. dvd cd jawi sie jako straszna starosc. I dlatego warto kupic i przerobic bo bez tego nie nadaja sie do niczego. Niewarto kupowac bardzo starych cd z ukladami wymagajacymi regulacji wieleu parametrow pracy lasera. Lepiej kupic cos na popularnych laserach ogolnie dostepnych za mala kase. I najwazniejsze. Jesli nie hcemy sie bawic w spdif i zew. dac to najlepeij zrobic modol wyjsciowy w postaci osobnej plytki z trafem i zasilaczem i jak jakis cd pasdnie nieodwracalnie a laser drogi lub trudno dostepny lupic kolejnego cd wstawic swoje graty i jechac dalej. Napewno trzeba kupowac dac z wyjsciem pradowym bo napieciowe sie nie sprawdzaja w przerobkach. Wew uklad w dac narzuca juz swoj dzwiek i klops nic sie nie pomoze. Oczywiscie jest poprawa ale calosc bedzie duzo gorsza od wyjscia z pradem. Naszczescie ja tak zrobilem z Maranciuniem i teraz mama mozliwosc przezucenia gratow do kolejnego cd aby wyprobowac jak on zagra z innym dacem. Tym razem nie tda1541a a z saa7321. Sadze ze lepeieij. Ale zachodzi pytanie ilu kolegow jest stac na takie przerobki? napewno niewielu. Moze jeden, dwoch? a reszta?

Czy warto kupić stary odtwarzacz - nie wiem ;-)

ale warto taki transporcik

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• 2 miesiące później...

Jak widać stary dobry odtwarzacz jest w cenie, i to jakiej!

Denon DCD-3500 RG, 22 kg wagi, szlachetny wygląd, brzmienie pewnie też - aukcja skończyła się na 1011 EUR!

Ukryta Zawartość

post-9977-100004360 1190391429_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A co koledzy sądzą o takim urządzeniu z przed lat :

Ukryta Zawartość

Podobno prawdziwy " nos-dac " na 16 bitowych przetwornikach , w wydaniu firmowym nazywanych Fedac - ( Fluency Dac ). Ciekawe jak ten 27-kilogramowy potwór wytrzymuje porównanie do dzisiejszych urządzeń ?

post-3288-100004347 1190398715_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 miesiące później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.