Skocz do zawartości
IGNORED

Usher S520 a Audio Academy Phoebe

Iceman

Rekomendowane odpowiedzi

Iceman, 23 Cze 2007, 01:14

>Tak się zastanawiam - i doszedłem do wniosku że nie warto kupować póki co kolumn firmy Audio

>Academy.

Iceman, myślę że nie jesteś fair wobec AA. Kupiłeś używane kolumny 1 generacji i na tej podstawie wyciągasz daleko idące wnioski, imho nieuzasadnione. To tak jakbyś po posłuchaniu Audio Physiców Sparków 1 powiedział że nie warto kupować piątek, albo słuchając CDM7 B&W mówił że 704 nic nie są warte.

Każda firma się rozwija i nie można na podstawie pojedynczego odsłuchu starszego modelu wyciągać wniosków o nowszych, szczególnie, że często zmiany nie są subtelne.

Swoją drogą, z tego co się orientuję to na rynku jest aktualnie 3 generacja phoebe, co przez chyba 7 lat działalności nie jest zbyt wiele, prawda?

Kris

Star trekkin' across the universe; Boldly goin' forward, still can't find reverse...

• Redaktorzy

AA - mag99, Kris i ja mieliśmy możliwość przekopania oferty AA w od góry do dołu i nam się po prostu chciało, ale nie każdy ma tyle samozaparcia w "gonieniu króliczka".

ps. Są firmy które wprowadzają modyfikacje swoich produktów nie informując o tym klientów, a AA gra w "otwarte karty" więc z "dwojga złego" wolę taką politykę ;)

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

>kris_k,

> Kupiłeś używane kolumny

Niezupełnie - kupiłem nowe.

>Swoją drogą, z tego co się orientuję to na rynku jest aktualnie 3 generacja phoebe, co przez chyba 7

>lat działalności nie jest zbyt wiele, prawda?

Rozumiałbym gdyby chodziło o zmianę charakteru brzmienia, bo wiadomo - pewien charakter sie lubi bardziej, drugi mniej, ale ja po prostu słyszę w swoich błędy brzmienia. Nie czepiałbym się naprawdę, ale obiecalem sobie, że to będą kolumny na co najmniej rok bo już mnie te ciągłe zmiany męczą, a nie wiem jednak czy wytrzymam z nimi przez rok.

a najlepsze jest to ze za kazdym razem zaklinam sie ze przez kolejny rok czy dwa nic nie

>zmienie, po czym mijaja trzy miesiace i co??? no a jak zobaczylbym kolejna wersje to jak tu

>dotrzymac slowa??:))

hehe, no własnie.

>AA - mag99, Kris i ja mieliśmy możliwość przekopania oferty AA w od góry do dołu i nam się po

>prostu chciało, ale nie każdy ma tyle samozaparcia w "gonieniu króliczka".

Chcieć to by mi się chciało, tylko nie niestety nie mam na to czasu - pracuje w zasadzie w 3 miejscach i naprawdę czasu to na nic prawie mi nie starcza.

>>Rozumiałbym gdyby chodziło o zmianę charakteru brzmienia, bo wiadomo - pewien charakter sie lubi bardziej, drugi mniej, ale ja po prostu słyszę w swoich błędy brzmienia.

Napisz proszę o jakie błedy brzmienia ci chodzi. Napisz też jaki masz system, kable i pokój i gdzie stoją kolumny.

>Audio Academy,

Postaram się kiedyś znaleźć czas i posłuchać czegoś innego z Waszej stajni. Póki co mam nadzieję że się na mnie nie gniewasz, że wypowiedziałem swoje mało pochlebne zdanie na temat Twoich kolumn. Po prostu napisałem co czuję. Przez to zresztą pewnie będzie mi je ciężko sprzedać, ale uważam, że same dobre opinie na ich temat to trochę mijanie się z prawdą. Zresztą każdy ma inny gust.

Nie no, nie gniewam się. Pewnie, że nie może być samych dobrych opinii. Na 100% klientów musi być 5% niezadowolonych.

Kolumny sprzedaż bardzo szybko a właściwie to ja z chęcią sie na nie zamienie, może spodoba ci sie Phoebe IIs?

• Redaktorzy

no i to jest kolejny przykład pozytywnego budowania wizerunku przez AA :D

Mało firm zawraca sobie głowę czymś takim jak obsługa posprzedażna.

Fr@ntz

"I am an audiophile"

A ja to bym chciał, żeby AA (lub jaki kolwiek inny polski producent) pokusił się o produkcję małych monitorków, które mogłyby stanowić konkurencję nie tylko dla usherów czy quadów, a może i dynaudio czy totemów...

Z kolekcji AA zniknęły już nawet Dione (gabarytowo i tak całkiem spore)... Czy na prawde zmieścić w małym pudełku miły uchu dzwięk to tak trudna sztuka???

• Redaktorzy

ganzz_gut - co za problem zamówić u któregoś z forumowych DIY'owców klony mite'y - ceny zaczynają się od ok 800zł. Miałem możliwość porównania klonów i 520-ek i ... msz nie ma porównania. Ale jest to moja prywatna opinia ;)

Fr@ntz

"I am an audiophile"

• Redaktorzy

ganzz_gut - i idziesz w dobrym kierunku, jak skończysz klony to poszukaj kartonów od 520-ek, bo pewnie się przydadzą i zastanów się nad zmianą Cordiali na np Audionovą Illuminatora - pasują do siebie

Fr@ntz

"I am an audiophile"

>ja z chęcią sie na nie zamienię, może spodoba ci sie Phoebe IIs?

Z jednej strony to kuszące, ale z drugiej strony dopłacać kolejne pieniążki do najnowszej wersji, gdy mi poprzednia nie przypadła do gustu to trochę ryzykowne. Wiesz jak to jest - jak się raz do czegoś uprzedzisz to później spoglądasz w tą stronę ze sceptycyzmem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.