Skocz do zawartości
IGNORED

biwire - krótkie pytanie

rosim

Rekomendowane odpowiedzi

Spróbuj zagadać do forumowicza shu. W jego "o mnie" znalazłem, że posiada dokładnie interesujący Cię model. Poza tym sporo jest osob (użyj wyszukiwarki), które posiadają modele 130. Ich też możesz zapytać. Bo jeśli np. 130 maja bi-wiring, to 180 też raczej go będą posiadały.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

nedj, dzięki za podpowiedź, próbowałem nawet w googlach poprzez grafikę, czyli pokaz zdjęc, lecz przy maestro II 180 niestety - tylko fronty (tak szukałem tyłów innych modeli i znalazłem). Z tym podobieństwem modeli np. 130 i 180 to raczej trzeba podchodzić ostrożnie. Znalazłem np. kolumny eltaxa concept 400 i okazało się, że jedna partia ma 4 zaciski, inna, z wyglądu taka sama - ma 2 zaciski. Moga byc różnice np. wynikająca z wersji eksportowych, wiem, że niektóre modele tych samych kolumn miały np. BR z przodu, inne z tyłu, pozdrawiam.

• 2 tygodnie później...
  • 7 miesięcy później...

zamierzam spróbować połączenia bi-wi,

moje kolumny są do tego dostosowane i podobno takie połącznie im służy,

nie wiem jednak czy przeszkody nie będzie stanowił fakt, że dysponuję kablami o różnych długościach (XLO Ultra 6, 2 x 2,1 m chciałem wrzucić jako niskotonowe, a QED'y Bronze, 2 x 2,5m na 'górę)?

czy więc długość kabli musi być jednakowa?

dzieki,

pozdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.