Skocz do zawartości
IGNORED

Co zamiast XLO Ultra 6 głośnikowy?

zildjian

Rekomendowane odpowiedzi

Chcę koniecznie schować graty tak , aby już więcej nie zawadzały i nie zasłaniały tak pięknego teraz światła :-)

Do tego celu aktualnie posiadane XLO są za krótkie a szkoda,bo to znakomite kabelki ale i niestety drogie. Co polecilibyście podobnego w cenie ok. 100- 125 za metr ? (aha, żadne tam bi-wire :-)) Nowe,używane o barwnym ,dynamicznym i namacalnym dzwięku.

(albo dokupię po 1,5m XLO i zlutuję sreberkiem.....,ale to tak nie po audiofilsku :-))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

4TC tez chyba jest na allegro ale nie wiem jaka długość.

Gdyby był w sprzedaży to poleciłbym Siltecha MXT LS25 miedź posrebrzana.

• 10 miesięcy później...

wznawiam ten starusieńki temat, bo mam dokładnie ten sam problem co zildjian,

jednak w opsie widzę, że chyba do tej pory nie rozwiązany, bo XLO pozostały?...

XLO Ultra 6 choć znakomite są u mnie za krótkie i mimo, że mi to nic a nic nie przeszkadza, to małżowinka co jakiś czas przypomina sobie, że przecież obiecałem schować kable (ja coś obiecywałem?!?! ;-))

ostatnio rzuciły mi się w oczy Siltech'y London i StraighWire Rhapsody, czy + - 600 plnów za 2x2,5m (u mnie to minimalne minimum) to dobra oferta?

a może coś innego 2H za podobne pieniądze?

pozdr.

wznawiam ten starusieńki temat, bo mam dokładnie ten sam problem co zildjian,

jednak w opsie widzę, że chyba do tej pory nie rozwiązany, bo XLO pozostały?...

XLO Ultra 6 choć znakomite są u mnie za krótkie i mimo, że mi to nic a nic nie przeszkadza, to małżowinka co jakiś czas przypomina sobie, że przecież obiecałem schować kable (ja coś obiecywałem?!?! ;-))

ostatnio rzuciły mi się w oczy Siltech'y London i StraighWire Rhapsody, czy + - 600 plnów za 2x2,5m (u mnie to minimalne minimum) to dobra oferta?

a może coś innego 2H za podobne pieniądze?

pozdr.

Graty na razi ewróciły na swoje m-ce i XLO sąnadal. Nowy DNM Stereo był wpadką. Zresztąrobię duże przewietrzenie w amplifikacji i nic na razie nie kombinuję.

AertiQ

Tego siltecha to sobie odpuść do Zollerów lepszy jest ten XLO. Te Siltech jest moim zdaniem gorszy od XLO jak i mojego Siltecha LS25 MXT. Siada przejrzystosć w porównaniu z wymienionymi.

dzięki xniwax,

troszkę poczytałem i doszedłem do podobnych wniosków,

najchętniej podpiąłbym Stereovoxa, jako IC również - jestem wciąż w szoku po tym co usłyszałem na tych kabelkach (słyszałem tylko IC, ale przypuszczam, że i głośnikowe muszą być znakomite),

miałem Sonusa (fakt, że na Neutrikach) i po wpięciu HDSE dopiero usłyszałem wszystkie wybrzmiania, smaczki, szczegóły, pojawił się bas (i jego niesamowite zróżnicowanie) - przepaść w moim systemie była miażdżąca...dodam, że porównywałem je w jendym czasie

"Nowy DNM Stereo był wpadką."

niestety nie cieszę się kiedy mogę powiedzieć: a nie mówiłem?

to hifi, tu nie ma miejsca na zgniłe kompromisy szarego dźwięku z kabla pod dywanem :-)

oczywiście IMHO, bo nowej wersji nie słyszałem, ale stara była obrzydliwa, co w kontekście konfrontacji z rozbuchaną wówczas reklamą - mi wystarczy...

pzdr

P

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Nie wiem dlaczego kiedys i teraz (bywaja) zachwyty nad DNM). Głosnikowe Stereovoxy to juz raczej bardzo drogo (chociaż była promocja w faście - najnizszy model poniżej 2kzł). Ostatnio przerabiałem tańszego Nordosta Blue heaven - qrde ogólnie nie dobry, a nawet kiepski.

Póki co IC mam z głowy na dłuzszy czas Tara ref.Gen 2 załatwiła sprawę (wcześniej Siltech S58G3, SO, Nordost Red Dawn). Wybór głosnikowego zostawiam na po zmianie wzmaka. Znowu będzie bitwa z kabelkami.

A nie brakuje Wam troszkę basu i dynamiki przy XLO ?

Jeśli ktoś zna kabelek głośnikowy który na średnicy gra jak XLO U6 a na dole np jak Kimber 4tc to koniecznie proszę o wpis.

pzdr

qrcze, mówicie poważnie z tym basem?...może to wina innych elementów konfiguracji?...co dokładnie jest u was w basie nie tak?...ciekawa sprawa, mam zupełnie odmienne spostrzeżenia...

bas w ultra jest super i... już.... jest szybkość...

jeśli ktoś narzeka na bas w ultra tzn że potrzebuje wrażeń subwooferowych - ale do tego są soobwoofery (albo karton :-) )

są oczywiście kable z potężnym basem - ale one z kolei na ogół źle odtwarzają średnicę (tak chcecie?)

gdyby mieć kolumny trójdrożne, to można pokusić się o takie zabawy (triwiring) w przeciwnym wypadku zawsze są jakieś kompromisy

ultra dość średnio nadają się do średnich :-) natomiast zupełnie nie do wysokich /zbyt wycofane, mało informacyjne z tego co pamiętam, bo daaawno nie podłączałem w ten sposób/

piszę tylko za siebie :-)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.