Skocz do zawartości
IGNORED

Onkyo 404E i polska czcionka

bialogardzianin

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś odtwarza na Onkyo 404E sporadycznie divxy? W moim przypadku nie są wyświetlane polskie znaki. Nie powiem, żeby to był jakiś poważny problem gdyż głównie oglądam dvd ale byłoby fajniej gdyby polskie znaki diakrytyczne były wyświetlane. Ktoś ma rozwiązanie? Jak inne modele odtwarzacza Onkyo?

https://www.audiostereo.pl/topic/33995-onkyo-404e-i-polska-czcionka/

Wprawdzie obecnie miejsce wysłużonego już Onkyo, zajęła u mnie Yamaha S1700, ale zarówno mój sprzęt jak i Twój obsługuje polskie napisy w divix, tylko obydwa trzeba najpierw odpowiednio skonfigurować:)

Oto, co musisz zrobić, aby cieszyć się polskimi napisami - na podstawie pobranej ze strony Onkyo instrukcji obsługi do modelu 404E:)

1. Wybierasz na pilocie przycisk „SETUP”

2. Następnie w menu wybierasz „INITIAL SETTINGS”

3. Posługując się przyciskami kursora „góra-dół-lewo-prawo-enter” wybierasz po kolei opcję „LANGUAGE” --->„SUBTITLE LANGUAGE” --->„OTHER LANGUAGE”, po czym na koniec wklepujesz czterocyfrowy kod: 1612

Spróbuj, powinno zadziałać.

Yoda, w dvd-video czcionkę mam polską. Banalne pytanie: Jak dokonam proponowanego przez Ciebie manewru to nie schrzani mi się nic w obsłudze polskiej czcionki w filmach w formacie dvd- video? pzdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.