Skocz do zawartości
IGNORED

Akkus w Warszawie

jaro4444

Rekomendowane odpowiedzi

Kit A3 - cena zestawu do montażu: 793.97 PLN/szt.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W zwrotnicy elementy przecietnej jakosci - niedrogie kondensatory SCR MKP, rezystory metalizowane (nie ma Mills'a). Wysokotonowka przyzwoita, midwoofer rowniez, ale bez rewelacji. Stad pytanie o porownanie z Ostinato 2000 jest chyba na miejscu (podobny koszt elementow).

Pozdrawiam,

Lete

Ukryta Zawartość

Sorki. Myślałem, że chodzi o V3

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

lete Ostinato nie maja jeszcze paczek wykonanych tak solidnie,waga jedej kolumny to prawie 40 kg.Jak juz pisałem wczesniej,porównywałem te kolumny do duzo drozszych konstrukcji "firmowych" i broniły sie naprawde niezle.Cena to ponad 2500zł,czyli budzetowa,ale jakosc brzmienia napewno do budzetowej nie nalezy.

• 3 tygodnie później...

Lete,

O co ci chodzi ? Taki KEF ładuje zwykłe tajwańskie kondensatory Bennic (po 2 zł/szt) do konstrukcji za 10 tyś zł i jest ok. Polski producent daje w konstrukcji o wiele tańszej polipropyleny SCR i wielkie halo, że takie słabe ? A producent Ostinato daje w swoich konstrukcjach Jantzeny, będące na podobnym poziomie co SCR (w tej grupie cenowej bardzo wysokim).

Więc o co chodzi ?

Late

głośniki Vifa M18WH i D25AG w Ostinato 2000 to dobre przetworniki ale o oczko niższej klasy niż z A3 akkusa,

wysokotonowemu Usherowi 9950 jest bliżej raczej do SS 9500 lub SS 9700 niż do D25, a AC-165 to głośnik co najmniej o 1/2 klasy lepszy od M18WH (chociaż w tym przypadku to również kwestia preferencji słuchającego, bo oba te głośniki mają membrany z zupełnie różnych materiałów). Natomiast aby porównać obie konstrukcje trzeba by je postawić obok siebie i odsłuchać jedną po drugiej :)

Dobra,jak nie chce się Wam pisać ,to chociaż lakonicznie nasmarujcie po której stronie gra V2 .Jest ciemna ,czy jasna; szybka czy spokojna ;masywna czy lekka ;nakręcająca czy uspokajająca itp.

Poszukuję szybkiego,żywego,neutralnego,plastycznego,przestrzennego i kolorowego brzmienia -nie przesadzam ? :-P

Dołączam się do pytania o V2 i A3.

Chodzi mi tu przede wszystkim o bas. Lubię raczej szybki z kopnięciem i twardy. Po reckach ushera6311(chyba odpowiednik V2 jeśli się mylę to napiszcie) dochodzę do wniosku iż właśnie ten bas by mi nie przypasował, czy podobnie będzie wyglądało z V2, czy może V2 pracuje w mniejszej objętości i jest szybciej?

Czy być może wogóle z tego węglowego ushera nie osiągnie się takiego basu jaki lubię i rozwiązaniem jest właśnie A3. Jaki charakter basu i brzmienia posiada A3?

• 2 tygodnie później...

Nowa wersja V2, zwrotnica pierwszego rzedu:

Ukryta Zawartość

ciekawe jak to wyszlo?

Ukryta Zawartość

qman, 29 Lip 2007, 00:37

>Dobra,jak nie chce się Wam pisać ,to chociaż lakonicznie nasmarujcie po której stronie gra V2 .Jest

>ciemna ,czy jasna

To zależy od koloru forniru który wybierzesz :D

Jakby ktos potrzebowal cewek Alphacore dwa razy taniej:

Ukryta Zawartość

np. 2,2mH 12AWG 36,25$ a u akkusa 203,5zl,

niezla roznica w cenie:)

Ukryta Zawartość

• 2 miesiące później...

salmo, 13 Sie 2007, 00:21

>Ktoś ,mówił,że "jaro4444"-ma udziały w Akkus-ie,z tąd te multum postów typu :och i ach.

Salmo Twoje niestosowne, wręcz głupie uwagi są poniżej pozimu godnego do komentaża.

Gwoli ścisłości - nie mam udziałów w żadnej firmie, z żadnym producentem nie jestem związany finansowo, nie zarabiam na branży audio. Ostatnio audio poszło w kąt ze względu na sytuację życiową. Jednak nadal widzę, że Twoja zajadłość i głupota nie zna granic.

Następne zaczepki z Twojej strony Salmo skończą się na ubitej ziemi :P

P.S. Zobacz koego kto podał publicznie jako pierwszy jakie stanowisko ma Kerikawon i zastanów się matołku zanim więcej coś napiszesz.

Nie pozdrawiam i bez odbioru z Twojej strony.

• 1 miesiąc później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.