Skocz do zawartości
IGNORED

nowe membrany SS9900

antos

Rekomendowane odpowiedzi

Skoro kupiłeś wadliwe głosniki to trzeba było reklamować, ja nie miałem z tym probnlemów. A plastik z natury rzeczy jest w D 2010 szarawy. SS D 2010 jest nierozbieralny, trzeba go rozpiłować, żeby cokolwiek w nim zmienić, w tym konkretnym przypadku twierdzenie, że Kisiel mógł coś grzebać w tych głosnikach to czysta forma absurdu, głośniki mogły miec wadę fabryczną, ale chyba dużo stosowniejszym działaniem jest zwrócenie się z problemem do sprzedawcy.

antoś - no własnie o to chodzi, żebyś nie rzucał oskarżeń nie znając dokładnie sprawy. A co do samych ScanSpeaków, to mimo myków jakie robi ta firma z wprowadzaniem zmian bez informowania kogokolwiek o tym, to są moje ulubione przetworniki. ale na pewno nie są to głosniki niezniszczalne ani całkowicie wolne od wad produkcyjnych - niekiedy się takowe zdarzają, w końcu to składają ludzie jak sam zauważyłeś. Dwie rzeczy są pewne - membrany z perforowanymi karkasami cewek obecnie są montowane we wszystkich Scanach D 2905, od 9300 począwszy a skonczywszy na 9900. A druga rzecz to taka że wszystkie wyglądają identycznie i dopiero pomiar może wykazać że parametry odbiegają od danych katalowgowych więcej niż powinny. Ewentualnie można porównać dwie pary glośników z tego samego okresu produkcji, z których jedna musi być absolutnie pewna i sprawdzona.

Mi w zeszłym roku poszły 9900 z dymem. Kupione u Kisiela w 98r. Kupiłem nowe tez u niego w grudniu . Nie wiem co tam zmienili w międzyczasie , ale nowe grają lepiej . Stare nie miały zadnych otworów , a nowych nie rozbierałem .

stary revelator

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

nowy

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ferrofluid to nawet po 30 latach nie jest w stanie całkowicie wyparować i to nawet z takich głosników jak Tonsile. Można co co najwyżej wyssać ale to po pierwsze zmudna robota, po drugie wymagająca rozebrania głośnika.

Argos

To czyste spekulacje,można i tak że go tam wogule nie było i tyz prowda!Niska efektywność i porównanie też coś mówią,trudno to odrzucić,pominąć,można dalej uprawiać dywagacje!Pozdrawiam

Dostałem kiedyś do naprawy starsze kolumny B&W. Tweetery grały bardzo cicho. Pomiar omomierzem wykazał że nie są przypalone ani zwarte, więc przyczyn szukałem w zwrotnicy. Coś mnie jednak tknęło, i rozebrałem tweetery. Okazało się że ferrofluid przybrał konsystencję sera topionego. Nic dziwnego że to nie grało.

Widać więc że z tym ferrofluidem to różnie bywa.

No właśnie,przed laty rozebrałem stary gwizdek Tonsila i dziwiłem się że tak to zerdzewiało,przez moment oczywiście,bo wiadomo co to miało być,a co do pozbycie się ferrofluidu to żaden problem,wystarczy bibuła,taka do atramentu,wyciągnie jak kleksa.

ted125, 12 Cze 2007, 18:11

>Argos

>To czyste spekulacje,można i tak że go tam wogule nie było i tyz prowda!Niska efektywność i

>porównanie też coś mówią,trudno to odrzucić,pominąć,można dalej uprawiać dywagacje!Pozdrawiam

W takich sytuacjach należy po prostu reklamować, może faktycznie głosniki były zleżałe i tak jak pisza McG ferrofluid zgęstniał (choć ja nigdy ie zetknąłem się z podobnym przypadkiem). Mogę tylko zapewnić ze u Kisiela nie ma problemu jesli produkt jest ewidentnie wadliwy, wymienia od ręki i raczej nie bawi się w zamienianie elementów w głosnikach.

wojkubi, 12 Cze 2007, 22:34

>ARGOS.Moje były przyklejone i musiały się zniszczć.Rozmawiłem na ten temat z Kisielem i powiedził

>że SS nie daje nowych-dziady jedne

Dziwna sprawa, bo moje zawsze gładko odchodziły. Raz miałem tylko przypadek, że kilka razy musiałem rozebrać ten sam głosnik i podklładka w końcu się przerwała, ale podlozyłem kawałek cienkiej gąbki i głosnik działa bez zarzutu.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.