Skocz do zawartości
IGNORED

magnetofony NAGRA

Kilup

Rekomendowane odpowiedzi

A co do Twojego Zbyszku wpisu w "Magnetofonie":

Ja nie olewam wątku, ale niestety nie mam o czym pisać - szpulowce zostały w Polsce, a tutaj nie mam żadnego, na który mógłbym popatrzeć i posłuchać... Nabyłem Teac'a , ale do mnie jeszcze nie dotarł, a co gorsza będę musiał go sprzedać, bo muszę odkupić kumplowi rower, ponieważ miałem na nim wypadek i go poważnie uszkodziłem - naprawa jest nieopłacalna, zresztą on powiedział, iż nie chce jeździć na powypadkowym rowerze. W sumie się nie dziwię, zwłaszcza, że go kupił nowego za 2 tys w sklepie i tyle ja będę musiał wydac... i 2 tys pójdą się j......

Jeszcze jedna sprawa Zbyszku, aczkolwiek kierowana do wszystkich - Na 450 wpisów jest 20 autorów... Co to jest w porównaniu do Forum???? a do Polski ??? Chyba jesteśmy ginącym gatunkiem... :(

Kilup, 13 Sie 2007, 22:39

Rower załatwiłeś ale żyjesz to znaczy że to jest ten twardy odłam i nie da rady się tak szybko wykończyć :D

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

KILUP>dobrze,że Ty masz się dobrze. Rower to tylko rower.A Teaca szkoda. Serdecznie pozdrawiam Ciebie, Korwina,Maga,Rafaella,Lecha i całą resztę (niezbyt liczną) ludzi, którzy kochają magnetofony, szczególnie te największe. Ja ostatnio remontuję mieszkanie i musiałem wszystko zabezpieczyć foliami,bo pył dostanie się wszędzie.Ale już nie mogę się doczekać zakończenia remontów,bo bez muzyki (ze szpuli) -ciężko żyć.

PS.Widzieliście jak rozwija się produkcja i sprzedaż kompaktów będących wierną kopią winyla( tzw. japan mini lp). Ludzie chcą czegoś więcej niż plastikowy kompakcik, nie mówiąc już o kupowaniu muzyki poprzez ściąganie z serwerów. Te okładki, rozpakowywanie itd...tego nic nie zastąpi. Mnie to bierze. Ciekawe co to będzie dalej.

Jeszcze raz serdecznie pozdrawiam - Jacek

Kilup>Kiedyś ktoś mi powiedział,że analog i magnetofony to rupiecie i nie nikt się tym nie interesuje. Znając Was moi przyjaciele wolę zajmować się tym"marnym" zajęciem wraz ze wspaniałymi ludźmi niż jakiś świetnym zajęciem z głupkami- pozdrawiam raz jeszcze - Jacek

Ja mam już cafkę nieustanną, to znaczy jak patrzę na wspaniałą rzeczywistość, jak wysłuchuję różne nawiedzone i pokrętne bzdury to mnie cafa i rzygać się chce ale nagrywać trzeba, bo do tego stworzony został magnetofon i przypisano do niego naiwniaka aby dzień w dzień swoją pańszczyznę odrabiał i jeszcze z tego się cieszył. Trochę taśm 13-tek skompletowałem będzie tego na dzień dzisiejszy 15 sztuk licząc po 20 minut każda 300 czyli 5 godzin nagrania 19.05 cm/sek a ponieważ nie wszystko tego przesuwu jest godne to tak praktycznie około 8-miu. Kaset wystarczy mi na kilkanaście dni zapisu 24/24 non stop.Pierwsza fanaberia odsłuchowa to pozostawienie jednej pary słuchawek jako otwartych [ watę gąbkę i filc z Gembirdów wyrzuciłem]. Następny etap to niezależny od słuchawek mikrofon przed własnymi ustami być może mocowany jak maseczka przeciwpyłowa albo kaganiec coś wymyślę, może być także jak przyłbica mocowanie z lewej i prawej strony pałąka i albo podnoszenie do góry albo opuszczanie pod brodę w czasie przerwy w nagrywaniu, coś wymyślę i coś zrobię na przed przedwczoraj

pozdrawiam

Zbyszek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

przypuszczalnie paski

Pozdrawiam

Zbyszek

Ukryta Zawartość

Ahhhh.... byłem dzisiaj w knajpie, która ma ściany "oblepione" magnetofonami szpulowymi i starymi radiami, nawet nasze poczciwe ZK 120 ma swoje miejsce :). Sądzę, że większośc z nich i tak nie działa, ale ten klimat.... Jak mi się uda, to porobię zdjęcia i wrzucę na forum.

Przekopuję eBay niemiecki, chociaż wiem, że i tak nic nie kupię... ale popatrzec można. To jedna z ciekawostek:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

O, jako śliczny Uherek... tylko nie chcą go do Polski wysłac...:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kilup, 14 Sie 2007, 22:43

>Open reel, to po angielsku; ale jak to zdrobnić do szpulaczka? Może jest drink o nazwie "open reel

>with tape" np otwarta puszka piwa ze spaghetti ;D (tfu...)

No coś w tym jest dla starzyków:) Open reel dla nas to faktycznie jakiś rodzaj afrodyzjaku:) Wtedy to była tzw. wyższa wiedza i jednocześnie świadomość. Nie było alternatywy w rodzaju 96 kHz/24 , czy, tfu MP3.

Pozdrawiam!

No tak :)

A tu ciekawy grzmot:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fiu, fiu... :

Ukryta Zawartość

Dlaczego zużytyj?

Ukryta Zawartość

Cholera, zobaczcie ile tego z tyłu stoi...:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaraz srana przy święcie:.... klasa robotnicza pozdrawia Inteligencję pracującą miast i wsi oraz rolników małorolnych i za***rdala z 4200 Monitorem do Arbeitu.

Pozdrawiam

Zbyszek

==> kilup

Gratuluję wygranej aukcji

Ukryta Zawartość

co teraz z tym pięknym sprzętem będziesz robił ?

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.