Skocz do zawartości
IGNORED

magnetofony NAGRA

Kilup

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Troche moze nie na temat,więc prosze o wybaczenie,ale nie mogłem się powstrzymać he-he.

Korwin ,opisując moje sansui pisałeś,że są ogromne.to co powiesz o takich,Cztery basowe mają po 35 cm srednicy.Wysokośc całości 180cm,a waga 190 kg.Jak by się pięknie pomiędzy nimi komponował stelaż z jakimś studyjnym dwusladem np;technics 1500US.Kolumny są właśnie tej firmy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Marku piękne ale ja jestem obecnie na etapie nieco mniejszych jedno głośnikowych 3W 8 Ohm eliptyuczny przód obity szmatką wielkości chusteczki do nosa z trafem pracowały jako głośniki radiowęzłowe mają jeszcze napis Unitry A30-1-0.25/30 30V oczywiście transformatory i kręciołki są już z nich wyprute. Piszę non stop:nowe, poprawiam zmieniam stare na magnetofonach można zupę gotować albo kawę parzyć

Pozdrawiam

Zbyszek

Nareszcie coś godnego uwagi :

Ukryta Zawartość

Niestety bełkot sprzedającego przyprawia mnie o wymioty, brrrrr, muszę wypić piwo, rano jadę na grzyby, podobno są rydze

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Witam.Bełkot to bardzo delikatnie powiedziane.Jak mozna bez wstydu robic takie błędy ortograficzne i nawet ich nie poprawić.Jak tak się traktuje potencjalnych kupców .to ja dziękuje.

Witam.Obserwowałem aukcje revoxa B-77 i komuś się udało go kupić za 610 zł.Jest to cena do zaakceptowania .Była to wersja dwuścieszkowa z 9,5 i 19 cm/sek.Ja nie mam takich nagrań,więc sobie odpusciłem.

68 lat temu późnym popołudniem po raz pierwszy w Haliczu nad Dniestrem miałem okazję oglądać żołnierzy niezwyciężonej Armii Czerwonej z KB na odcinkach druty od telefonu polowego, żołnierki w nocnych koszulach ściągniętych pasem na czołgu wielkości wiejskiej chaty o grubości pancerza około 25mm. Mógłbym mieć tego Revoxa ale wspomnienia mnie rozłożyły na łopatki wyliczają mnie do dziesięciu i nie mam juz siły aby jeszcze raz się podnieść nie fcem ale muszem Odkrycie dość istotne przy odczytywaniu taśmy mono na UHER-ze 4200 przełącznik M1 , M2, oo [M1+M2] ustwiamy na M1 z wyjścia słuchawkowego na dużego jacka bierzemu sygnal lewego kanału i rozdzielamy go na dwa wtyki chinch i mamy sygnał wyjściowy z regulowanym wzmocnieniem, który spokojnie sobie puszczamy na L i R [wejście] magnetofonu kasetowego.

Pozdrawiam

Zbyszek

Witaj Zbyszku!Hmm.....Armia Czerwona i 17 września - aż nie chce mi się pisać. Ale zamyśliłem się przez Twój wpis i myślę, że rzeczywiście są rzeczy ważniejsze niż szpulowce. Bezapelacyjnie są rzeczy i sprawy ważniejsze. Chcę Cię serdecznie pozdrowić i Twoich bliskich - Jacek

PS. Życie jest takie kruche.

Wleźli w dzień słoneczny pod koniec poprzedniego dnia żegnalismy ostatnch polskich żołnierzy szarych z rowkami po łzach na brudnych policzkac, cywile polacy i żydzi oddawali im prawie całą swoją żywność aby mieli co jeść po drodze do Rumunii.

Pozdrawiam

Zbyszek

PS. Braci ukraińców i białorusinów nie mam za co poważać

Nie będzie ten Revox, będzie inny Revox, a jak nie będzie mi sądzony to nie będzie nic, życie jest w miarę piękne tak długo jak długo człowiek się nim cieszy pozdrawiam wszystkich Samych Swoich Ciebie,Marka,Rafała,Lecha,Rafaela i pozostałych

Zbyszek

Teraz już padłem

i spadam

Też na reanimację. Przygotowałem stojak do malowania proszkowego. Będzie stał na mim Akai 635D i pod spodem deck Akai GXC 725D. Robiłem cały tydzień. Niezła frajda. Odreagowałem przy tej pracy....pełna medytacja. Teraz projektuję coś fajnnego pod JVC BR. Serdecznie pozdrawiam - Jacek

Ukryta Zawartość

post-8926-100004523 1190221833_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sansui grają ,jak należy,tylko je odkurzam i czekam,aż dostane swój magnetofon na duże szpule.Mam nawet na niego juz miejsce.Stał tam pare dni i półka wyrzymała,wiec mam nadzieje,ze bedzie miał tam dobrze,a i ja siedzac przy kompie bezproblemowo dosięgne gdzie trzeba.Jest w wyposażeniu co prawda przewodowy pilot,ale taki widok przed oczami podnosi na duchu.Powodzenia.

Jacku przyznaję, że odwaliłeś kawał solidnej roboty i zrobiłeś to naprawdę czysto i fachowo ja jestem obecnie na etaoie baroku słoikowokartonowego półki szafeczki itp będę dłubał w zimie.

Pozdrawiam

Zbyszek

Kiziajmy swoje Zwierzyńce

Witajcie!

Nie odzywałem się długi czas, ponieważ mam urwanie głowy w pracy - wylewanie podłogi, remont ściany, maszyny itp... Ale za to teraz wystrzelę z grubej rury :) - kupiłem dwa STUDER-y: A807 i A810. Jutro do mnie dotrą, YES,YES,YES !!!

V-savage!Tak Tak - stojak będzie wytłumiony. Na razie lakier. Potem odizoluję matą bitumiczną stojak od magnetofonu, wytłumię nóżki. Już taki podobny świetnie sprawdza się pod Revoxem.Ani drgnie podczas przewijania dużych szpul. Kolumny stojące w tym samym pokoju wcale nie wpływają na drgania magnetofonu. Wcześniej stało wszystko na półkach i drgania się przenosiły - teraz nie.Stojak to chyba najlepsze rozwiązanie problemu drgań pod wpływem niskich tonów.

Do Marka!!!!!!Jak uruchomisz Philipsa i te Sansuie - to pewnie też taki stojak sobie zmajstrujesz - warto dla dobra magnetofonu - no chyba,że nic ci nie drży w pokoju.Pozdr- Jacek

Dziękuję serdecznie i pozdrowienia dla Samych Swoich i nie tylko, czeka mnie podlutowanie dużego jacka i tak zwana ostatnia walka Apacza aż do padnięcia na ryj

A to dowód że potrafię pisać nie tylko o nieboszczykach w apokalipsie lub apokalipsie w nieboszczyku

Gdy idę mówią popatrz jaka piękna

W swym kroku sarnim co jak cień jest lekki

I plotą z włókien zdziwionego serca

Warkocze losu niczym bransoletki

Po za mną w ciszy matowieją lustra

I księżyc płynie w sierpowatej łodzi

Pajączek mały babie lato utkał

Że oczy zamknąć, lecz sen nie przychodzi

Cieszę się, że Kilup się cieszy, piękne maszyny ale nie przenośne,

pozdrawiam

Zbyszek

Dobranoc

PS Psa w trakcie spania też można pokiziać one to lubią

Tak Zbyszku, nieprzenośne, ale przewoźne :). Wszystkie lubię :). Miłej nocy, pokiziajcie swoje futrzaste pociechy - ja niestety nie mogę, bo mój futrzak został w Łodzi... Swoją drogą spodobało mi się pewne wymyślone imię, które nadam swojej kotce - Głaskulina :D

Pozdrawiam Wszystkich!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.