Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz 4600 a stereo

rosim

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, nie jestem ukierunkowany na bardzo audiofilskie brzmienie, lecz raczej słucham w przeważającej mierze muzyki. Obecnie mam wieżę technicsa EH790, którą jestem zmuszony przeenieść do innego pokoju. Chciałbym zakupić cos do słuchania muzyki, wiem, że dobry jest pianocraft, lecz chciałbym jednak sprzęt z podłogówkami. Czasem film tez obejrzę. Jak w związku z tym oceniacie amplituner marantza SR 4600, tj. jak się sprawuje w stereo? Czy duzo lepsze brzmienie od technicsa? Jak się ma do pianocrafta? Chciałbym coś nowego, nie SH, jest gidześ do dostania zrstaw marantza 4600 z dvd oraz eltax summit za ok. 2,5 k. Warto? Jezscze raz podkreślam, że nie jestem audiofilem, dźwiek nieco lepszy niż z technicsa mi wystarczy. Aha pokój 18m2 muzyka raczej spokojna, z podkreślonym miekkim basem.

https://www.audiostereo.pl/topic/34087-marantz-4600-a-stereo/

Ja mam SR4500 i szybko po pierwsze wymieniłem Summity podłogówki na monitory Elac 103 (summity powędrowały na tył). Jednak i tak po pewnym (krótkim) czasie zauważyłem, że brzmi to jak z puszki. No i po przeanalizowaniu tego forum poszedłem za wieloma radami - kupiłem używany wmak i cdek. No i teraz to jest po prostu przepaść. To wydaje mi się dobre rozwiązanie - najpierw SR a potem inne fronty i wreszcie wzmacniacz z cd. I nie będziesz żałował bo jak trzeba to w kinie fronty chodzą przez wzmaka. Jedyny problem to center od summitów nie pasuje brzmieniowo do elaca i niedługo go wymienię.

Pozdro,

Tak mocno się już nie zagłębiałem czy słabe czy dobre przetworniki. Po prostu z elaców dźwięk był pełniejszy i bardziej naturalny choć dopiero pokazały jak ładnie grają na wzmacniaczu stereo. Ale i tu nie jest idealnie. Ale na razie na droższe komponenty nie przechodzę. Tak więc myślę, że w dużej mierze za kiepski dźwięk odpowiadał marantz. Swoją drogą zrobię kiedyś próbę tych summitów na wzmacniaczu.

Gdy kupowałem marantza z summitami to w salonie zaprezentowano mi yamahę z eltaxami chyba discovery. Zdecydowanie lepiej grały summity i dlatego na nie się zdecydowałem, zresztą również żona stwierdziła, że lepiej grają.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.