Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  133 członków

Meridian Klub
IGNORED

meridian klub

Rekomendowane odpowiedzi

Meridian w połączeniu z moimi lampowcami bardzo słabo reagował na okablowanie. Z KT88 najlepiej sprawdzał mi się Belkin Synapse, był lepszy niż Oyaide (fioletowy, nie pamiętam jaki model). Dopiero Furukawa (granatowa) okazała się nieco lepsza pod względem .... hm... "atmosfery" i ogólnego wrażenia. Ciężko to opisać, bo i różnica była subtelna, choć ewidentnie występowała.

Na jakość góry pasma nigdy nie narzekałem, ani w połączeniu z pentodowcami ani z triodowcami. Kup dobrego lampowca, a zapomnisz o interkonektach, i przeprosisz Meridiana za wszystkie "obelgi".

post-3550-100001922 1201646340_thumb.gif

post-3550-100001923 1201646340_thumb.gif

post-3550-100001924 1201646339_thumb.gif

marekzawa, 29 Sty 2008, 23:50

>McGyver

>"Kup dobrego lampowca, a zapomnisz o interkonektach, i przeprosisz Meridiana za wszystkie "obelgi".

>Chyba...... przesadzasz.

Uprzejmie proszę nie wyrywać z kontekstu. Nie twierdzę że kable w ogóle nie wnoszą różnicy, bo wnoszą. U mnie np. najlepiej sprawdziła się Furukawa kosztująca... więcej niż używany Meridian. Zatem nie przesadzam. Przesadziłbym dopiero wtedy, gdybym do Meridiana zakupił ową Furukawę.

annawroc, 29 Sty 2008, 23:55

>McGyver- skoro sprzedałeś Meridiana, to znaczy, że kupiłeś kiepskiego lampowca? :)))

Nie, to znaczy że zmieniam cały system, a Meridian nie jest odtwarzaczem który zgrywa się ze wszystkim i zawsze. Z lampowcami single-ended na bezpośrednio żarzonych triodach lepiej współpracują inne źródła. Np. CD Audio Note.

"Kup dobrego lampowca, a zapomnisz o interkonektach, i przeprosisz Meridiana za wszystkie "obelgi".

i "Z lampowcami single-ended na bezpośrednio żarzonych triodach lepiej współpracują inne źródła."

z Twoich wypowiedzi wychodzi, że te se na bezp. ż. t. nie są dobre :) dobra, nie czepiam się, grunt, byś był content

annawroc, 30 Sty 2008, 00:09

>"Kup dobrego lampowca, a zapomnisz o interkonektach, i przeprosisz Meridiana za wszystkie

>"obelgi".

> i "Z lampowcami single-ended na bezpośrednio żarzonych triodach lepiej współpracują inne źródła."

>z Twoich wypowiedzi wychodzi, że te se na bezp. ż. t. nie są dobre :)

Jak się czyta między wierszami to się wyczyta wszystko co się chce. To co nazywam "obelgami" to zarzuty które Adamo D stawiał Meridianowi. Jasne że Meridian nie jest ósmym cudem świata, ale akurat to, o co go AdamoD oskarża nigdy by mi na myśl nie przyszło, prędzej spodziewałbym się że zaobserwuje dokładnie przeciwne cechy.

Cóż, każdy słyszy inaczej.

dobra, nie czepiam się, grunt,

>byś był content

Zapewne będę, choć na obecnym etapie doprawdy nie wiem po co mi ta cała rewolucja. Chyba tylko po to żeby nadal gonić króliczka. Bo wprawdzie jak dotąd go nie złapałem, ale byłem już w punkcie, w którym ani on nie uciekał, ani ja nie goniłem.

McGyver - nie rzucam "obelgami" na meridiana - to dobry player - świetna średnica, genialne rozciągnięcie dźwięku, analogowowść, bas ok, ale drugie plany i góra pasma to nie są mocne strony tego odtwarzacza - ot po prostu - może zbyt dobitnie to nazwałem (drewniana góra) - ale tu nie trzeba słyszeć "inaczej" aby te cechy wyłapać

Hej, spokojnie. Po to dodałem TRZY emotikony, i to KOLOROWE, żeby nie brać tego tak do siebie.

Znam człowieka który słuchając Meridiana narzekał wręcz na nadmiar góry. No, ale odsłuch odbywał się z lampowcem.

annawroc: Znamy okablowanie bartka1. Na marginesie u mnie wpięte są sieciówki bartka no ale przede wszystkim głosnikowe bartki od dłuższego czasu i nie myśle ich wymieniać objektywnie rzecz ujmując trudno im coś zarzucić ale gdzies mi się obiło że się nie podobają?!. Ze zdziwieniem pytam dlaczego? Pytam bo nie bardzo rozumiem na co można je zamienić no chyba ze na kable wydajemy fortune. Meridian moim zdaniem..jego największa zaleta i może dla niektórych wada..strasznie równy jest..tonalnie..ale same wybrzmienia tzn końcówki blach mogłyby byc lepsze ale góra generalnie bardzo dobra jak reszta pasm.

wlod

Hmmm... Mogę się tylko domyślać o co chodziło, jednak też będę bronił Meridiana! Dlaczego? Bo to bardzo dobry odtwarzacz jest!

Sieciówki- mogą pomóc, ale jednocześnie bardzo dużo zepsuć - Enner. Hmmm. W paru systemach wykasował trochę średnicy.:)))

stefan5000, 30 Sty 2008, 19:55

>McGyver

>

>bronisz meridiana niczym lew:-)

>pozdr

E tam zaraz jak lew. Po prostu uważam, że jeżeli komuś gra z suchą średnicą, drewnianą górą, itp. przypadłościami, to uważam że jest to wina konfiguracji sprzętowej a nie samego Meridiana. Meridian sam w sobie akurat takich wad nie posiada. Ma jakieś tam niedociągnięcia, lecz zupełnie inne. Niemniej w swojej cenie na rynku wtórnym jest to bardzo dobre CD. A że nie zagra ze wszystkim, to rzecz oczywista.

Tyle w temacie

pzdr

Mac

U mnie 506.20-ka gra z systemem meridiana i jest bardzo dobrze o żadnych suchych naleciałościach nie ma mowy.Całkowicie zgadzam się z McGayverem , jeżeli komuś cd meridiana gra sucho niech szuka przyczyn w pozostałym torze. Moja końcówka spisuje sie bardzo dobrze miałem już kilka wzmaków ale ten zestaw jest jak na razie najlepszy.Dżwięk jest bardzo plastyczny, dynamiczny a przy tym wystarczająco analityczny. Moim zdaniem to jeden z lepszych zestawów w tym przedziale cenowym [nowy koszt. 12000zł].

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.