Skocz do zawartości
IGNORED

Ulubiona Wódka

cold fire

Rekomendowane odpowiedzi

Dupa nie wódka - UE nie zatwierdziła polskiej definicji wódki. Oznacza to nie mniej nie więcej tylko tyle, że wszystko wysokoprocentowe, zrobione nawet na bananach będzie można nazwać "wódką"..

• Redaktorzy

Okazało się, że cała Skandynawia, Pribałtyka i Polska mogą sobie swoja wódkę wsadzić, bo Francja mowi, że chce robić z wytłoków winogronowych oraz postkolonialnych skórek od banana, i już. Ciekaw jestem swoją drogą, jakie było zdanie niemieckie w tej sprawie? W końcu Hans tego sznapsa to z czego robi? Z kiszonki? Nawet prawdopodobne...

Finlandia Żurawinowa - a swoją drogą ,mała dygresja,wódka smakuje lepiej i jaka by nie była,pita cudza,bo po swojej to jakoś tak czasem "nudno"się robi,a po cudzej to i wesołość większa,i chucie wzbierają a i kacyk jakiś taki jakby mniejszy :)

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

"Doświadczenie jest ostatecznym kryterium prawdy".

Absynth mozna czasem wyczaić w Tesco albo innym hiperM.

Nazywa się to Absinthion De Luxe i polecam.....ale Panowie naprawde to ma moc i z ilością nie należy przesadzać (no i jeszcze sprawa "otwartego" ognia:-)))))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Wódeczka Gdanska:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Maro, 22 Cze 2007, 09:00

>Dębowa jest wielce OK, ale to nie jest czysta wódka. Coś tam przy niej grzebnęli, żeby uzyskać ten

>smak.

No właśnie. Ale co? Bo osiągnęli naprawdę wysoki poziom i głowa nie boli na drugi dzień. Choć z drugiej strony- występuje czysta Debowa (Cristal, czy jakoś tak), bezbarwna, jeszcze nie próbowałem (a wbrew pozorom, De Chene jest gładsza od słodszej, miodowej w smaku, droższej- Golden Oak); przy najbliższej okazji obadam temat,

pozdrawiam

>wasylak

>Jak oryginalne, to wszystko da się znieść...ale 1/3 wódy na rynku to podróbki.

Kilka dni temu, w małym sklepie monopolowym kupiłem Absolwenta. Ponieważ wydało mi się, że butelka trochę różni się od tej którą miałem poprzednio, następnego dnia nabyłem taką samą wódkę w hipermarkecie i różnice w wyglądzie opakowania, tak butelki jak i etykiety, oglądane pod lupą, okazały się ewidentne. Poszedłem do sklepu z reklamacją. W sklepie odebrano mi reklamowaną butelkę i wręczono butelkę wódki Finlandia. Nigdy już, i doradzam to wszystkim, nie kupię alkoholu w małym, peryferyjnym sklepiku.

Czy ktokolwiek z Was przeprowadził kiedyś powtarzalne, obiektywne badania samopoczucia po spożyciu różnych rodzajów alkoholu? Moje osobiste, czynione od kilkudziesięciu lat próby, pozwoliły mi na wyciągnięcie dwóch tylko wniosków: źle czuję sie nazajutrz po hojnym spożyciu rumu, także gin ma na mój organizm działanie raczej zgubne. Nie uzyskałem żadnych powtarzalnych wyników odnośnie rodzajów czystej wódki. Ale też pomiędzy doświadczeniami mam bardzo długie przerwy. Pewnie zbyt długie i zmiany organizmu mogą powodować niepewne wyniki.

Moje typy:Absolut, Czarny Smirnoff, Debowa, Zoladkowa Mietowa(ta akurat swietna do drinkow). Robilem tez kilka razy absynt na piolunie, trudno osiagnac tak zielony kolorek.

Co do kaca... zalezy z czym sie ta wodke jje;) Lekarstwem na zle samopoczucie jest kilka kawalkow czekolady i jakies owoce spozyte w trakcie picia.

Rum jest masakryczny przy przedawkowaniu...gin zresztą też...ale tequila to moja najstraszniesza zmora (a była to świetna w smaku, Olmeca). Nie ma 2 zdań- wódkce nic nie podskoczy.

Na rum sposób jest- drink "mojito"; do wysokiej szklanki kilka liści świeżej mięty z brązowym cukrem, wycisnąć tłuczkiem aż puści soki, zasypać limonkami i lodem aż po sam brzeg, zalac rumem i wodą ok. 50/50. Pić, aż się uszy trzęsą. Dobranoc.

Chciałem powiedzieć, że z Żołądkowych piję tylko klasyczną, cholera trochę mnie trzepnęło:) Chociaż na razie piszę bez błędow.

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.