Skocz do zawartości
IGNORED

Prowokacja i prowokatorzy

Champignon

Rekomendowane odpowiedzi

Temat załozony nie ma nic wspólnego z prowokacją polegającą na wręczaniu lekarzowi trzech kilogramów płucek wieprzowych jako łapówki i nagrywaniu tego ukrytą kamerą. Myślę raczej o prowokacji w sztuce. Jakich znacie prowokatorów , których z nich doceniacie a których uważacie za beztalencia ?

https://www.audiostereo.pl/topic/34460-prowokacja-i-prowokatorzy/

ach te moje podstępne MULTInicki.., za szmal od Kaczyńskich

ale

aaaaaaalfred to wladz

a wladz to nie Atopos, ale w zasdzie ktoś właśnie taki

najgorsze że oni wszyscy są uczciwsi od jóźwiolenia

• Redaktorzy

Czasem dochodzę do wniosku, że atopos i Horst to ta sama osoba. Naprowadziło mnie na to charakterystyczne zerwanie z przyczynowością, częste u atoposa, a widoczne także w tym wpisie. Porównanie tematu wątku (por. pierwszy wpis) z wpisem Horsta skłania do ciekawych przemyśleń, ale jednak bardzo off-topikowych.

Co do tematu, to w mojej skromnej opinii prowokacja w sztuce przeszła z czasem w prowokację obyczajową (samej sztuki nie wystarczyło), po czym znudziła sie wszystkim poza artystami, i zdaje się do dzisiaj już tak zostało? Mylę się? Prowokuję?

W wyciąganiu blyskotliwych wnioskow, kasujesz jozwa - Sir Arthura Conan Doyle'a !

Niestety i tym razem, to juz Twoj 6857-my wyciagniety calkowicie blędnie wniosek !

Najwyzszy czas, aby ktos utarl Ci wreszcie nosek !

Dobra - wiekszosc wpisów nie na temat. Zmieniam więc tytuł watku na "Ulubione seksforum" albo "Rola ciał kolegialnych w kierowaniu szkołą wyższą" ewentualnie "Gender studies: wasze ulubione koncepcje".

O jakim aaalfredzie mówicie ? Pisuje tutaj taki ? Nie widzę.

Może to raczej anal-fred ? :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jezeli zgodzic sie z Jozwy jak najbardziej logicznym spostrzezeniem, mozna podejrzewac, ze np dynamiczny w ilosci wpisow atopos w roznych formach jest bezposrednim pomyslem Lukara, aktywnym elementem zwiekszajacym ruch forum wiec jego obroty. Lub Lukar wynagradza czescia przychodow proporcjonalnie takiego wlasnie prowokotara. Sadze jednak, ze jest nieco inaczej i ze Lukar ma pajaca za darmo, co w tym wypadku biorac pod uwage 60-letniego nieudacznika oraz jego tresc na forum nasuwaja sie inne kwestie. Kto chcialby w wieku 60 lat po pasywnej zawodowo mlodosci i podobnemu pozniejszemu okresowi pro bono inwestowac az tyle czasu wpisujac absurdalne glupoty na rzecz interesow osoby trzeciej? Zbieg okolicznosci? Byc moze. Szkoda, ze nie mam portalu i taki pajac w mojej firmie nie przynioslby zadnych zyskow. Jednak biarac pod uwage glupote polaczania z dedykacja peewnej pracowistosci zadaje sobie pytanie, czy mozna czyjes gledzenie jakos zamienic na przyklad na prosta funkcje fizycznego zamiatania?

Gustaw, to nie ejst zadna ideologia. To jest metodologia najkorzystniejszej aplikacji energii, lub zasobow jakie one by nie byly. Dlatego na przyklad juz dawno temu zaczeto budowac w Kalifornii tzw wastewater treatment plants, w celu powiekszenia ograniczonych zasobow wody poprzez wdrazenie praktycznych mechanizmow przetworzenia odpadow na cos praktycznego i uzytkowego. Lukar po prostu swiadomie posluzyl sie amerykanska recepta i na tym wygrywa.

>Jazz :-)

Rozpacz spowodowana zdaniem sobie sprawy ze Swej umyslowej niekompetencji,

uniemozliwiającej Ci zrozumienie o co w tym wszystkim biega, spodowal u Ciebie,

(podobnie jak i u jozwy zresztą) gwaltowną produkcję rozmaitych mitow, mających

za wylączne zadanie - zneutralizowanie tej wysoce nieprzyjemnej dla Was

(uwazających się za inteligentnych) - sytuacji !

Stąd tez ten tępy stupor, uporczywe powtarzanie prymitywnych ocen,

schlebiających opiniom matolkowatej większosci !

Posiadając wysokie mniemanie o Sobie, zżera Was po prostu wstyd i poczucie samoponizenia,

zdając Sobie doskonale sprawę, ze nie jestescie w stanie wyobraznią, intelektualnie ani moralnie mi sprostac !

No coz mogę Wam powiedziec, chlopaki ?!

Moze dacie radę w jakims przyszlym zyciu !

...wiec tlumacze ci nieudaczniku, ze to nie mit, ale fakt, a dla ciebie komplement. Twoje glupkowate paplanie zostalo zamienione przez osoby trzecie w konkretna wartosc. Siedziesz w cieniu przez siebie cytowanych ludzi wielkich w imaginacji osiagniecia jakiejs slawy, popularnosci, spolecznej akceptacji, lub bycia kontrowersyjnym i szokujacym, no i to czym nie wiem, ze biega......usilujac to realizowaci pitoleniem na malym portalu audio? Hahahahaha. Vlad, osiagniesz szybciej zamierzony wynik biegnac nago Nowym Swiatem. Obiecuje, ze poza mediami, straza pozarna, policja i ambulansem, nawet my wszyscy wpadniemy obejrzec ten spektakl.

Jazz :-), 28 Cze 2007, 18:26

>...wiec tlumacze ci nieudaczniku, ze to nie mit, ale fakt, a dla ciebie komplement. Twoje

>glupkowate paplanie zostalo zamienione przez osoby trzecie w konkretna wartosc. Siedziesz w cieniu

>przez siebie cytowanych ludzi wielkich w imaginacji osiagniecia jakiejs slawy, popularnosci,

>spolecznej akceptacji, lub bycia kontrowersyjnym i szokujacym, no i to czym nie wiem, ze

>biega......usilujac to realizowaci pitoleniem na malym portalu audio? Hahahahaha. Vlad,

>osiagniesz szybciej zamierzony wynik biegnac nago Nowym Swiatem. Obiecuje, ze poza mediami, straza

>pozarna, policja i ambulansem, nawet my wszyscy wpadniemy obejrzec ten spektakl.

No jazz, nareszcie napisales cos o sobie! I jak celnie! To sie nazywa miec dystans do samego siebie!

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

>Jazz :-)

A co Ty Jazziku mozesz wiedziec : co robię, po co to robię, jaki cel probuję osiągnac etc.

Ja widzę tylko rozpaczliwą umyslową szamotaninę, Twoją i jozwy, aby to sobie jakos w tych Waszych malych,

ograniczonych, mieszczanskich glowkach jakos - poskładac, nie dając nic po sobie poznac, zachowując "fason" i "twarz" !

Ale marmosc i lichosc Waszych intelektow i charakterow sprawia, ze widac Wam Wasze gole dupska

oraz swiecące się jak psu - jaja ! Juz TO nam wystarczy za cały spektakl !

Dzialam na KILKUDZIESIECIU swiatowych portalach, ale co Ty prowincjonalny matołku, mozesz wogole o tym wiedziec ?!

Juz same te puste, niczym nie poparte ani usprawiedliwione, procz własnych kompleksow, wstydu oraz strachu - oceny,

calkowicie Cię obnazają i kompromitują !

A teraz, rusz ciezką dupą, wsadz w samochod i przywiez mi cos do jedzenia i jakis uczciwy koniak, bo - zglodnialem !

Jak będziesz marudzil zbyt dlugo - dostaniesz pejczem po wlochatym dupsku !

A teraz - precz mi z oczu !

Jazz :-), 28 Cze 2007, 19:29

>Marzenia, marzenia, te nigdy niezrealizowane marzenia wielkosci w cieniu calego otoczenia...LOL

To spiewasz szoferaku, kiedy przyprowadzasz astona szefowi na lotnisko? :)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.