Skocz do zawartości
IGNORED

A może jednak monitory?

Jędruś

Rekomendowane odpowiedzi

Emil - dzięki i przepraszam za zamieszanie. Staram się będąc w pracy opanować nowe nazwy firm i modeli, które tu padają, również nicki ludzi, których nie znam...nie zawsze mi to wychodzi :(

Co do Accusa - zestawy są tylko do samodzielnego montażu? Pytam, bo jak mam sam składać to zrobię z tego lodówkę a nie głośnik :D ;)

Jędruś, 5 Lip 2007, 15:11

>Emil - dzięki i przepraszam za zamieszanie. Staram się będąc w pracy opanować nowe nazwy firm i

>modeli, które tu padają, również nicki ludzi, których nie znam...nie zawsze mi to wychodzi :(

>

>

>Co do Accusa - zestawy są tylko do samodzielnego montażu? Pytam, bo jak mam sam składać to zrobię z

>tego lodówkę a nie głośnik :D ;)

A K K U S, nie accus.

Są zestawy do samodzielnego montażu, ale firma oferuje również wykonanie obudów. Zapewne za jakąś niewielką dopłatą zgodziliby się zmontować. Mają oddział w Warszawie.

To może panowie zróbcie sobie skrzynki solidne , z grubego mdf , zlećcie wycinanie otworów pod głośniki oraz w przegrodach na CNC , kupcie sobie fornir w pierwszym gatunku , wytłumienie , terminale , połóżcie porządny lakier.

I teraz podsumujcie to wszystko oraz czas jaki na to poświęciliście i jakie koszty ekstra przy całej tej zabawie wynikły.

Na końcu zastanówcie za ile warto to sprzedać.

Pzdr.

hehehe, jakoś chłopaki robiąc klony podłogówek ProAców na obudowy wykosztowali się do 1000 zł (z materiałami, opłaceniem stolarza i błędami - niepotrzebnymi kosztami).

więc 1500 zł za monitorki faktycznie wydaje się jakby "ciut" przy dużo...

Robiłem niedawno monitory na których nic nie zarobiłem , koszt materiału , lakiernika , wycinanie itd... przekroczył 800pln. Chciałbym móc je zrobić taniej , ale nie było szans.

Płyta mdf 25mm w mojej okolicy kosztuje ponad 200 pln , a jej pocięcie 2pln/m.

Jazda, chłopcy. Zamiast bić tu piankę to zakładajcie te firemki robiące tanio porządne obudowy. Sam kupię od Was, jeśli jakość będzie taka jak u Akustyka (albo lepsza), ale cena niższa. Wy zbijecie majątek, a i ja skorzystam.

Spokojnie, nic sie nie zaczelo a piany nikt nie bije. Wg mnie ta cena jest za wysoka a forum jest od tego, zeby podyskutowac i wyrazic swoja opinie.

Jak chcesz taniej zamow w akkusie i po klopocie, jakosc na pewno nie gorsza:)

ps. Nie mam i nie mialem nic wspolnego z firma akkus:)

Ja mimo to bym się z kupnem skrzynek pospieszył, teraz w budowlance skoczyły zarobki na 4kzł a za dwa lata będzie bum na meblówkę bo te budynki czymś trzeba będzie wypełnić i pan stolarz też będzie chciał 4kzł a nie jak to pod Krakowem bywało że 2,50 zł za godzinę dostawał i wieczorem się pana właściciela łaskawcy pytał czy jutro może przyjść do pracy (moim zdaniem było to sk...syństwo i upokarzanie ludzi)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Okazji nie brakuje .

To taki mały żart oczywiście.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

eMiL, ja się nie denerwuję :)) Ale bedąc na forum już jakiś czas widzę powracające z regularnością zegarka "dyskusje" na temat zdzierstwa krajowych producentów. Niestety nie przybywa od tego nowych producentów :( Widocznie te 50, 100 czy 200% marży (wyliczonej przez narzekających) to za mało, ab warto było się po nią schylić.

Ale dość, miało być o monitorach!

Jędruś -->

od wielu lat jestem zwolennikiem monitorów :)

Nie daj się wmanewrować w konstrukcje Forumowych "miszczów".... robionych pod zamówienie z dźwiękiem "pod zamówienie"!!!! Zresztą foxbat lepiej Ci to wytłumaczy ;)

Co mogę polecić ... z polskich konstrukcji na pewno małe kolumienki Eryk S.Concept ... tyle że konstruktor oszalał i odjechał ostatnio z ceną :( A szkoda bo monitory rewelacyjne (tyle, że bas reflex z tyłu).

Na pewno warto rozważyć B&W 805 ... trafiają się w cenie poniżej 5 k PLN ... a to już naprawdę zacny mnitor (nieprawdaż cloudior ;) ).

Może najmniejsze Harbethy?, ciekawy monitorek i łatwy w aplikacji.

pozdrawiam,

zdezi

>Krystian

...oczywiscie ciesze sie, ze tobie tez Heresy sie podobaja....:)))

...nie napisalem tego wczesniej bo uznalem za oczywiste.....!!!!

...caly czas graja dobrze.....????

Pozdrawiam

A co Ty, mozesz zrobić dla Vectora?

graaf, 6 Lip 2007, 13:42

>ciekaw jestem czy Rehdeko zyskałyby na cyfrowej linearyzacji?

no, ale dzis brzydka pogoda...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

>graaf,

...nie, Rehdeko by nie zyskaly na cyfrowej linearyzacji......!!!!

...graja naturalnie i graja zywa muzyke a nie dzwieki wiec cos moglo by sie zepsuc.....:)

...co moglo by zburzc moj swiety spokoj ze sprzetem....:) , ktorego to obecnie doswiadczam...:)

A co Ty, mozesz zrobić dla Vectora?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.