Skocz do zawartości
IGNORED

Pogromca Monobloków Pana Maćka?

a_men

Rekomendowane odpowiedzi

tungsol:

Ale Ty je kiedyś kupiłeś za konkretne pieniądze i o to mniej więcej chodziło. Pytanie czysto informacyjne, ponieważ z tego co widzę "to se newrati" :)

Kal

kal800

>Ale Ty je kiedyś kupiłeś za konkretne pieniądze i o to mniej więcej chodziło. Pytanie czysto

>informacyjne, ponieważ z tego co widzę "to se newrati" :)

Po co Ci ta wiedza skoro "to se newrati"? Dlaczego wychodzisz z założenia że ktoś je sprzedał a ktoś inny kupił?

Mam Ci "czysto informacyjne" napisać jeszcze ile zarabiam i jakie płacę podatki?

4200V napicia anodowego wrozy ciagle problemy,i koszta

a i uprawnienia chyba sa tez potrzebne.

nic rewelacyjnego.

MPM w zaden sposob nie zagrozone.glupawy temat w tytule.

Marduk

za 14kzl to jedynie cos z drugiej reki na ebayu. Moze cos z oferty czeskiego KR audio, na wavaca za mało...

Sklepowa Layla ASL-a przegrala z kretesem.

Zdaje sie ze enszynt tez nie podskoczyl za wysoko ale to juz duza bańka za monosy.

Recenzent strony "friends" zwiedzający pokoje odsłuchowe na całym świecie (wtajemniczeni wiedzą o co chodzi) zachwycił się poniższymi monosami. Ponoć gostek to skonfigurował tak, że wycisnął the best bass ever:))

Myślę, że wirtualnie ten sprzęcik jest w stanie MPM-om spuścić lanie;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Marduk,

Dzięki!

tungsol:

właśnie o to mi chodziło - żeby się rozeznać jakiego rzędu kwoty wchodzą w grę przy takim sprzęcie - to wszystko. Po co te uwagi? :)

Kal

Jest trochę konstrukcji które możliwe, że są w stanie spuścić lanie MPM, ja znam potencjalne monobloki na tej samej lampie, które tego mogą dokonać ;-) Jak już mówiłem pokazywałem zdjęcie mojego systemu pewnemu recenzentowi w USA i zainteresował się wszystkim a monoblokami w szczególności i nie mógł uwierzyć, że to jest DIY, jak orzekł DIY z jakimi często miał do czyniena nie ma takiej oprawy w postaci obudowy, dla DIY obudowa to zawsze problem a tutaj doznał szoku, że to tak wygląda profi :-) dlatego nieoceniona wartość tych monobloków to również obudowa, która powala na nie spojrzeć jak "firmowy" produkt a nie DIY na tym polu ciężko będzie Pana Maćka pobić , DIYowcy wiedzą ile taka obudowa kosztuje, a jaki problem taką wykonać...

Bez przesady - Ancienty Grand Silver Mono klepią MPM bez problemu. To juz zupełnie inna liga. Ale też kosztują duuuużo wiecej.

Jednak za tą kasę MPM są znakomite przez duze Z.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Elberoth, 24 Kwi 2006, 09:54

>stempur, 22 Kwi 2006, 23:16

>

>>JA pier**le!

>

>Poetyckie "JA pier**le!" jest jak najbardziej na miejscu. MPM spuściły lanie moim Lammom, spychając

>je w klasyfikacji najlepszych wzmacniaczy jakie u siebie słyszałem na dalekie, 3 miejsce :-)

>

>Najbardziej charakterystyczną, a jednocześnie tą rzeczą która najbardziej odróżnia MPM od GSM jest

>masa, wypełnienie dźwieku. Robi to wrażenie, tym bardziej że wzmacniacz jest przy tym dość szybki.

>GSM gra bardziej zwiewnie, eterycznie (przynajmniej na moich kolumnach) i w ostatecznym rozrachunku

>- ciągle lepiej.

>

>Ciekawy jestem jak zagrały by MGM z jakimiś wypasionymi lampami - to co tu siedzi to zwykłe ruski i

>chińczyki (300B). Pla porównania GSM grał na 300B full music i NOS ECC88 Valvo.

>

>Warto odnotować także bardzo dobry stosunek jakości do ceny - MGM poksztują zaledwie 15.000zł,

>podczas gdy GSM i Lammy - 100.000zł.

Elb, no wlasnie. Wynika z tego, co pisales kiedys że GSM-y graly na lampkach ktore sa wybitne w relacji do ówczesnych MPM-owych. MPMy-y na NOS-ach 6sn7 i Full Musicach to inna liga, choc nie twierdze, że nawet z tym upgrejdem sa w stanie nawiazac walke z enszyntami... trzeba bedzie kiedys to sprawdzic.

Elberoth z szacunkiem do Ciebie ale jak zwykle bardzo się mylisz .Jestem przekonany ,że monobloki Pana Maćka są znacznie lepsze od AA.Swoboda wynikającą z GM70 choć by w taniej konstrukcji będzie zawsze lepsza od nisko napięciowej lampy czy się komuś to podoba czy nie i wcale nie musi być to podyktowane zastosowanych części czy traf .Zanim monobloki MPM wejadą w kompresję to AA dawno skapitulują. Cena nie ma znaczenia,dorabianie ideologii?

tungsol, 13 Lip 2007, 20:02

Dobrze że zapamiętałeś i bądż tutaj mądry; czytaj i sluchaj innych, ciekaw jestem odpowiedzi, nie lubię jak ze mnie ktoś robi wariata

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Robtango ma tutaj sporo racji, z racji GM70 :-) liniowośc ponad wszystko !!;-) POza tym rywala upatrywałem w konstrukcji na GM70

Nie słyszałem tych przeszacowanych AA, ale przeszacowanie jakby kluczem do wyobraźni audiofila w tym przypadku,

Najslabszy punkt MPM to trafa breve w zasilaniu. Jedno mi delikatnie buczalo od czasu do czasu przez godzine, dwie.

Myslalem, ze to kwestia zaklocen z urzadzen uzywanych przez sasiadow w kamienicy ale jak sie okazalo to nie to.

Odkad podpialem w miejsce komputerowych sieciowke na dobrze ekranowanym neotechu mam cisze jak makiem zasial. Tak jest od 3 miesiecy i nie jest to przypadek. Ciekawe, ze sieciowki wplywaja EWIDENTNIE nie tylko na dzwiek ale i na prace zasilajacego trafa.

Elberoth wymieniłem okablowanie na srebro UPOCC. Wstawiłem lepsze kondzie w sygnał, dałem Full Music miast badziewia EH, wymieniłem 6sn7, chce jeszcze w środku dać parę zmian na lepsze komponenty, wywawaliłem dławiki, które były pierwotnie w siatkach (dawały gęstość i nasycenie, ale zabierały zupełnie dynamikę i wręcz wymiatały dopasowanie impedancyjne, innymi słowy zabierały oderwanie dźwięku od kolumn teraz jest RC) to nie te monobloki, które miałeś przyjemność mieć u siebie:-)

Wlasnie, a co radzieckie jest be??? Lansowano trend, ze GM70 na miedzi jest lepsza od weglowej. Prawda jest taka, ze miedziane sa rzadsze ale i krocej zyja. Widac szybko sie z nich armia wycofala. Tyle.

Poza tym 300B carbon plate jak Sophia Electric jest duzo wyzej ceniona za dzwiek i droz$za. Ciekawe:))

Sowiecka 6H8C - odpowiednik 6sn7 ale militarna wersja z metal base chodzi juz na ePayu po 80 dosiów...

Prawie jak Sylvania metal base;)

Ha zwłaszcza, że porównywałem krótko miedzianą do węglowej GM70, ludziska często ulegają zwyczajnej zasadzie niedostępności i wydają krocie, bo tego nie ma zbyt dużo na rynku, kiedy lepsze leży za psie pieniądze w dużej ilośći, lampy to bdb przykład, nie zawsze tak jest, ale bardzo często:-) GM70 nabiera powoli odpowiedniej wagi, jak Chinole już wypuszczą troche wzmaków na tej lampie to ceny wywindują i 300B mogą stać się nagle tanie:-) a Chinole mają już lampę na GM70 :-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.