Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kable do zestawu HK + B&W603S?

marcines

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ponownie

Widzę wielkie zainteresowanie tematem :-)

Czy nikt z forumowiczów nie ma choć jednego z podanych elementów w swoim zestawie?

Być może nie podałem istotnych informacji, więc się już poprawiam.

Kolumny B&W603S3 (zostaną jeszcze długo u mnie są OK), amplituner Harman Kardon HK3270 (w niedalekiej przyszłości chciałbym go zamienić na dobrą integrę), CD HD740 (chyba też do wymiany). Interkonekt PROFIGOLD.

Kable głośnikowe mam w tej chwili zwykłe 3,40zł/m. Czy/ i jakie kable wniosą coś do poprawy brzmienia?

Jeżeli ktoś miał podobny dylemat proszę o poradę.

tak, tylko że wymiana kabli będzie mniej kosztowna niż zmiana ww elementów systemu

a te kable które mam chyba bardzo ograniczają dźwięk (zero kontroli basu, słaba dynamika itp)

no i oczywiście nie mam jeszcze dobrych typów co do sprzętu który zagra z 603 (jak wspomniałem głośniki zostawiam bezapelacyjnie: dynamiczne, analityczne, głęboki bas)

Witam.

Też mam B&W 603 i jestem z nich zadowolony,wbrew opinii wielu forumowiczów.Z moim CA AZUR grają tak jak piszesz:dynamiczne, analityczne, głęboki i kontrolowany bas.Kable głośnikowe to Cable Talk 3.1 bi-wiring, bardzo dobre jak na tą ceną i w tym zestawie grają bardzo dobrze.Łagodzą szorstkość kopułek a i bas gra dobrze.Jako interkonekty mam Eagle MC 90.Bardzo dobra firma.W tej cenie są świetne.Nie wiem czy jeszcze dostępne,ale ostatnio widziałem na Allegro.W połączeniu Azura ,CD Denona 910 i tych B&W gra dla mnie dobrze.Ta elektronika z tymi kablami poprawiła znacznie wysokie w tych kolumnach.

Pozdrawiam.

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

dzięki za info daru0105

sęk w tym że z wysokimi u mnie ok (lubię ostre), gorzej z niskimi (brak kontroli+dynamiki). pomyślałem o audioquestach type 8. może ktoś ich słuchał na b&w. i czy warto zastosować bi-wiring? czy dużo wnosi do poprawy dzwięku akurat w tym konkretnym przypadku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.