Skocz do zawartości
IGNORED

Sansui SU-X911DG / SU-AL777DG

Gość czubsi

Rekomendowane odpowiedzi

Gość czubsi

(Konto usunięte)

Wiem, że jest już parę postów o lagendarnej firmie Sansui ale w żadnym nie ma informacji na temat tego wzmacniacza. Interesuje mnie wszystko co jego dotyczy , opinie , porównania no i przede wszystkim czy ktoś w Polsce go posiada. Na zachodnich forach jest trochę informacji ale bardzo ogólnych, bez jakichkolwiek danych.

Ja mam ten wzmacniacz ale póki co "nie żyje" (pulsuje przycisk power i po 4 sekundach kontrolki źródła dźwięku

gasną pozostawiając tylko pulsujący przycisk power). Sądzę, że poszły końcówki. Czekam na Wasze opinie gdyż

ciekaw jestem czy warto w niego inwestować.

https://www.audiostereo.pl/topic/34854-sansui-su-x911dg-su-al777dg/

Jesteś pewny, że wpisałeś poprawnie nazwę tego sprzętu?

Jeżeli jest to Sansui to powinien się nazywać AU-X...

Czy to jest ten wzmacniacz co na załączonym zdjęciu?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

SPECIFICATIONS:

100W/8om

THD - 0.005%

DYNAMIC POWER: 320 WATTS X 2 (2 OHMS ) 175 WATTS X 2 (8 OHMS)

Pasmo przenoszenia:

DC-200KHZ +0 DB -3DB

SLEW RATE +/- 180V/us RISE TIME: 0.6 u SEC

Odstęp sygnału od szumu:

PHONO; (mm) 86DB PHONO (mc) 70db

CD/TUNER/TAPE 110DB

HIGH GAIN PHONO EQUALIZATION BOTH MM & MC CARTRIDGE

SUBSONIC FILTER TONE DEFEAT PROCESSOR IN/OUT

Zdalne sterowanie ze zmianą wejść i regulacją wzmocnienia

Wymiary w calach:

WxHxD 16,15/16" x 6,7/8" x 17,3/4"

Wzmacniacz fajny, dużo funkcji i sprawny z pewnością by cieszył uszy.

Sansui do produkcji wzmacniaczy z wyższej półki (a ten takim jest) stosuje selekcjonowane elementy.

Ja bym go naprawiał, jeżeli potrzebujesz pomocy przy jego naprawie to pisz na PW.

Chętnie pomogę.

• 1 miesiąc później...

noo fajny klocek. z pewnoscia jede nz tych, które warto naprawic, byleby na oryginalnych podzespołach.

nie wiem czy to model z XLR, jezeli tak, to wartosc szacuje na 1200-1400zł, jezeli bez to około 800zł.

ile dałes?

Gość czubsi

(Konto usunięte)

w zasadzie to go dostałem darmo w Holandii od znajomego a tamten od innego znajomego

jest bez XLR. Moja wersja trochę się różni od standardowej AU AL777DG (ma złocone wyjścia CD i PHONO) ma

również wszystkie złocone wyjścia digital. Bóg jeden wie co poruszyłem by zdobyć do niego w świetnym stanie

Service manual - ale się udało. Teraz jestem w kontakcie z kolegą Hamondem który to służy mi swą wiedzą w celu

naprawy tego czegoś. Sprzęt robi wrażenie i masą i "wnętrzem" tam chyba wszystko jest markowe. trafo ma

średnicę o 2 cm większą niż płyta CD ... pobór mocy ~ 720 watt ... Fajny sprzęt ale póki co milczy ...

• 3 tygodnie później...
Gość czubsi

(Konto usunięte)

Uwaga !

Sprzęt naprawiony !!!!

Co ważne - zachowano w 100 % oryginał. Winny ( najbardziej) był selektor - to od niego zaczął się cały ciąg zdarzeń. Poddało się na nim 4 elektroników ( z zawodu i czynnych zawodowo - serwisy rtv). Poddałby się zapewne i mój magik elektronik ale udało mi się zdobyć service manual i to pozwoliło dojść w czym szum.

Wzmacniacz załącza się dopiero po 10 sekundach !!! Po około 4 sekundach załącza się selektor a dopiero potem

wzmacniacz załącza układy końcówek. Sam układ zabezpieczający jest tak rozbudowany, że mój elektronik złapał się za głowę jak to zobaczył. Z początku widziałem jak znikał z jego twarzy uśmiech w miarę jak otwierałem obudowę. No ale cóż to już historia. Przystepuję do testów. Z pierwszych wrażeń to powiem tyle :

olbrzymia rezerwa mocy, zamaszystość, wszechobecna przestrzeń, swoboda, piękna podstawa basowa, jest

cholernie szybki, scena jest klarowna, wręcz dosłowna ale dźwięk w żaden sposób nie męczy - Panowie ! to inny świat ... Słuchałem wielu sprzętów - bardzo różnych maści i klas ale przy tym siedzę i się sam do siebie uśmiecham ... Jak minie szok to coś jeszce naskrobię ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.