Jump to content
IGNORED

Sansui SU-X911DG / SU-AL777DG

Guest czubsi

Recommended Posts

Guest czubsi

(Konto usunięte)

Wiem, że jest już parę postów o lagendarnej firmie Sansui ale w żadnym nie ma informacji na temat tego wzmacniacza. Interesuje mnie wszystko co jego dotyczy , opinie , porównania no i przede wszystkim czy ktoś w Polsce go posiada. Na zachodnich forach jest trochę informacji ale bardzo ogólnych, bez jakichkolwiek danych.

Ja mam ten wzmacniacz ale póki co "nie żyje" (pulsuje przycisk power i po 4 sekundach kontrolki źródła dźwięku

gasną pozostawiając tylko pulsujący przycisk power). Sądzę, że poszły końcówki. Czekam na Wasze opinie gdyż

ciekaw jestem czy warto w niego inwestować.

Jesteś pewny, że wpisałeś poprawnie nazwę tego sprzętu?

Jeżeli jest to Sansui to powinien się nazywać AU-X...

Czy to jest ten wzmacniacz co na załączonym zdjęciu?

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Hidden Content

Hidden Content

Guest czubsi

(Konto usunięte)

ta to jest ten na zdjęciu ! mój błąd przepraszam (druga nazwa - ta od skośnookich się zgadza :))

możesz coś o nim powiedzieć ?

SPECIFICATIONS:

100W/8om

THD - 0.005%

DYNAMIC POWER: 320 WATTS X 2 (2 OHMS ) 175 WATTS X 2 (8 OHMS)

Pasmo przenoszenia:

DC-200KHZ +0 DB -3DB

SLEW RATE +/- 180V/us RISE TIME: 0.6 u SEC

Odstęp sygnału od szumu:

PHONO; (mm) 86DB PHONO (mc) 70db

CD/TUNER/TAPE 110DB

HIGH GAIN PHONO EQUALIZATION BOTH MM & MC CARTRIDGE

SUBSONIC FILTER TONE DEFEAT PROCESSOR IN/OUT

Zdalne sterowanie ze zmianą wejść i regulacją wzmocnienia

Wymiary w calach:

WxHxD 16,15/16" x 6,7/8" x 17,3/4"

Wzmacniacz fajny, dużo funkcji i sprawny z pewnością by cieszył uszy.

Sansui do produkcji wzmacniaczy z wyższej półki (a ten takim jest) stosuje selekcjonowane elementy.

Ja bym go naprawiał, jeżeli potrzebujesz pomocy przy jego naprawie to pisz na PW.

Chętnie pomogę.

Hidden Content

• 1 month later...

noo fajny klocek. z pewnoscia jede nz tych, które warto naprawic, byleby na oryginalnych podzespołach.

nie wiem czy to model z XLR, jezeli tak, to wartosc szacuje na 1200-1400zł, jezeli bez to około 800zł.

ile dałes?

Hidden Content

Guest czubsi

(Konto usunięte)

w zasadzie to go dostałem darmo w Holandii od znajomego a tamten od innego znajomego

jest bez XLR. Moja wersja trochę się różni od standardowej AU AL777DG (ma złocone wyjścia CD i PHONO) ma

również wszystkie złocone wyjścia digital. Bóg jeden wie co poruszyłem by zdobyć do niego w świetnym stanie

Service manual - ale się udało. Teraz jestem w kontakcie z kolegą Hamondem który to służy mi swą wiedzą w celu

naprawy tego czegoś. Sprzęt robi wrażenie i masą i "wnętrzem" tam chyba wszystko jest markowe. trafo ma

średnicę o 2 cm większą niż płyta CD ... pobór mocy ~ 720 watt ... Fajny sprzęt ale póki co milczy ...

• 3 weeks later...
Guest czubsi

(Konto usunięte)

Uwaga !

Sprzęt naprawiony !!!!

Co ważne - zachowano w 100 % oryginał. Winny ( najbardziej) był selektor - to od niego zaczął się cały ciąg zdarzeń. Poddało się na nim 4 elektroników ( z zawodu i czynnych zawodowo - serwisy rtv). Poddałby się zapewne i mój magik elektronik ale udało mi się zdobyć service manual i to pozwoliło dojść w czym szum.

Wzmacniacz załącza się dopiero po 10 sekundach !!! Po około 4 sekundach załącza się selektor a dopiero potem

wzmacniacz załącza układy końcówek. Sam układ zabezpieczający jest tak rozbudowany, że mój elektronik złapał się za głowę jak to zobaczył. Z początku widziałem jak znikał z jego twarzy uśmiech w miarę jak otwierałem obudowę. No ale cóż to już historia. Przystepuję do testów. Z pierwszych wrażeń to powiem tyle :

olbrzymia rezerwa mocy, zamaszystość, wszechobecna przestrzeń, swoboda, piękna podstawa basowa, jest

cholernie szybki, scena jest klarowna, wręcz dosłowna ale dźwięk w żaden sposób nie męczy - Panowie ! to inny świat ... Słuchałem wielu sprzętów - bardzo różnych maści i klas ale przy tym siedzę i się sam do siebie uśmiecham ... Jak minie szok to coś jeszce naskrobię ...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.