Skocz do zawartości
IGNORED

jelenia góra, legnica, wałbrzych -cisza?

blomin

Rekomendowane odpowiedzi

Niskie ceny to podstawa, w Jeleniej ludzie za bardzo kasy też nie mają bo zarobki tu marne. Dobrym pomysłem będzie też prowadzenie jakiegoś komisu używanych klocków, coś jak u Wójcika na Pocztowej. No i oczywiście hipermarketowe, tanie kino domowe to podstawa :] Pomyślcie też nad sprowadzeniem dobrych płyt CD-R Audio, bo ja np. w Jeleniej nie mogłem nigdzie znaleźć Verbatimów Music od Tayo Yuden. Czytajcie dużo forum i obczajajcie jakie klocki są na czasie i które warto sprowadzić do ewentualnego odsłuchu. Postarajcie się dogadać z dystrybutorami by była możliwość sprowadzenia klocków na posłuchanie dla klienta i ich późniejsze odesłanie (nawet na koszt klienta). U Kamińskiego nagminnie denerwowało mnie to, że nie miał do posłuchania żadnej wersji Paradigmów Studio które chciałem kupić, a jeśli już by je sprowadził to wiązało się to z zapłaceniem za nie całej kwoty i kupnem. A założę się że o wiele taniej by wyszło jakbym już zapłacił za transport od dystrybutora do Jeleniej (ewentualnie z powrotem jakby się nie spodobały), niż jak musiałem sam jeździć po całej zachodniej Polsce po sklepach i ich szukać na własną rękę (najgorsze to że w końcu nie znalazłem i kupiłem co innego w necie) :]

To taka garść moich pomysłów ;)

I love the sound of crashing guitars

• 2 tygodnie później...

Dzisiejszy odsłuch u Jarka:

Hardware: Dynaudio Audience 52 SE, Accuphase E-212, DAC Theta Pro Basic III napędzana Denonem DVD 3910

Pozdrawiam gospodarza i dziękuję za mile spędzony dzień.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-2325-100005337 1253471780_thumb.jpg

post-2325-100005338 1253471780_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

.

Ukryta Zawartość

post-2325-100005332 1253471842_thumb.jpg

post-2325-100005333 1253471842_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I jeszcze słynne antydruciczki ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Ty jeleniogórzanin:-).

Sklep nazywa się "Demo" i mieści się w budynku JCK. Sympatyczna obsługa. Cudów się nie spodziewaj, ale na zamówienie będziesz miał wszystko. No i bilety na koncerty wszelkie.

o własnie, jck:)

gość jest kumaty jeśli chodzi o rockowe klimaty, zwłaszcza jakieś progresywne rejony.

Jest tam jeszcze kilka innych ciekawych rzeczy - ale nie mogę powiedzieć publicznie bo wykupicie:P

I ja przyłącze się do pochwał. Sprzedający pan Paweł - zna się na muzie, wie co się dzieje na rynku, szybko ściąga płytki w rozsądnych cenach. Profesjonalna i miła obsługa z jego strony, to domena tego sklepu.

Autor wątku chyba Świadomy jest istnienia internetu - w końcu z niego korzysta, pytał się o sklep w Jeleniej Górze:) Michał, wszystko Ci drogie!:) nie przeginaj!:)

Niestety, nie każdy audiofil urodził się w bogatej rodzinie :]

Dawno tam nie byłem, ale pamiętam że kupiłem tam najdroższe płyty w swojej kolekcji. Co do tanich zakupów płytowych, warto szukać okazji na aukcjach allegro/ebayu.

Właśnie wróciłem z tego sklepu i muszę przyznać, że jest Ok. Ze względu na straszny bałagan na półkach, trudno się tam odnaleźć ale jak sam Pan sprzedający powiedział - tylko on wie co gdzie jest i to chyba prawda. W każdym razie daje rade i to najważniejsze. Jeśli chodzi o ceny to zapłacenie 7zl więcej przy kwocie 50 to chyba nie aż tak strasznie a przynajmniej jest na miejscu i jest w czym wybrać.

>>>Tylko ceny tam lekko bandyckie, taniej i szybciej zdecydowanie poszukać w necie :]

Pozwolę sobie nie zgodzić się z tym stwierdzeniem. Nie wiem do których cen/odnośnie jakich płyt odniosło się ono. Może jakieś przykłady? Ja póki co zamawiam tam płyty, bo wiem, że zawsze są w cenie nieodbiegającej od tych ustalonych przez sklepy internetowe, a często nawet odrobinkę tańsze. I pamiętajmy, że tu nie płacimy za przesyłkę.

Drogo to pojęcie względne. Przecież można kupić tą samą płytę ze sklepu w cenach zróżnicowanych o blisko 50%, albo i więcej. Sporo zależy od wytwórni. Jeśli chcesz oszczędzić to kupuj płyty tłoczone przez niektóre polskie wydawnictwa "w dobrej polskiej cenie" - które dla mnie osobiście w większości brzmią niczym kiepskie MP3.

^fado76

Dobrze prawisz.Rzadko bywam w jelonce, ale jak jestem zawsze coś kupię w Demo. To dobry sklepik, dobrze, że są takie. Można pogadać, posłuchać. Te kilka złotych to niewiele.

Ostatnią płytę kupiłem tam kilka lat temu (jakiegoś japończyka za 160 zł) ;P Ale jak piszecie że teraz jest ok., to może się przejdę i zobaczę ;) A czy sprzedawca prowadzi tam również jakiś komis, sprzedaż płyty używanych ? Akurat pozycje które mam na liście zakupów są aktualnie niedostępne nowe :]

• 1 miesiąc później...

Witam,

Ale mnie ubawiłeś z tymi "dzwonkami" do kolumn, oczywiście jest to możliwe, bo Piotrek nie jest i nigdy nie był "mocny" w kwestiach audio - dopiero się szkoli i uczy - nie rzadko od klientów(Chociaż ostatnio były szkolenia KEFa i Denona oraz AudioSHOW i nie chciało się mu ruszyć tyłka). Niestety na obecną chwilę tylko ja jestem nazwijmy to „osobą kompetentną” do obsługiwania klientów w salonie Audio, Chciałbym nadmienić, że istniejemy od 1997r i główną nasza działalnością był handel komputerami – od marca 09 mamy też Audio. Jeśli chodzi o pogłos to faktycznie brakuje kilku ustrojów akustycznych no i zwykłego dywanu, Ponadto panowie którzy remontowali mi to pomieszczenie nie przyłożyli się do podwieszanego sufitu, który troszkę drży przy głośniejszych odsłuchach. Prawda jest taka, że cały czas myślę i pracuje nad pewnymi rzeczami które usprawnią i uatrakcyjnią nieco ten salon. Wiadomo też, że potrzebne są środki finansowe których wiecznie jest za mało - ale powoli.... łyżeczką..... i będzie dobrze. Jeśli chodzi o klientów to oczywiście interesuje mnie każdy klient jednak będę swą ofertę ukierunkowywał w stronę tego czego nie ma w marketach (nie chcę mieć na półkach kin domowych z plastikowymi głośnikami) , Aktualnie mam podpisane umowy z większością polskich dystrybutorów i rozmawiam z kolejnymi (m. In. Triangle, Primare, Arcam itd.) . Dramatem jest też prywatny import no i oferty tegoż importu na Allegro dokładnie - to o czym piszą chłopaki z LEBO, prawdopodobnie dlatego właśnie Poznańska odpuściła HIFI - zresztą mają dobry układ z Polsatem więc nie potrzebują walki z wiatrakami.

Micke 13 - twój pomysł już dawno został przeze mnie zwęszony. Niestety 100% dystrybutorów nie da ci w komis żadnego sprzętu, co najwyżej można liczyć na demo w ciut lepszej cenie i tutaj może coś ugram z LINN’em. Jedna z firm zaproponowała mi możliwość odsłuchu kolumn i Amplitunera jeśli ktoś byłby zainteresowany Arcamem AVR 600 albo Monitor Audio z serii Platinum ale pewnie znasz te sprzęty więc podobnie jak ja myślisz że w Jelonce niewiele jest osób które wiedza co to jest AVR600. Tak jak pisałem wcześniej nie chce mieć na sklepie brzęczących radyjek rodem z Tesco ani kin domowych nazwijmy to „popularnych marek” . Jelenia Góra zasługuje na przynajmniej taki salon jak nasz i są klienci – o czym się przekonałem np. na Paradigma, KEFa, czy Dali, gorzej pewnie będzie ze sprzętem Arcam, Primare czy Triangle - ale gwarantuje ci, że nie jest u nas aż tak źle z kasą u ludzi (o czym świadczą pobudowane jamy w Jeżowie czy Mysłakowicach) tylko wszyscy jeżdżą na zakupy do tego cholernego Wrocławia a potem szpanują że kupili bez VAT’u w MM. Zapomnieli tylko policzyć że te 22% zostało najpierw dodane do sprzętu aby je potem odjąć i szumnie o tym powiedzieć.

Mimo wszystko zapraszam do naszego Sklepiku nie koniecznie po "dzwonki"

Pozdrawiam

Sławek

• 3 miesiące później...

potrzebowalem ostatnio kolejny kabelek i poganialem za prostymi wtykami nakamichi i jakims kablem klotza lub gothama.. nakamichi akurat sie pokonczyly a o klotzu nikt nie slyszal.. ;)

• 1 miesiąc później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.