Skocz do zawartości
IGNORED

CEC pierwsza lampa w historii

Gość jamówię

Rekomendowane odpowiedzi

Wygląda dość bojowo!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

>Spodziewam się,że rozjedzie primalunopodobne :)

On sam taki primalunopodobny... made in China...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość jamówię

(Konto usunięte)

piotr_lass, 23 Lip 2007, 11:55

>Jamówie, a co tam jeszcze ciekawego RCM teraz sprzedaję? ;)

Wiele ciekawych rzeczy,ale do tego musielibyśmy załozyć odrębny watek,ten niech zostanie dla CEC-a.W analogu są po za konkurencją w Polsce

Biorąc pod uwagę jak zaciekle broniłeś dystrybutora CECa w Polsce w niedawnym (usuniętym, ach!) wątku, Twoja opinia o tym cudzie lampowym może nie być do końca obiektywna, cio? Ale tak na serio, to bardzo jestem ciekaw jaki będzie wzmacniacz lampowy CECa, bo sam jestem wielkim wielbicielem marki. Mam odtw. plus DAC CECa i na razie nie sądzę bym znalazł coś lepszego w tej cenie. Napisz jak posłuchasz koniecznie, :))) Pozdrawiam Piotr

Skoro o CECach różnych mowa, ciekaw jestem, czy producent przewiduje mozliwośc unowoczesnienia DACa DX71 do wersji MK II? (jak z dostepnością modułów u dystrybutora?) Płytki z filtrami i D/A umieszczone są na kartach, wydaje się, ze wymiana nie powinna sprawiac problemu... Z drugiej strony czytałem, że pierwsza wersja na Burr-Brownach jest bardziej muzykalna...

=> KAZ

Yes, yes, yes!!! Słuchałem sam odtwarzacz 51XR i potem połączony CEC-linkiem właśnie z DX71MkII. Poprawa w kontroli szybkości (już absolutnie nic się nie spóźnia) i w ogólnej płynności. 101% prezycji. Bez dac-a jest tylko 98%. Zawsze polecane osobiste odsłuchanie.

KAZ,

Pod koniec zeszłego roku pożyczyłem na parę dni przetwornik, tak niezobowiązująco, aby posłuchać, czy warto go stosować. Został na stałe :) Wyjątkowo muzykalna kombinacja!

Jeśli ktoś w ogóle rozważa dzielony CD CECa, to chyba powinien rozpocząć od DACa i używać go z czymkolwiek, a potem dokupić już tylko transport CECa (TL51X) - zawsze to parę groszy w kieszeni.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

piotr_lass, 23 Lip 2007, 12:10

>Biorąc pod uwagę jak zaciekle broniłeś dystrybutora CECa w Polsce w niedawnym (usuniętym, ach!)

>wątku, Twoja opinia o tym cudzie lampowym może nie być do końca obiektywna, cio?

Broniłem człowieka nie instytucji i nadal będę to czynił jeśli zajdzie taka potrzeba :)Co do opinii to sam wiesz Piotrze ,zazwyczaj sa subiektywne,ja też posiadam plejerka made by CEC,więc po odsłuchu tej lampy nie mało się spodziewam.

> Mam odtw. plus DAC CECa i na razie nie sądzę bym znalazł coś lepszego w tej cenie

Ja uważam,że nie tylko w tej cenie,generalnie jest to bardzo dobre urządzenie w skali bezwzglednej,kiedyś byłem właścicielem Krella 250 i wydawało mi się,że niewielu mu podskoczy,przyszedł CEC i wyprosił kolegę po dwóch taktach.

>Napisz jak

>posłuchasz koniecznie, :))) Pozdrawiam Piotr

Obiecuję,że tak zrobię:)

Także pozdrawiam

=> inżynier

I tak dokładnie wygląda moja road-mapa (wg stanu "pobożnych życzeń") na dzisiaj ;)

Zbieram właśnie na DX71MkII (lub co tam będzie CEC miał na stanie z tej półki, jak się dozbieram), a potem wymiana napędu.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Zgodnie z obietnicą.Ten sam tekst wkleiłem na HFiM,mam nadzieję,że nikowgo to nie obrazi:))

No to pojechali :

No to zgodnie z obietnicą.Najpierw napiszę co grało ,a potem ,jak.Przede wszystkim dziękuję ekipie z RCM za przygotowanie systemu,cierpliwość oraz możliwość nieograniczonego obcowania z bohaterem wspomnień.

Grało:

1.CEC integra lampowa na lampach 12AU7w pre oraz 6L6 w power, sygnowane logo CEC

2.Źródło cyfrowe Trigon

3.Żródło analogowe SME/20 z ramieniem V i wkładką XX2 Dynavectora

4.Kolumny Duevel Venus

5.Phono stage Prelud by RCM

6.Druty wyciągnęła Furukawa,model Pascala

Sam wzmacniacz jest zbudowany w oparciu o koncepcję kompaktową,powstał ze szczotkowanego aluminium,szkła oraz blachy,jest zgrabny i dobrze zaprezentuje się na każdej półce,waga to 18 kilo natomiast dizajn?cóż jest to jedno z niewielu urządzeń,które lepiej wyglądają na żywo niż na zdjęciach.Na przedniej ściance znajdziemy tylko dwa pokrętła(siła głosu oraz wybór źródła)tylna ścianka jest bardziej wymagająca, bo posiada trójbolcowe gniazdo zasilania,terminale a la WBT oraz trzy liniówki.

Muzyka ,która towarzyszyła mi podczas odsłuchu,bardzo różna, od Davisa począwszy na afrykańskim jazzie skończywszy.

Jak gra CEC?jest zmaterializowaniem marzeń o lampowym piecyku,spokojna lekko wycofana góra,bardzo ładna ,pełna i w swojej klasie szczegółowa średnica,oraz i to pewnie wielu ucieszy, bardzo obszerny dół.Wzmacniacz jest absolutnie nowy ,pracował 15 godzin i w miarę trwania odsłuchu jego brzmienie łagodnie się”otwierało”dając poczucie większej namacalności, oraz różnorodności najniższych pomruków.Trąbka,brzmi w zabarwieniu blaszanym,wokale osnute delikatną mgiełką,zmysłowe,delikatnie wypchnięte przed bazę,kontrabas duży ale nie przerośnięty , inaczej kwintesencja lampowego brzmienia,która pozwoli słuchającemu zatopić się w długie godziny odsłuchu,odrywające go od codziennych zajęc.Wzmacniacz posiada odczepy na 8i6 ohm,jednak przez chwilę, tak dla jaj ,został zmuszony do pracy z Isophon Europa,potężnym monstrum z 7 głośnikami,często fundującego spadek do 1,5 ohma,ledwo zipiał,ale się nie poddał,to odpowiedź na pytanie czy poradzi sobie z 4 ohmowymi głośnikami,moi zdaniem poradzi,ale wybór i tak należy do kupującego.W związku z tym,że jest to wzmacniacz lampowy,mamy do czynienia z silnym nagrzewaniem się jego elementów,na jesienne i zimowe wieczory jak znalazł.Audiofile,umiejący korzystać z zamienników lamp,będą mieli pole do popisu,bo lampy fabrycznie dostarczone do CEC-a można zastąpić innymi np. NOS,uprzedzam jednak,że zestaw firmowy gra bardzo muzykalnie i jak na mój gust nie wymaga kombinacji.

Konkludując;nowy lapowy wzmacniacz zacnej firmy CEC,jest uosobieniem marzeń osób lubiących ciepłe,aksamitne spokojne i bardzo relaksujące brzmienie z obszernym basem i gorącą średnicą,wygląda zgrabnie a poświata żarzących się lampek za szklaną szybką z pewnością pozwoli na szybsze przekonanie do zakupu małżonki,potem tylko słuchać i słuchać,czego Wam szczerze życzę.

Na koniec jeszcze parę słów podziękowania dla firmy RCM:dzieki panowie!!Prezentacja profesjonalna, o czym informuję z przyjemnością wszystkich niedowiarków.Dzięki także za to ,że poświęciliście mi swój cenny czas dla tak błahej sprawy jak odsłuch integry CEC-a,słuchałem jej chyba jako 4 w Polsce!

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Leszek, 26 Lip 2007, 07:36

>Po pierwsze:może przenieść wątek :O) do zakładki LAMPA,a po drugie:Jamówię co sądzi o tej lampie

>Roger,bo chyba komentarz jakiś był ;o)

Za komenatrz niech posłuży fakt,że wzmacniacz będzie w ofercie RCM-u.O szczegóły zapytaj Rogera.Nie wiem gdzie mieszkasz Leszku,jednak jeśli po za Katowicami to można skorzystać z telefonu:)

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Nie

>wiem gdzie mieszkasz Leszku,jednak jeśli po za Katowicami to można skorzystać z telefonu:)

No już wiem,wiem też,że większość elektroniki to sprzęt dystrybuowany przez Rogera :)

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Bonasusa nie zamieniłbym nigdy i na nic,w tej chwili nie udało mi się przesłuchać klocka do 40 kzł,który w jakiś niebezpieczny sposób zbliżył by się do Boćka.

Koncepcja CEC-a jest inna,to ma być jak myślę dobry wzmacniacz lampowy również dla tych, którzy nie mają zamiaru rozstawać się z kosmiczną ilością gotówki a chcą mieć pięknie,muzykalnie,słodko brzmiącą lampę z potężnym basem i ładnym wyglądem.

Byłem ciekaw jak CEC zmierzy się z technologią gorących baniek,na co dzień korzystam z plejerka CEC-a i dlatego po tej integrze spodziewałem się wiele-nie zawiodłem się :)

Obejrzałem sobi stronę Bonasusa, szkoda, że angielski tekst nie został przygotowany przez tłumacza, albo przynajmniej osobę dobrze znającą język...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.