Skocz do zawartości
IGNORED

Sprzedam (podawanie cen obowiązkowe)/kupię.

Rekomendowane odpowiedzi

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Panowie, do wzięcia para Amperex BB ECC88 (nówka sztuka, nie grana) i para RCA ECC82 Clear Top boczny getter (ok 100 godzin grania).

Nie jestem handlarzem i nie wiem po ile chodzą. Jeśli jest ktoś zainteresowany to proszę o realne (nie cwaniackie) propozycje cenowe.

W związku z traktowaniem mnie jak przygłupa :) i proponowanie po 50-80 zł ogłoszenie nieaktualne.

W związku z traktowaniem mnie jak przygłupa :) i proponowanie po 50-80 zł ogłoszenie nieaktualne.

Fakt, cena zaniżona. Na niemieckim e-bay'u za Amperexy NOS-y ceny się mieszczą w granicach 50 - 60 Euro za parę. Za używane zwykle trochę mniej, aczkolwiek zdarzają się rzeczywiście tanie oferty. U Anglików trochę drożej - 15 do nawet 60 £ / parę

pzdr.

• 2 tygodnie później...

Sprzedam parę militarnych lamp 6SN7vt231 NOS "szaraki" . Lampy nieużywane , kupione na ebay-u , grały kilka godzin w celu porównania i sprawdzenia. Rocznik lamp 1945 , ta sama seria, oryginalne opakowania. Ewentualna zamiana na 6sn7 Marconi , vt231 KenRad, lub 6f8G itp. Zdjęcia na maila.

Sprzedam parę militarnych lamp 6SN7vt231 NOS "szaraki" . Lampy nieużywane , kupione na ebay-u , grały kilka godzin w celu porównania i sprawdzenia. Rocznik lamp 1945 , ta sama seria, oryginalne opakowania. Ewentualna zamiana na 6sn7 Marconi , vt231 KenRad, lub 6f8G itp. Zdjęcia na maila.

Jaka cena za te "szaraki"?

Para Telefunken E88CC ten sam nr. fab. Lampki 13/14, 13/13mA, posiadam kilka kompletów nie używanych prze zemnie, tylko w celach sprawdzenia, możliwa zamiana na coś, ew. mogę dopłacić.

lampy002.jpg

lampy003.jpg

Została się para TFK ten sam nr fabr.reszta sprzedana.

Amperex ecc88 BB kwadra.

Zamienię, dopłacę,

poszukuję przewody głośnikowe transparent plus.lub inne. przewody interkonekty.

Sprzedam:

- lampy el34 RFT 4 sztuki.

- lampy 6550 svetlana S 4 sztuki

- lampa ecc 81 Psvane 1 sztuka

- kontensatory PIO 40KY-90 0.22 mikro 400 V radzieckie 4 sztuki

kontakt na PW

Wszytko nowe, nie lutowane.

* trafa i dławiki wykonane przez p. Ogonowskiego, na blachach 0.3mm - nadają się między innymi do SE na 300B:

- 2 trafa zasilające EI96 - 400-380-0-380-400/0.2A, 6.3V/1A, 8V/2A, 5V/3A - 400 zł + koszty wysyłki

- 2 trafa głośnikowe EI96 Ra 3k Ohm, wyjście 4 i 8 ohm (trafo ma też odczepy UL, więc można ich użyć z jakąś pentodą) - 500 zł + koszty wysyłki

- dwa dławiki EI66 8H, 0.15A - 150 zł + koszty wysyłki

- dwa dławiki EI84 23H, 0.2A - 150 zł + koszty wysyłki

Lub cały komplet za 1100 zł + wysyłka.

* kondensatory - nówki, jeszcze nie lutowane - polipropyleny do zasilaczy w lampowcach:

- 8 (dobierane w pary) sztuk Mundorf Tubecap 47uF 600vdc - 750 zł komplet + koszty wysyłki (lub parami - 200 zł para),

- dwie sztuki (parowane) Mundorf Tubecap 30uF 600vdc - 160 zł + koszty wysyłki (cena za parę),

- dwie sztuki (parowane) Mundorf Tubecap 20uF 750vdc - 140 zł + koszty wysyłki (cena za parę).

Wszytko nowe, nie lutowane.

min.

- dwie sztuki (parowane) Mundorf Tubecap 20uF 750vdc - 140 zł + koszty wysyłki (cena za parę).

widzę że bujasz się z tymi częściami już dobre kilka miesięcy - wiadomo nie każdemu mogło wypalić coś co chciał budować (sam tak miałem kilka razy - jak chyba każdy) ale oferowanie takiej ceny chyba nie przysporzy ci klienteli - te kondy są w PCX za 142zł / para (przy kursie 3,25$) + koszty wysyłki z kanady jakieś znikome kilka $ więc opuść nieco cenę to może i ja wezmę (lub ktoś inny)

poza tym zmień nieco podejście - jeśli ktoś pyta o coś i akurat wcale nie chce nic kupić to wypadałoby odpowiedzieć i pomóc - wszak to nie giełda na wolumenie tylko forum dyskusyjne.......

bez urazy - te mundorfy naprawdę wziąłbym ale za tyle to wole kupić sam w PCX....

OK;-) Było już taniej i to też nic nie dawało;-)

* kondensatory - nówki, jeszcze nie lutowane - polipropyleny do zasilaczy w lampowcach:

- 8 (dobierane w pary) sztuk Mundorf Tubecap 47uF 600vdc - 700 zł komplet + koszty wysyłki (lub parami - 180 zł para),

- dwie sztuki (parowane) Mundorf Tubecap 30uF 600vdc - 140 zł + koszty wysyłki (cena za parę),

- dwie sztuki (parowane) Mundorf Tubecap 20uF 750vdc - 120 zł + koszty wysyłki (cena za parę).

Kupię lampy 6sn7 vt231 najchętniej Marconi, Kenrad ,Raytheon lub 6f8g z adapterami najchętniej TungSol, National Union Nos-y lub mało uzywane

Sprzedam parę 12ax7 Sylvania Baldwin ,1960r, stan - 100% NOS, cena - 130 wraz z wysyłką.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Przedwzmacniacz lampowy do lampizacji i nie tylko:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wszytko nowe, nie lutowane, już znacznie poniżej kosztów, ale z projektu zrezygnowałem z różnych względów. Koniec z obniżkami bo i tak nic nie dają. Więc podnosimy;-)

* trafa i dławiki wykonane przez p. Ogonowskiego, na blachach 0.3mm - nadają się między innymi do SE na 300B:

- 2 trafa zasilające EI96 - 400-380-0-380-400/0.2A, 6.3V/1A, 8V/2A, 5V/3A - 400 zł + koszty wysyłki

- 2 trafa głośnikowe EI96 Ra 3k Ohm, wyjście 4 i 8 ohm (trafo ma też odczepy UL, więc można ich użyć z jakąś pentodą) - 500 zł + koszty wysyłki

- dwa dławiki EI66 8H, 0.15A - 150 zł + koszty wysyłki

- dwa dławiki EI84 23H, 0.2A - 150 zł + koszty wysyłki

Lub cały komplet za 1100 zł + wysyłka.

Trafa głośnikowe już nieaktualne. Reszta traf i dławików nadal dostępna.

Trafa głośnikowe już nieaktualne. Reszta traf i dławików nadal dostępna.

Dławiki już też poszły. Zostały trafa zasilające. Sprzedam je za 350 zł za para + koszt wysyłki.

- 8 (dobierane w pary) sztuk Mundorf Tubecap 47uF 600vdc - 600 zł komplet + koszty wysyłki (lub parami - 160 zł para),

- dwie sztuki (parowane) Mundorf Tubecap 30uF 600vdc - 130 zł + koszty wysyłki (cena za parę),

- dwie sztuki (parowane) Mundorf Tubecap 20uF 750vdc - 110 zł + koszty wysyłki (cena za parę).

Sprzedam parę militarnych lamp JAN CKR 6SN7vt231 KenRad " black glass" . Lampy nieużywane , kupione na ebay-u , grały kilka godzin w celu porównania i sprawdzenia. Rocznik lamp 1944.

Sprzedam parę militarnych lamp JAN CKR 6SN7vt231 KenRad " black glass" . Lampy nieużywane , kupione na ebay-u , grały kilka godzin w celu porównania i sprawdzenia. Rocznik lamp 1944.

O,rocznik jak dobre wino-jaka cena?

Wzmacniacz lampowy EL84 SE na płytkach Traxmana,

trafa od 4pietro4. Uruchomiony, sprawny.

Lampy 6p14p sparowane.

Ukryta Zawartość

pytania: ferdynusszymon(at)gmail.com

Ukryta Zawartość

O,rocznik jak dobre wino-jaka cena?

W "ogłoszeniach". Zważywszy, jakie ceny są na e-bay'u, ciekawa oferta. Sam brałem od tego Kolegi szaraki (też wojenne) i jestem bardzo zadowolony.

pzdr.

Jeśli grały kilka godzin to nie są "nieuzywane" jak piszesz !!!!

Jeśli grały kilka godzin to nie są "nieuzywane" jak piszesz !!!!

ok, masz rację w sumie - ale nie napisałem że są to NOS-y, pisząc '' nieużywane" miałem na mysli że nie grały kilkuset godzin i więcej a jedynie kilka godzin w celu porównań i sprawdzenia.

Kupię parę lamp 6c8g (wraz z adapterami na 6sl7 ) najchętniej Kenrad, Tungsol, National Union, oraz parę lamp 6f8g Tungsol.

Sprzedam trochę biżuterii:

1. Tube protection frame (ECC83) - 2szt - 22 zł/szt

2. Soldering board 16 pin - 8 szt - 11zł/szt

3. 845 ceramic socket - 2 szt - 50zł/pair

4. 845 T-collection pair gift box - 1450zł/pair

Części absolutnie nowe. Lampy na gwarancji.

Ukryta Zawartość

post-2520-0-23467800-1376597457_thumb.jpg

post-2520-0-62061900-1376597507_thumb.jpg

post-2520-0-43822100-1376597521_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

7y2r.jpg

Kwadra Amperex B.Boy ecc88 z mojej kolekcji o bardzo dobrej emisji,

Kupię pre vellemana.

ecc88

Edytowane przez Azus

Nówki, nie lutowane:

- 8 (dobierane w pary) sztuk Mundorf Tubecap 47uF 600vdc - 550 zł komplet + koszty wysyłki (lub parami - 150 zł para) - w partsconnexion $34/sztuka,

- dwie sztuki (parowane) Mundorf Tubecap 30uF 600vdc - 130 zł + koszty wysyłki (cena za parę) - w partsconnexion $27/sztuka,

- dwie sztuki (parowane) Mundorf Tubecap 20uF 750vdc - 100 zł + koszty wysyłki (cena za parę) - w partsconnexion $22/sztuka.

Wszytko co wyżej sprzedam za 700 zł i przesyłka po mojej stronie (UPS-em).

• Pokaż nowe odpowiedzi