Skocz do zawartości
IGNORED

Sprzedam (podawanie cen obowiązkowe)/kupię.

Rekomendowane odpowiedzi

2K5 3K5 5K : 4R 8R 16R to są zajebiste trafa, sam je mam.

Potwierdzam-są warte tej ceny-mam ich kilka szt. w swoich wzmacniaczach.. Gdyby były tylko czarne....

Koledzy

Czemu ten ASL ki22fox na hi-fi.pl ma taka kosmiczna cene. Znajomy sprzedal z trudem takiego za 2,5 kzl. Zamienil go na Mingde, nie pamietam modelu. Mowil, ze ten ASL to mega zamulacz, a tak slabego,wolnego i anemicznego basu nigdy poza aslem nie slyszal. Dynamika tez do bani, jedynie srednica jakos grala. Zastanawiam sie o co chodzi, no chyba ze to handlarz, to wszystko jasne.

miałem kiedyś takiego ASL, wzmacniacz jest dobry, na pewno nie ma anemicznego basu. Wszystko zależy w jakim zestawieniu grał, może nie zgrał się z kolumnami ? To mało znana marka w Polsce stąd kłopoty ze sprzedażą .

U mnie z Tempo 3 grał przyzwoicie.

U znajomka z Trianglami i cd23t arcama bylo slamazarnie w porownaniu z mingda. Plumkanie i wokal jeszcze jakos ale nic poza tym, a na pewno nic szybszego. Ale nie o to chodzi bo dzwiek to preferencje i punkt odniesienia, ale cena tego ASLa Ki22Fox po negocjacjach u dystrybutora to bylo 6 kzl z haczykiem.

Powodzenia.

blitz ja go kupiłem jeszcze taniej, cena w polskiego dystrybutora była znacznie zawyżona , w USA był dostępny za połowę tej sumy. Wzmacniacz jest chiński, montaż średni. Z tego powodu miałem dwie awarie, jedna zepsuł się przełącznik obrotowy bo był tandetny, przewody do masy były połączone w postaci gluta z cyny który się rozkleił i odpadł . Na chińskich lampach grał tragicznie, po wymianie na Sylvani grało za to całkiem dobrze.

Każda cena za używany wzmak powyżej 3 KPLN to rozbój w biały dzień

Mam do sprzedania parę lamp 6J5GT firmy DUMONT (w pudełkach, jedna ma wytarte oznaczenia na szkle)

Kupione kilka lat temu od horneta.

Cena 100 zł za parę

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

6V6GT Gold Lion dobrana kwadra ,6V6GT Gold Lion Genalex dobrana kwadra - wygrzane ,przebieg mniej niż 200 godzin.Wybitne lampy-cena nowych lamp to ;ponad 600zł!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sprzedam idealnie dobraną parę lamp General Electric 5814A five stars. Emisja 131%. Lampy nowe - wygrzewane ok. 20 godzin. Lata 60 - te. W miom systemie zagrały zbyt jasno. Cena 180 z przesyłem.

Kupię parę lamp prostowniczych 5c3s Svetlana z czarną anodą lub inne bdb muzykalne 5u4g Nos ewentualnie mało używane.

Zamienie moj nowy preamp Yaqin MS-12b na wzmacniacz slychawkowy Feliksaudio Esspresivo lub inny podobny polski produkt. Pre siedzi w pudelku I nie mam z niego uzytku, a baba mi marudzi, ze w nocy powinienem uzywac sluchawek.

Witam wszystkich troche sie moze zle wstrzelilem ale jak cos wybaczcie bo nie chodzi o podzespoly ale o caly preamp.Jak w temacie pre na 12AU7 w ukladzie wk-wa kopia kitu wellemana jesli chodzi o uklad lampowy reszta ''hand made''.Stabilizowane zarzenie porzadne gniazda lampy kupione w ''lampy elektronowe kielce'' w lutym tego roku.Rosyjskie kondy olejowe na wyjsciu .Spytacie jak gra?...Hmmm...to nie pierwszy moj pre ale ten jest po prostu ultra przezroczysty ja jednak wole lampki ''lampowe'' hehe np. 6N23P Koszt samego materialu to ok, 250 zl. cenie go na 500 zl.Jest na tyle estetycznie wykonany ze nie powstydza sie atrakcyjne systemy.Dla wymagajacych zawsze mozliwosc ''upgradu'' np. potencjometru i selektora na cos z wysokiej polki.Preamp posiada rowniez wzmacniacz sluchawkowy na kicie AVT 1024 ktory mialem a ze w srodku miejsca dosc zabudowalem go.Jestem z Jaworzna preferuje odbior osobisty pozdrawiam

Ewentualnie moge jescze zaproponowac pre lampowy na PCC88+koncowka mocy na LM 3886,oraz bufor na 6N23P ktory jest juz skonczony tu na zdjeciu w trakcie budowy..

Ukryta Zawartość

post-40379-0-72205800-1400493080_thumb.jpg

post-40379-0-15350000-1400493084_thumb.jpg

post-40379-0-19164200-1400495728_thumb.jpg

post-40379-0-28634300-1400495731_thumb.jpg

post-40379-0-09786100-1400495733_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez yaro666

Sprzedam parę militarnych lamp TungSol USA vt99 ( czarne szkło ) , uważane za najlepsze z "rodziny" lamp 6sn7. Lampy używane kilkadziesiąt godzin w celu sprawdzenia i porównań. Zakupione jako NOS. Stan bdb. Duzo lepsze od lamp wojskowych 6sn7.

Sprzedam parę militarnych lamp TungSol USA vt99 ( czarne szkło ) , uważane za najlepsze z "rodziny" lamp 6sn7. Lampy używane kilkadziesiąt godzin w celu sprawdzenia i porównań. Zakupione jako NOS. Stan bdb. Duzo lepsze od lamp wojskowych 6sn7.

Jaka cena za lampki?

strumieniowiec, lampy i tuby

Sprzedam 2 lampy nos Telefunken ECC 189 oryginalne z diamencikiem od spodu nowe nie używane z opakowania zbiorczego dlatego nie posiadają opakowań indywidualnych ,kupiłem 2 pary ,jedną używam w dacu ,drugą sprzedam ,dżwięk niesamowicie przestrzenny,dynamiczny szczegółowy,zamiennik ECC 88 ma tylko minimalnie większy prąd żarzenia cena 300 za parę +przesyłka

Edytowane przez gabler

Ma ktoś z Warszawy na zbyciu kwadrę ruskich lamp 6N8S w dobrej cenie ?

Sprobuj w Fonarze,ja tam nabywalem onegdaj

Pozdro,

Tad

Sprzedam 2 lampy nos Telefunken ECC 189 oryginalne z diamencikiem od spodu nowe nie używane z opakowania zbiorczego dlatego nie posiadają opakowań indywidualnych ,kupiłem 2 pary ,jedną używam w dacu ,drugą sprzedam ,dżwięk niesamowicie przestrzenny,dynamiczny szczegółowy,zamiennik ECC 88 ma tylko minimalnie większy prąd żarzenia cena 300 za parę +przesyłka

a to akuratnie prawda że zamiennik nie wprowadzaj w błąd

ecc189 jest variable-mu

a to akuratnie prawda że zamiennik nie wprowadzaj w błąd

ecc189 jest variable-mu

Racja powinno być zamiennik w niektórych aplikacjach

Kupię preamp lampowy do wkładek MM. Interesuje mnie tylko rodzima produkcja (oczywiście nie dotyczy to komponentów) , najlepiej jakaś manufaktura. Może być używany.

Kontakt poprzez wiadomość prywatną.

• Pokaż nowe odpowiedzi