Skocz do zawartości
IGNORED

Monitory Wilson Benesch ARC

Wojteq

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Proszę o opinię na temat kolumn Wilson Benesch ARC.

U dystrybutora można ich posłuchać ze wzmacniaczami McIntosh , Electrocompanient, Cyrus.

Z którym z w/w brzmienie będzie najbardziej neutralne ?

Z góry dziękuję ze wszystkie merytoryczne odpowiedzi.

pozdrawiam

Wojteq

https://www.audiostereo.pl/topic/35217-monitory-wilson-benesch-arc/

Najbardziej merytoryczna rzecz jaka mozna napisać, to zebyś wział całe to towarzystwo do domu i w docelowych warunkach sam zdecydował co Ci sie najbardziej podoba...najlepiej po jakimś koncercie live.

I tak elektronika nie zabrzmiw ten sposób,a le przynajmniej wybierzesz coś najbardziej zblizonego :)

Dziwie sie lidziom, ktorzy maja takie plany zakupów, ze zdaja sie na porady forumowe, czy recenzje w czasopismach...to trochę tak jakby pytać o to co powinno mi smakować...

Wpis całkowicie w dobrej wierze.

Pozdrawiam

Wojteq >

Słuchałem Wilson Benesch ARC w Hi-Fi Klubie oraz u znajomego. Moim zdaniem to naprawdę znakomite monitory. Wymagają odpowiednich podstawek bo dmuchają basem pod siebie. Są neutralne, przejrzyste, żywe i mają w brzmieniu coś trudnego do zdefiniowania co mi się bardzo podobało, powiedziałbym , że brzmiały po prostu uroczo. A przestrzeń taka jak tylko monitory potrafią wyczarować. To już prawie monitorowy hi-end, choć raczej do niezbyt dużych pomieszczeń - pewnie do 20m2.

Co do neutralności to z wymienionych przez Ciebie wzmacniaczy polecam Cyrusa 8vs, bo taki McIntosh 6900 czy Electrocompanient 5 dodaja do brzmienia troszkę swojego charakteru, choć może jak sam posłuchasz to uznasz , że jednak takie odejście od neutralności Ci się spodoba :-)

pozdr.

Arkadix

Jako aktualnemu posiadaczowi chcącemu zmienić model ARC na wyższy ;) nie wypada mi tutaj piać z zachwytu i pisać epopei o tym jakie to są wspaniałe głośniki ale...

szczerze: to bardzo dobre kolumny, warte posłuchania. Na pewno nie będzie to czas stracony.

Czy się spodobają to już inna historia.

Pozdrawiam,

peperoni.

-> Wojteq

Ladnie graly ARC z gryphonem Tabu w HFC.

Jesli chcesz znac moje zdanie, to z w/w sprobowalbym z McIntoshem MA-6300, lub jeszcze chetniej z MC-275. Zakladam, ze wzmacniacz ma kosztowac porownywalnie do glosnikow.

Ale i tak prawdziwy odjazd to te cholerne Discovery + MC-2102...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.