Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz słuchawkowy -teraz mam

parafka

Rekomendowane odpowiedzi

ale kuty, przecież nikt nie chciał Cię na siłę ani poprawiać, ani dokuczać, po prostu piszesz z rażącymi błędami i ktoś to otwarcie zauważył. Nic więcej. Przecież nie każdy jest biegły w ortografii, ale dzisiaj jest z tym łatwiej, przecież jak piszesz z błędami, to automatycznie masz podkreślony błąd. Zgadza się? Wystarczy poprawić i gitara.

witam

temat zapowiada sie ciekawie...

znaczy sie tego wzmaka sluchawkowego...

rozmowe z KOLEGA KUTYm POMINE...

chetnie bym sprobowal tego wzmaka do nausznikow :)

moze wrocimy do TEMATU....

P.S. sorka za brak polskich (znaczy naszych umlautow ;)) pisze z maczka, i alt nie domaga

pozdro dla wszyskich

p.s2. a wzmacniaczyk wyglada niezle, ciekawe jak zagral by...

Jak ktoś dla mnie jest normalny to ja dla niego też,a jak skacze to niestety palcem nie jestem robiony i nie patrzę czy to teściowa,szef czy kierownik, F41.0 (nieprawidłowa osobowość) niestety tak mam:(

Ogólnie wsi może nie ma, ale jest paru nadwornych wieśniaków. :)

Wzmacniacz jest ok, ale raczej do wysoko-omowych słuchawek. W sumie, to chyba 6N6P byłaby lepsza parametrowo, ale na pewno nie ładniejsza on 6N13S. ;)

Ano LAMPA! chce mieć lampę bo mam wysokoomowe słuchawki,mam już namiastkę lampy w postaci bufora lampowego na E88CC i to obcięcie górnego pasma oraz uwypuklenie wokali,podoba mi się,zresztą znajomy z forum ma takie same słuchawki jak ja i napisał mi że porównywał OTL kamyka z AVT2850 i AVT2850 to gówno w porównaniu z OTL kamyka.

Dodatkowo napisał że otl kamyka ma świetną dynamikę a słowo DYNAMIKA! działa na mnie jak dziwka:) nie mogę sie jej oprzeć:)

a tak naprawde to podoba mi się ta bańka i dlatego chciał by sobie coś takiego ustrugać,ale nie lubię lepić na pająka,zresztą chce mieć kilka wzmacniaczy LT1210 i jakąś lampę albo dwie,dlatego tu napisałem,szukam najprostszej z możliwych do wykonania.

kuty, 28 Sie 2010, 00:25

>Ano LAMPA! chce mieć lampę bo mam wysokoomowe słuchawki,mam już namiastkę lampy w postaci bufora

>lampowego na E88CC i to obcięcie górnego pasma oraz uwypuklenie wokali,podoba mi się

Podoba się czy nie, ale jeżeli w tym czymś występuje "obcięcie górnego pasma" to to jest gówno a nie bufor. Nie ważne czy lampowy czy półprzewodnikowy.

Mam podobnego OTL'a na 6n13s. Nie pamiętam wartości elementów ale schemat ten sam tylko w katodzie pierwszej lampy mam konda. Jak na mój gust jest trochę za dużo basu. Jak myślicie lepiej zmieniać Ck czy C wyjściowe?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.