Skocz do zawartości
IGNORED

Wersje Chesky Ultimate Demonstration

adams

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktos wie, ile anglojezycznych wydan tej plyty wyszlo? Pytanie wzielo sie stad, ze ja i kolega mamy teoretycznie te same plyty, a piosenka Rebeki Pidgeon "Spanish Harlem" jest na nich rozna. W mojej wersji Rebeca zaczyna spiewac po 2 taktach, a u kolegi po 4. Sa jeszcze inne subtelne roznice, w kazdym razie nagrane sa na pewno inne.

Pozdr,

Adam

https://www.audiostereo.pl/topic/35312-wersje-chesky-ultimate-demonstration/

adams>

bardzo często kupuje u Cheskich i zawsze do zakupionej płytki dokładają jakis sampler, czesto utwory na nich zamieszcaone roznia się nieco od oryginałow na plytach danych wykonawców. Co do róznic pomiedzy samplerami, to tak głeboka się nad tym niezastanawiałem ;-))

Jedno jest pewne, powinnien byc dwoakordowy wstep, jak na płycie "raven"

PS

jedena z moich ulubionych kompozycji wszechczasów, swietnie zaranzowana w tym przypadku.

Polecam najnowsze wydanie "rawen"- SACD, piekne echo.

pozdr

To zwroc uwage, co slychac w wersji z dwutaktowym wstepem w 4 zwrotce (pierwsze dwie sa spiewane, trzecia jest instrumentalna, czwarta znow spiewana). Po pierwszym wersie "there is a rose in spanish harlem", tuz przed drugim wersem jest dzwiek szarpnietej struny skrzypiec z lewej strony. Na mojej wersji z 4-taktowym wstepem ten dzwiek nie jest taki wyrazisty i brzmi jak swist wynikajacy z przesuniecia palcow po strunach przez gitarzyste :)

Pozdr,

Adams

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.