Skocz do zawartości
IGNORED

System made in poland 250-300k$

zorro

Rekomendowane odpowiedzi

Dedykuje ten wątek wszystkim których dręczą pytana : taniej się nie da ? kto kogo oszukuje ? itd,itp ;)

Bijcie pianę Panowie !!!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/35357-system-made-in-poland-250-300k/

Trochę więcej fotek tu:

Ukryta Zawartość

Dodam jeszcze że jest to część systemu zamówionego u p. Waszczyszyna przez właściciela Kingston Technology (tego od pamięci komputerowych). Na highfidelity ten system jest opisywany we wstępniakach już od kilku miesięcy. A chyba w przyszłym miesiącu będzie reportaż z uruchomienia w docelowym pomieszczeniu.

Ukryta Zawartość

Kris

Star trekkin' across the universe; Boldly goin' forward, still can't find reverse...

Gdzie jest tomek997 ?

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

a o co tu bic pianie? moje kolumienki od adaptera wyceniam na 500000$ jesli znajdzie sie jakis przebojowy biznesmen co ma jaja moge mu je sprzedac by pokazywal calemu swiatu jaki jest cool gosc i nie mowie o bambino - bambino nie ma ceny :)))))))

o co bic piane praca jednostkowa-- cena umowna w czym problem?

dom kupujesz gotowy z katalogu albo wybierasz modnego architekta rowniez z cena umowną

leczyc mozna się na NFZ lub wyjechac na leczenie do USA

Przy tego typu usługach nie da się powiedziec czy cena jest realna , rynkowa

zamawiałes kiedys obraz u znanego malarza ? mysle ze ta sytuacja najdokładniej oddaje własnie taki układ, nikt tu się nie rozlicza z czasu pracy i kosztów materiałowych, z pewnoscią jest cena ponizej ktorej nawet sie nie zaczyna rozmawiac i tyle

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Kolumny wygladaja mi na współpracę Pana Waszczyszyna i Henryka Piątka .Najważniejsze że znależli klienta i mają z tego reklamę no i pieniadze .Jak ruszą zamówienia i produkcja to znaczy że się wstrzelili w gusta-czas pokaże

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Niestety, mamy wszystko po staremu. Każda nowa sytuacja pobudza najbardziej chciwych, bo ci zaradni wiedzą, jak wyciągnąć kasę od ludzi. ZAŁOŻYMY SIĘ KEDY TO WYNALEZIONO? A, że pan W. dobrze sobie radzi i w produkcji i w marketingu? Ma tylu zwolenników w RP, o czym tu mówić. Pewnie ja też bym chciał usłyszeć, może i mieć Lektora V. A czy ktoś zechce mi powiedzieć, czemu Prime jest dwa razy droższy i kosztuje coś 30.000+ zł w Polsce? Ma niewiele więcej elementów, a i tak wartych sto... parę złotych więcej niż wersja Lectora V.

A pan A. Marków? Nigdy nie widziałem jego raklamy w pismach, za to kilku kolegów podziwiało jego wypieszczone wzmacniacze. ZA NORMALNE PIENIĄDZE, do tego prawdziwie dobrze brzmiące. Bo to jest pasjonat, który daje lampowe wzmacniacze NAM. Dlatego, że to lubi. 20 lat temu wiedziałem o nim i już wtedy nie mogłem zrozumieć. Prawdę mówiąc, podejrzewam, że z tubami zrozumiem. Przynajmniej się postaram.

Qubric, 12 Sie 2007, 20:20

"bo w poprzedniej kolumnie wpakowali samochodowego Hertzta."

I CO Z TEGO, skoro na AS'03 grały cool ? (IMHO lepiej niż wtedy NAIMa (za ścianą).

Moim zd. to jedne z najlepiej grających kolumn za ok. 13kzł/parę jakich słuchałem.

Jeśli potrafią tak dobrze sprzedawać to chwała im za to. A jak kto w Stanach zarabia i na co go stać?

Np. 100tys. dolarów to niemało, trzeba np. zrobić licencje za 4tys. papierów, wypożyczyć tracka i zapieprzać z dostawami po całych stanach przez rok. Jednak dla gościa, który zamówił zestaw w AA to pryszcz, może się pośmiać z forumowych dewagacji i tyle. Ma coś niepowtarzalnego, czego nie robią w fabryce taśmowo a to przynajmniej w USA kosztuje, bardzo dużo kosztuje.

a to z tego andrea ze idz sobie na bazar z samochodowymi glosnikami i zrob kolumny sam zamiast gledzic o najlepszym w swej cenie chyba ze zarabiasz to w tydzien.

natomiast wogole mnie nie dziwi ze byle gamon kapiacy pilke, aktorzyna malpujacy kogos, czy wielki gabarytowo walasciciel fabryki ktory byl w niej raz w zyciu, zarabiaja tyle co 1000-100000 ludzi ciezko pracujaych na nich i zamawiaja sobie potem cos by byc w swym miemaniu lepszym od reszty - przyzwyczailem sie...

lulu, 13 Sie 2007, 10:31

>przydałyby sie jakieś antydepresanty dla firmy AA :) pokręceni, czy jak ?

Anytdepresany ty przydały by się kilku użytkownikom tego forum - bo jak widzą, że ktoś sprzedał swój pomysł za $200k to ich zazdrość zrzera.

PS. Gdyby sprzedał to jakiś Japończyk, Kondo czy inny Wavac-san to pewnie było by ok ... ale Polak ? I to znajomy ? Hańba i jak on smiał ! No po prostu wstydu nie ma !

Aż żal czytać.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Gość rochu

(Konto usunięte)

Czegoś tutaj nie rozumiem.

Skoro jest ktoś kto chce dać za wyrób AA tyle - to co z tego?

Jeżeli jest ktoś kogo na to stac to po prostu kupi to, chociażby dla tego aby mieć piękną i jednostkową rzecz.

Ja traktuję AA jako firme która robi rzeczy niepowtarzalne, a to jest produkt który rządzi się innymi prawami aniżeli produkcja większości producentów audio.

Dziwię się więc dlaczego inforacja o cenie systemu AA budzi takie emocje.

Przecież ludzie, o ile ich na to tać oczywiście, potrafią dać dużo większe pieniądze za obraz, porcelanę czy też antyczne meble. A to jakoś specjalnie nie dziwi.

Cena jest w porządku. Dla szefa dużej firmy łatwiejszym zadaniem jest zarobić 300k$ niż tracić czas na poszukiwanie "najlepszych w swojej cenie". Jeśli wierzyć recenzji na highfidelity.pl, to będąc preziem nie żałowałbym ani centa wydanego na coś takiego. Trudno nazwać Wingi produktem seryjnym, a dzięki temu ich prestiż rośnie. Koledzy po fachu spotykają się przy najlepszym amerykańskim bourbonie i słuchają Wingów, a gospodarz rośnie patrząc jak tamtym, którzy przerzucili już kilka kompletów znanych producentów, mina rzednie. Dla niego takie uczucie też jest sporo warte. Zresztą, o czym my tu dywagujemy? Cena jak za porządne auto sportowe, których amerykańscy prezesi mają w garażach zazwyczaj po kilka.

Mnie natomiast bardziej od ceny interesuje jak grają te kolumienki.

Woofery Etona często są zestawiane ze wstęgami , w dynamike takiego zestawienia wierzę , bo Eton ma kopa , ale tej wstęgi byle gdzie nie można posłuchać.

jestem pod pozytywnym wrazeniem kolumn,znakomite przetworniki,jakosc wykonania zapewne doskonala,

wiec i brzmienie zapowiada sie rowniez rewelacyjne.

wiec jest to zupelnie co innego niz w krytykowanym LG,gdzie Pacula zachwycal sie czyms zupelnie przecietnym.

Elberoth

potrafie docenic marketingowy kunszt konstruktora.

ale rowniez jego zdolnosci konstrukcyjne.

nie wystepuje u mnie zjawisko ani zazdrosci,ani zawisci.i innych tym podobnych.

nie posiadam takich cech.

powiem jedno,majac takiego klienta wycenil bym system co najmniej na 700-800tys $

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Panowie a ja sie zastanawiam kto z ludzi wypowiadajacych sie w tym watku (poza Elberothem rochem i mna) sluchal zestawow Ancient Audio? Jest taki zwyczaj na audiostereo.pl ze krytykuje sie cos o czym nie ma sie zielonego pojecia. Osobiscie darze sympatia pana Jaromira. Bylem u niego kilkanascie razy na roznych odsluchach i jest to dla mnie czlowiek "pozytywnie zakrecony" dysponujacy wieloma ciekawymi pomyslami. Wbrew pozorom te pomysly nie zawsze kosztuja sporo a jego system potrafi czasem naprawde zaskoczyc. Zgadzam sie z Pawlem (rochu) ze AA to swego rodzaju bizuteria audio - projekt na swoj sposob niepowtarzalny czesto dysponujacy naprawde dobrym brzmieniem choc swoje kosztujacy. Nawiasem mowiac kazdy z Was gdyby mial takie pomysly jak w/w konstruktor takze staralby sie je sprzedac jak najdrozej. Czy znalezliby sie nabywcy? Czas z pewnoscia odpowiedzialby na to pytanie.

PS Moim zdaniem chwilowy odsluch podczas prezentacji na Audio Show w przypadkowych warunkach nie jest miarodajny jesli chodzi o ocene brzmienia klockow AA.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.