Skocz do zawartości
IGNORED

Przody dla Yamahy RXV 457

rafakow

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Posiadam Yamahę 457 + zestaw głośników Eltax (proszę się nie śmiać). Mam zamiar kupić jakieś nowe przody. Granica cenowa to 1700 zł. Dużego wyboru w tej cenie nie ma i tu zastanawiam się nad:

1. JBL E80

2. Wharfedale Diamond 8.4

Udało mi się posłuchać na tym ampli zestawu Wharfedale Crystal 40 i w porównaniu z Eltaxami.... hmmm. Dopiero usłyszałem muzykę ;-)

I tu mam do Was pytanka:

a) czy jest może jeszcze coś ciekawego z głośników w tym przedziale cenowym ?

b) który z w/w zestawów lepiej zagra z Yamahą ?

c) czy Diamondy są dużo lepsze od Crystali (które też jeszcze można kupić) ?

Nie ma niestety w moim mieście sklepu gdzie mógłbym porównać różne głośniki i dlatego zwracam się do Was z prośbą o pomoc.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/35423-przody-dla-yamahy-rxv-457/

Czesc dlaczego uwazasz ze nalezy sie smiac z Elax,przeciez to nie sa najgorsze kolumny.Uwazasz ze Whaarfedale sa duzo lepsze moze do Denona ,bo jak zauwazylem w wiekszosci marketow razem je komponuja.Spruboj moze jakies B&W lub Tannoye ,albo Paradigmy za ta kase masz naprawde duzy wybor.Sluchaj tylko z Yamaha nie z innymi amplitunerami.

Sorry, ale te Eltaxy (Universe) które posiadam to nadają się jedynie jako podstawki pod kwiaty. Co do kolumn B&W oraz Paradigm to tutaj ceny zaczynają się od 1100 zł za SZTUKĘ, a ja mam tylko 1700 na PARĘ. Wiem, że najlepiej by było porównać kolumny "na słuch", ale jak już napisałem nie ma takiej możliwości i dlatego zwróciłem się do Was o pomoc. Jeden ze sprzedawców sprzętu ogólnego ma sprowadzić dla klienta Marantza z kolumnami Yamahy NS-7900 i zezwoli na podłączenie do mojego ampli, także będę miał jakieś tam dodatkowe porównanie.

PS.

Czy te Yamahy NS-7900 lub NS-8900 grają przyzwoicie ???

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

lub

Ukryta Zawartość

pzdr

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

123... test

Kupisz uzywane za 1000-1500 na luzie nowe to wywalanie kasy,na Allegro masz naprawde duzy wybor a B&W np daja gwarancje 5 lat to jak kupisz np 4 letnie za 1000 to beda jeszcze na gwarancji ,a te kolumny bardzo ciezko popsuc wiesz mi bo np 302 katuje juz 10 lat i sa nie do zdarcja tak samo Paradigm monitor 3 nie dozajechania,bardzo dobre sa tez Dali ale 505.Kolumny Yamahy raczej sobie odpusc ,amplitunery i cd i dvd sa dobre.ale nie kolumny.Sam mam Yamahe 640 i B&W i gra to dobrze

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.