Skocz do zawartości
IGNORED

radio Maryja pomaga ludziom.

noster

Rekomendowane odpowiedzi

Dopóki nie dajesz się przeciągnąć na moją stronę uznajemy że to ty jesteś talibem, okay?

Chociaż nie, nie chcę cię mieć po swojej stronie.

A co ja, ślusarz, żeby młotki gromadzić?

Idź se na przytupawkę. UMPC...UMPC...UMPC....UPC...

Dropsa też weź.

po swojej stronie masz znakomicie wyselekcjonowany zaścianek i ciemnogród wschodni zgromadzenie pedofilów oraz WAFEN MB czytaj mocherowe berety ....no w koncu co robiłes w tym Peru z kolegą i jego bratem swintuchu:)

• Redaktorzy

"A tak na marginesie jesli wiem ze gledzacy o narodzie ,patriotyzmie ,oceniajacy innych wedlug ich teczek w IPN.zachowujacy sie jak sumienie narodu ,JUZ WIE ze niewiele sie rozni od tych z teczek to moze pomysli.Moze.Bo juz widac ze w znacznie prostszej sytuacji nie potrafii sie zachowac przyzwoicie.[...]"

Jest w tym pewna racja, ale to nadzieja raczej dla nastepnego pokolenia, tj. my z tej duchowej przemiany korzysci nie zdazymy wyciagnac. Natomiast mozna sie spodziewac, ze dudivan i inni mlodzi hunwejbini (przynajmniej ci inteligentni, o takich jawnych mlotach z wytrzeszczem, jak posel Wierzejski itp., teraz nie mowie) za jakies 30 lat beda lagodnymi dzentelmenami aktywnie popierajacymi wolnosc i liberalny swiatopoglad, wspominajacymi z dreszczem swoje poglady z lat giertychowsko-kaczych. Typowy cykl przemian ludzi, ktorzy w mlodosci ulegli fascynacji filozofia totalitarna, sparzyli sie i postanowili odpracowac stare bledy.

• Redaktorzy

Innymi slowy, mam dudivana za kogos w rodzaju Konwickiego czy Woroszylskiego, z ta roznica, ze na razie nie pisze. Ale moze juz pisze, w ukryciu, i kiedys nas zadziwi, np. "Kompleksem polskim" albo wrecz "Mala Apokalipsa".

jozwa>>>zakladasz tzm miekka rewolucje.Ona rzeczywiscie moze trwac pokolenie.Ja jestem za pala w leb.Skutek ten sam a czas krotszy.I taka sama staystyczna nadzieja.Idiote nie ruszy nawet pala w leb.

• Redaktorzy

"jozwa>>>zakladasz tzm miekka rewolucje."

Byly juz precedensy. Oczywiscie, to co pisze jest do pewnego stopnia prowokacja, bowiem "na dzien dzisiejszy" doudou wlasnie takimi ludzmi gardzi najmocniej, co czesto publicznie demonstrowal.

jozwa ..no, byly takie precedensy, ale chyba jednak oferowane przez INNYCH ludzi dla innych ludzi.Mnie nie interesuja przypadki samych wodzow bo takich jest dostatek wszelkiej masci na wszystkich szerokosciach geograficznych/Mnie szalenie interesuje ich wplyw na szerokie masy gdzie najczescie nie chodzi o programy gopodarcze ktorych wiekszosc i tak nie rozumie , a wiec male zaangazowanie co do swojej sytuacji materialnej, a niezwykly wplyw hasla dominujacego -dopiepszamy IM.A to zawsze lapie tlumy.; Znowu klania sie A.miller w swojej ksiazce bunt ciala.A wiec wychowanie.I tu sie zgadzam .Musi byc pokolenie o ile chodzi nam o masy i ich wlasciwe wychowanie.A tak trzeba wierzyc ze jednostki WYROSNA i zaczna myslec po ludzku.Ale te jednostki nie zmienia calosci, nawet jak napisza ksiazke.Niestety.

• Redaktorzy

Stad taki obledny nacisk Giertycha etc. na szkolnictwo, zupelnie nie skierowany w kierunku poprawienia nauczania, a wylacznie na otoczke ideologiczna - im wlasnie chodzilo o wyprodukowanie nowego pokolenia, dla siebie.

a co to józwa na urlopie się było?

cieszyłem się że cię już nie będzie,

no ale jak ty byś mógł tak nas zostawić? prawda?

będziesz tu krzewił swoje degenerujące poglądy, prawda?

masz swoje forum może idź tam nauczaj, co?

nie chcemy twojej pokrętnej moralności

>Stad taki obledny nacisk Giertycha etc. na szkolnictwo, zupelnie nie skierowany w kierunku

>poprawienia nauczania, a wylacznie na otoczke ideologiczna - im wlasnie chodzilo o wyprodukowanie

>nowego pokolenia, dla siebie.

Akurat Giertych nie jest żadnym wyjątkiem. Każda władza chce sobie obywateli 'wychowywać' - szczególnie totalitarna, choć trzeba sobie zdawać sprawę z faktu, że każda władza potencjalnie jest 'totalitarna'. Ten fakt jest wpisany w atrybut władzy. Dlatego ludzie nigdy nie powinni żadnej władzy odpuszczać - lecz `wciąż patrzeć na ręce.

Tak jak w biznesie, jedynie wolny rynek i konkurencja jest obroną przed totalitaryzmem i globalizacją.

>aaalfred, 20 Sie 2007, 16:20

>a co to józwa na urlopie się było?

>nie chcemy twojej pokrętnej moralności

Skąd to "nie chcemy"? To chyba pluralis maiestaticus, bo ja na przykład chcę!

Jestem Europejczykiem.

jar>>>niestety jest jeszcze gorzej.Zeby zalatwic problem wychowania, nie da sie tego zalatwic w jednym panstwie .Trzeba by przynajniej na jednym kontynencie.Ale dojdziemy do tego jesli bedzie nam juz plynela czysta woda z kranu ale w spoleczenstwie bedzie 70 % narkomanow,50 % anorektyczek,co dwa dni beda wybuchaly bomby w calej europie uruchamiane przez prawdziwych wierzacych w najprawdziwszego boga itd itd.Kiedy okaze sie ze to wszystko to jeden absurd.To zaczniemy prace od podstaw.................Ale to tylko taki zart.Wczesniej ten swiat szlag trafi niz cos takiego nastapi.A wiec modlmy sie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.