Skocz do zawartości
IGNORED

Napęd do kolumn o niskiej impedancji

Wilk

Rekomendowane odpowiedzi

muszę mykać do domy bo leci Terminatro III, a Arnold to mój były idol :)

film jest efekciarski polecam dla kinomanów pozdro

PS. odezwę się jutro z pracy, albo jeszcze dzisiaj przez dziewczynę.

Gdzie jest knif?

Dlaczego te rzeczy są takie tanie?

A co myślicie o tym zestawie:

CD

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

INTEGRA

Ukryta Zawartość

post-11638-100000528 1194336150_thumb.jpg

post-11638-100000529 1194336150_thumb.jpg

post-11638-100000530 1194336150_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jeszcze jedna fotka

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wilku, a jak myślisz dlaczego lampiaki są takie tanie ?? Z tego samego powodu dlaczego chińskie koszulki są takie tanie... tanie materiały i siła robocza. Proste. A co ja mysle ?? no myśle łe ma bardzo ładną obudowe... i nic więcej.

A swoją droga co myślicie o NADzie S300 ?? Klocek zrobiony porządnie, powienien sobie dać rade z takimi kolumnami, jednak raz go słuchałem i kupa. Czy da się coś zrobić z tym NADem żeby grało ładnie ?? Jaki CD do niego byłby najlepszy ?? może pre ??

tdrozd konkrety proszę! zajrzyj do środka i napisz co jest nie tak jak byś myślał!

Proszę nie pisz mi takich odpowiedzi do to mi w ogóle nie pomaga, wbrew przeciwnie... wygląda to na dobry sprzęt, no wiesz nie pakuj się silnika z malucha do karoserii z ferarri

co myślicie o tym zestawie:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

tylko jeden klocek ma XLR szkoda, a to wyposarzenie nie jest standardem w sprzętach budrzetowych

post-11638-100000494 1194345564_thumb.jpg

post-11638-100000495 1194345564_thumb.jpg

post-11638-100000496 1194345564_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

problem z chinczykami polega na tym ze w srodku jest w wiekszosci niezle ale z graniem bywa roznie

poza tym kolejny problem to powtarzalnosc ,sluchalem wzmaka lampowego na kt88

(6550) cayin -i ten egzeplarz gral ok a juz kolejne egzeplarze wygladajace tak samo mialy juz jakies zmiany w srodku i nie graly

tak wiec po samym wygladzie i suchych parametrach niewiele sie wie

trzeba posluchac i tyle

uważam ,że zakup u chińczyka Shengya(Vincent) albo Shanlinga nie jest ryzykowny, biorąc pod uwagę ich budowę i dźwięk.Te marki są już sprawdzone i mają bardzo dobre recenzje i opinie wśród użytkowników.A do tego są dużo tańsze od kupionych u dealera w Europie.O tanich lampowcach powiem tak: warto kupić i od razu poddać upgradowi a wtedy zagra jak lampiak dużo droższy.

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

W Vincach całe bebechy to Shengya. Na wszystkich płytkach jest logo chińskie, tylko obudowy na Europę mają napis Vincent. A tak już na marginesie: są CD vinca do zestawu z moim wzmakiem? 48cm szerokie??

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Wilk, 6 Lis 2007, 11:39

Tego 226mk sobie daruj. Moim zdaniem padaka, gra dokładnie jak HK970 (i ma podobną moc). Yamaha AX900 dużo lepiej grała - w każdym aspekcie brzmienia.

Witam

Nie będę ryzykował z tymi sprzętami z Japonii których nazwę marki pierwsze słyszę.

Byłem wczoraj w salonie w Gliwicach słuchałem przez chwile CA 840A z CA 840C i po 15 minutach przyszedł pewien Pan i powiedział że odsłuchy są płatne i czy umówiłem ten odsłuch, a ja na to że nie i że wszedłem tutaj jak był tu Państwa pracownik i.t.d. .... od dwóch tygodni odsłuchy mają płatne 100zł. Jeśli kupisz sprzęt to kaucja jest oddawana jeśli nie 100-wa zostaje w sklepie, a Ty wychodzisz z doświadczeniem że to było wielkie g.

Powiem jeszcze coś jest tam strasznie drogo zestaw Vincenta SV-233 i CD-S3 zaproponowali mi w kosmicznej cenie w porównaniu do dystrybutora około 1000zł drożej. Jeśli przeczytają to Panowie z Panasonika to niech wiedzą że taką polityką opłat za odsłuch i z taką ilością dobrego sprzętu co mają (w tej cenie że 100zł przy tym sprzęcie to nic) nic nie zdziałają. Moja rada - uzbroić się w cierpliwość, i nie myśleć że każdy co przychodzi chce Was wykorzystać, i najważniejsze obniżyć ceny, bo inaczej nic z tego. Osobiście miałem Naprawdę zamiar kupić tam tego CA840A i CA640V2 po odsłuchu gdy by tylko zagrało z moimi kolumnami. Ale teraz mam inne plany i trochę więcej kasy i proponuję zestaw Vincenta. Także jak Panowie z Ponosonika to czytają to oświadczam że rezygnuję z odsłuchu w Państwa salonie. Kupuję w ciemno zestaw Vincenta w styczniu,

Na razie jestem na 99% przekonany do kompletu SV-233 i CD-S3 co myślicie o tym zestawie?

Wzmacniacz słuchałem i jego charakter brzmienia mi się podobał, ale CD nie, ale wygląda na solidny klocek i jest dedykowany temu wzmacniaczowi.

PS. CA 840A wygląda gabarytami jak dziecko Vincenta SV-233.

Ukryta Zawartość

post-11638-100000408 1194437003_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A tyle się pisze na forum :

Nigdy nie kupuj w ciemno.

Nigdy nie kupuj w ciemno.

Nigdy nie kupuj w ciemno

Nigdy nie kupuj w ciemno

Nigdy nie kupuj w ciemno

Nigdy nie kupuj w ciemno

Nigdy nie kupuj w ciemno

Nigdy nie kupuj w ciemno

Nigdy nie kupuj w ciemno

Nigdy nie kupuj w ciemno

Podpalamy się, a potem płacz.

:-(

Wilk - to trzeba było mu się w twarz zaśmiać. Nie dość że obsługa jest do dupy , zero zainteresowania klientem, to jeszcze 100 zł za odsłuch w "szklarni" gdyż połowa ścian bocznych i cały tył jest ze szkła do tego jakieś 13m^2 nie więcej. Szkoda gadać...

Dla przestrogi ...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam. Zszokowany kolejnymi informacjami o taktykach wprowadzanych przez Wasz sklep, myślę że powinni Państwo zapoznać się z niezwykle interesującą lekturą postu z czołowego polskiego forum www.audiostereo.pl. Zakładka 2, gdzieś pod koniec strony. Dla ułatwienia podaje link do postu:

Ukryta Zawartość

Mam nadzieje że to choć trochę wpłynie na Wasze podejście do klienta. Pozdrawiam. BG

Takie uś wystosowałem do powyżej opisanego sklepu. Ciekawe co dostane w odpowiedzi :)

Ukryta Zawartość

Dodaj jeszcze że byłem z kolegą jajOne tam niegdyś na odsłuchu Harpii Acoustic Diany (ze względu na moje zainteresowanie Harpią i głośniczkami Seasa) , wtedy jeszcze wystarczyło umówić sie na odsłuch bez żadnych opłat, i pamietam że jako wówczas bodaj 19stolatek byłem traktowany jak potencjalny "złodziej dzwięku" że tak powiem, ktoś kto się naje, i wyjdzie bez "pocałuj mnie w d...". Pisze to by poprostu nie być gołosłownym w tym co pisze, ponieważ sklep ten znam z autopsji.

tdrozd posłuchamy ale na proizorycznej zwrotce bo mam zamiar coś złożyć z tych moich i Twoich elementów. narazie nie kupuję z polinku. wolę mieć wzmacniacz i CD w domu i zestrajająć z tego co mam przy okazji wygrzewać wzmacniacz i głośniki i stroić wszystko pod mój pokuj, wzmaka i CD.

Witam

Proszę o pomoc w rozszyfrowaniu tej zagadki. Przeglądają strony www w poszukiwaniu informacji na temat Vincenta SV-233 znalazłem wiele informacji świadczących o tym, że Vincent SV-233 ewaluował od czasu swojego powstania. Na zdjęciach widać elementy zaznaczone na niebiesko, które się różnią.

Chodzi mi głównie o to, że na początku ten Vincent mógł pracować tylko z 8 ohm kolumnami, a obecnie producent podaje, że 4 – 8 ohm.

Czy dzisiejszy Vincent może pracować z kolumnami o minimum 2,5 ohm przy 80Hz ????

Zwracam się do osób, które napisały recenzje o tym wzmacniaczu, aby powiedziały, jaki model, z jakimi zmianami mieli przy teście???

Ukryta Zawartość

post-11638-100000134 1194734241_thumb.jpg

post-11638-100000135 1194734241_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.