Skocz do zawartości
IGNORED

avance omega 501 mkII

thomaz

Rekomendowane odpowiedzi

Te monitory są małych rozmiarów, ale jeżeli pomieszczenie odsłuchowe jest niewielkie to wystarczą. Jeżeli masz możliwość to polecam większy model avance omega 506 mkII, swego czasu miałem i u mnie się sprawdziły. Ogólnie avance bardzo dobrze prezentują średnice, są przestrzenne, muzykalne, a basu jest w sam raz. Nie polecam ich do muzyki metalowej i techno......

Jeszcze raz, nowe kolumny Avance trudno dostać, ponieważ firma już ich nie produkuje. Pozostaje rynek wtórny. Można jeszcze zapytać u polskiego dystrybutora:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) avance/avance_ogolna.html

Jeżeli nowe monitory to proponuję USHER S - 520. Poniżej można o nich poczytać:

Ukryta Zawartość

Tutaj można je kupić:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Miałem 501.To małe monitory,które grają dość "sucho" ale w małych pomieszczeniach dobrze się sprawdziły.Dają bardzo dobrą scenę muzyczną.Napędzane były nadem.Nie wiem ,czy to dobry był wybór(wzmacniacza).Omega 501 to tzw.kolumny" trudne"-do wydajnego prądowo wzmacniacza.Możliwe, że mkII są inne.

thomaz,

jest trochę fajnych kolumn w tym przedziale cenowym, ale ja szczerze polecam Gale 3020; szukając kolumn do 1 tys. plnów to grzech ich nie posłuchać - naprawdę świetne głośniki, nowe kosztują chyba 650 pln/para, a grają jak za dwa razy tyle ;-) poniżej 1 tys. kupisz też np. używane Acoustic Energy Aegis Evo One; małe podłogowe AudioAcademy Phoebe (mkI ;-) też w tych pieniądzach można dostać... ;-)

x.

Nie kupuj JBL e30 - sporo informacji jest o nich na tym forum. Dużo lepsze są Avance, a ostatnio pochlebnie dużo osób wypowiada się na temat kolumn firmy USHER. Wybór jest duży, najlepiej idź do sklepu i posłuchaj. Gdybym miał kupować w ciemno to wybrałbym Ushery lub Avance.................

Szukam jakis kolumn do 1000zl na przetrzymanie z jakies pol roku.pozniej i tak kupie z innego

przedzialu cenowego.Mialem kiedys gale 3040 ktore zostaly ocenione dobrze w

pewnym czasopismie hifi.Dla mnie one strasznie przymulaly i jakos malo przestrzeni mialy.

Graly z rotelem a ten raczej malo dynamiki nie ma.Slyszalem ze jbl e30 maja sporo dynamiki

a 900zl to w sam raz na moj obecny portfel.byc moze nie beda zabardzo plastyczne ale moze

moj nad 306 je nieco poskromi chodz ponad ten model nadaje sie bardziej do rocka.

wykorzystuje omegi jako kolumienki do poprawy jakosci dzwieku z TV. Jestem z nich zadowolony. Dynamiczne i pokazuja w miare duzo szczegolow. Potrzebuja jednak wydajnego pradowo wzmaka. U mnie najlepiej pracowaly, gdy byly napedzane Nikko z lat 70-tych.

TomekL3, 18 Sie 2007, 14:51

>bierz Ushery.Kto je ma jest bardzo zadowolony i to niezależnie od konfiguracji sprzętu.

Absolutnie się mylisz. Kolumny są dość słabe w skali ogólnej ( biorąc pod uwagę cenę to wypadają lepiej ). Znam sporo osób, które juz się z ulgą pozbyły tych kolumn. Do tego nie potrafią grać cicho. Generalnie można polecić nieosłuchanym z lepszym sprzętem lub osobom z bardzo ograniczonym budżetem.

Te jbl e30 sa niezłe.mają sporo dynamiki i do rocka sa super.mają tez troche slodyczy.Do 1000zl z nowych chyba nic lepszego bym nie kupil.

Zauważylem że fajnie koncerty na nich sie słucha.

Gratuluję wyboru w końcu to ty sam będziesz ich słuchał. Parę osób na forum proponowało różne rozwiązania, ja również. Wybór zawsze należy do kupującego - a doradzać można.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.