Skocz do zawartości
IGNORED

skladka na wzmacniacz - dzielmy sie

majmaj

Rekomendowane odpowiedzi

hehe

taki maly cytat :D

majmaj

o mnie | ignoruj | PW

stat: 368 / 728 / 0

8 Paź 2006, 22:03

2.Żeby jednak nie zrobiło się z jednej skrzyni na przykład 9, czy 12 skrzyń , trzeba wywiercić otwory.

nie rozumiem

wybaczcie mi to moje poczatki :( a obawiam sie ze mam manie :P z reszta 16letni chlopak jadacy na zestawie mistrali i ampli yamahy to nie tak zle :P wezmy pod uwage ze sam sobie na to zapracowałem a dokladnie nawakacjach (3zł za 1h) :P

miiauu, 23 Sie 2007, 18:21

>Czy kazdego zula ktory Cie zaczepi

>informujesz o opise spolecznej,odwykach itp

Nie, ponieważ on to wszystko dobrze wie. Gdyby chciał zrezygnować z picia na rzecz dachu nad głową, darmowej strawy, noclegu i ubioru, to by zdemolował jakąś wystawę sklepową, a następnie dał się złapać policji. Więzienie zapewnia darmowy wikt i opierunek.

michelangelo, 23 Sie 2007, 15:54

>Nie wytrzymam! :D :D :D :D :D

>

>Rozumiem, że kolega tomek_j otrzymał już potwierdzenie wpłaty od kolegi majmaja, dlatego wreszcie

>mógł się wypowiedzieć. :D :D :D

Kolega tomek_j dzisiaj trafił na ten kuriozalny wątek. Jak juz powiedziłałem, ze jak by mi duzo kasy zbywało nie wpłaciłbym mamjowi ani grosza. Z tej prostej przyczyny, nawet przy założeniu że pisał prawdę, to nie znaczy że jak chce mieć drogi (dla niego) klocek i go teraz nie stać , to może sobie poczekać az go bedzie stać. Co do moralizowania (pouczania co mamaj powinien zrobić a co nie) to : albo wpłacasz kasę bo masz taka zachciankę i g...no cie obchodzi czy rzeczony mamaj cię orżnął ( bo wplacajc musisz zalozyc takie prawdopodobienstwo), albo nie wpłacasz i g...no cię obchodzi tym bardziej

Tak czy siak mamaj ma klocek, a audiostero goracy watek baaardzo "zbilizony" do profilu forum

majmaj

o mnie | ignoruj | PW

stat: 368 / 728 / 0

19 Gru 2006, 13:04

czesc

po 6 miesiacach odkładania kasy zamówilem sobie na allegro nareszcie ten ampli (zamawialem w srode) ale oczywiscie zostałem oszukany i nie dostałem apmpli :) ja zawsze mam takie pierd*** szczescie :((( wybaczcie ale jestem rozgoryczony :(

chcial bym sie zapytac czy ktos z tego forum posiada mozliwosc (albo jego zanjomi) wysłana mi takiego ampli oczywiscie zapłące za wszystko.... kwota jaka wchodz w gre to 950zł

pomoze ktos?

dzieiekuje

------------------------------------------------------------------

tu jednak sie dalo poczekac ? ale... i tak potrzebni koledzy do pomocy :D do kibla tez biegasz z pomocnikami ?

dobra ja juz sie naczytalem archiwum i ten pan, na pewno ode mnie kasy nie dostanie. wczoraj na poczatku czytania taka mysl przemknela przez glowe ale... to chyba wina balvenie :D

jak dla mnie EOT

Niesamowity wątek;) przypomina mi wypadek samochodowy - każdego niesmaczy, brzydzi i przeraża, ale dużo osób zajrzy z ciekawości i poczyta z obrzydzeniem. Ja poświęciłem trochę minut i przeczytałem cały. Mam 40% ciekawości, 40% niesmaku i - uczciwie - ze 20% zazdrości. Sam z przyjemnością na coś bym szybko i bezboleśnie uzbierał;) Podzielę się z Wami moimi refleksjami:

1.>Tak czy siak mamaj ma klocek... -> nie mówcie, że ten chłopaczyna uzbierał stosując takie mierne i wyświechtane socjotechniki kilkaset złotych w kilka godzin??

2.Mam poważne podejrzenia, że majmajem kieruje tylko i wyłącznie chęć posiadania markowego klocka a nie chęć podniesienia doznań słuchowych; z całym szacunkiem do młodzieży, ale przecież w 95% to straszni gadżeciaże;). Załatwcie mu Unitrę z panelem Cambridge i misio będzie miał odlot;)

3.Posiadanie ampli yamahy i argumenty, że potrzebny mu do kina domowego wyklucza tego misia z grona biedy, do której to należy i wypada (moim skromnym zdaniem) wyciągnąć pomocną dłoń w formie datków; jakby napisał, że sprzedał właśnie wszystkie klocki i paczki za łączną kwotę 3.000, zastawił wigrusa, opchnął deskorolkę, kolekcję historyjek i komiksów, wyniósł makulaturę i brakuje mu jeszcze tylko 300pln do cud-lampy, którą słyszał, już rok nie śpi i nie uśnie bez jej słodkiego brzmienia - rozumiem i niosę pomoc. Filozoficznie rzecz biorąc zycie to niekończące się pasmo wyborów - bułka albo chleb, kabelek albo płyta, ampli albo integra - i dotyczy to każdego, w szczególności zaś młodych i niezamożnych misiów.

4.Chodzenie po prośbie to technika zdecydowanie nie w moim stylu, ale - w niektórych przypadkach - okrutnie skuteczna. Mam kilkoro znajomych, którzy nie boją się i nie wstydzą prosić choćby kilkadziesiąt razy dziennie i choćby o drobiazgi, ale - uwierzcie - efekt jest taki, że ich oszczędności na tym, co sobie wyproszą to niebagatelna kwota;) Co ciekawe - kiedyś znajomy miał taką technikę na dziewczyny: chodził do dyskotek i bezczelnie na pełnym luzie pytał, czy jedna z drugą mu da. Wiecie, jak to tłumaczył? W sumie faktycznie, większość nie daje, ale niech dadzą dwie na 50 i jestem w domu;)

5. Niezależnie od oceny etycznej prośby - fajnie, że forum gromadzi ludzi o tak wielkim sercu i gotowych natychmiast wspierać początkujących audiofili

majmaj, toż wzmak kupiony za takie środki zagra Ci samym dołem, zupełnie bez góry;)) żart - ciesz się i słuchaj w spokoju, pzdr

No chłopaki DALIŚCIE SIĘ ZROBIĆ W łOSIA I TO OSTRO !

Jak chcecie dać pieniążki na dobry cel, to proponuję na małe , głodne i biedne dzieciaczki !!!

To jest bardziej Audiofilskie, bo w przyszłości większość z nich podrośnie i podtrzyma nasze Audoifilskie aspiracje i miłość do sprzętu i muzyczki !

A TAK WOGÓLE CZY KTOŚ ZRZUCI MI SIĘ NA wzmak KRELLA !

PLOSSSE JA CE KRELLLA łeeeeeee !!!!

majmaj bez problemu sobie w zyciu poradzi... Jak widac, oporow specjalnie zadnych nie ma... A raczki "lepkie" juz od naprawde mlodego wieku... Dziwi mnie jednak ten beztroski "przyklask" temu fatalnemu zachowaniu calkiem sporej czesci forumowiczow (ale z drugiej strony, czy spoleczenstwo mamy inne?).

Ps.

Majmaj, bron Cie Panie Boze starac sie kiedykolwiek o prace gdziekolwiek, gdzie moglbys decydowac o czymkolwiek, co ma zwiazek z wydawaniem cudzych pieniedzy...

Dla mnie koniec tematu.

Pozdrawiam,

Lete

LETE MA RACJE, A JAK KTOŚ INNY MYŚLI INACZEJ TO MAFIA ZE SZCZECINA MÓWI ....wp***dol I ZERO NACIĄGACTWA ...i niech matka BOSKA wybaczy auiofilowi Łyżwińskiemu , tera mu dadzą pomieszczenie do odsłuchów he he he !!!!

tomek_j, 23 Sie 2007, 21:00

>Co do moralizowania (pouczania co mamaj powinien zrobić a co nie) to :

>albo wpłacasz kasę bo masz taka zachciankę i g...no cie obchodzi czy rzeczony mamaj cię orżnął ( bo

>wplacajc musisz zalozyc takie prawdopodobienstwo), albo nie wpłacasz i g...no cię obchodzi tym

>bardziej

Dlaczego mam mnie g..no obchodzić? To jest forum dyskusyjne, na którym między innymi wyraża się opinie na różne tematy, a ja to niniejszym czynię. Mnie akurat przeszło przez myśl dofinansowanie majmaja i liczyłem, że się jakoś wykaże inwencją, ale poza linkiem do aukcji allegro były raczej wykręty od wykonania kolejnego rysunku, a potem cwaniakowanie. Ludziom potrzebującym pomagam, a kombinatorom nie zawężam pola do dalszego kombinowania. ;)

>Tak czy siak mamaj ma klocek, a audiostero goracy watek baaardzo "zbilizony" do profilu forum

To jest prawda, jak widać.

a ja mysle ze bardzo trudno jest dac, ale bardzo latwo do tego dorobic wytlumaczenie.Stad tu festiwal ludzi ktorzy nie dadza ale musza wyjasnic czemu>Mysle ze to wasz problem.Ale jak juz jestesmy na etapie dawania ,to teraz te pieniadze ktore nie dacie mamajowi wysylacie natychmiast na dowolny udokumentowany cel.I pokazujecie wplaty.Czekam.

muls

Przeczytałem ten wątek i jestem porażony paranoją. Jeszcze moment i zrobią z tego Majmaja co najmniej wampira. Chłopak spontanicznie zadał pytanie czy może liczyć na czyjąś pomoc i otrzymał odpowiedź, że jest dziwką, nierobem, oszustem itd. itp. I pytam dlaczego? Debilizm wtórny...Nie chcę, nie daję i koniec. Po co od razu taka sensacja? Dzielenie Polski na ta A i B? Pseudoumoralnianie i tym podobne bzdety....??? Nic dziwnego, że ten kraj jest reprezentowany przez takich idiotów. Ja naiwny zastanawiałem się kto i dlaczego ich wybrał. Chyba niepotrzebnie.

zauważyłem pewną liniowość - że oburzenie ma miejsce u osób które w dzieciństwie musiały na coś "ciuać" na te kasety za dolca, "tatko miał a ja nic" itp. Czyli to potwierdza że na czasie są przygryzki typu - rodzice dawali Ci się bawić żyletkami dlategoś taki... etc.

Ciężko jednak lekką ręką dać komuś kase jeśli posiada ampli Yamahy - spodkałem innych forumowiczów którzy naprawde mieli gorszy sprzęt i nie narzekali jak dla mnie majmaja tłumaczy tylko i wyłącznie, ORYGINALNOŚĆ pomysłu.

no moze przesadzasz z tymi idiotami, ale faktycznie stopien umoralnienia nawet mnie starego zzrzuca ze schodow.mimo wszystko mozna zalozyc ze jesli nawet mamaj nie jest uczciwy, to jednak taki gest zmieni czlowieka.Tak tez mozna.Mysle.Ale nie mnie oceniac, bo ja sie nie zdeklarowalem, ale zupelnie z innego powodu.

Belial, zdaje sie, ze najwyrazniej niewiele zrozumiales z tego, co tu przeczytales... Obrazasz ludzi, ktorzy prawidlowo zareagowali i zdrowo opieniczyli - jak sie okazalo - coraz bardziej bezczelnego 'wyrostka' (17-latek to juz nie... "chlopiec"... A juz na pewno nie jest nim wprawiony w "zbiorkach" majmaj).

Nie zdziwie sie, jezeli bylbys jednym z tych "rodzicow", ktorzy jako pierwsi leca "z ryjem" do nauczyciela, ktory ODWAZYL sie pouczyc jego "synka" i chronic innych uczniow przed wplywem czesto kompletnie "zdemoralizowanego" dzieciaka... A potem tacy jak Ty biegaja do dyrektora z "papa" i skomla z wybaluszonymi galami "jak to? Moj synus? Niemozliwe! On przeciez bardzo grzeczny jest! To taaakie dobre dziecko! Staruszke przez ulice przeprowadzil!".

Belial, a te Twoje pieprzenie i inwektywy (nie wytrzymalem) o "paranoi", "debilizmie wtornym" i przy okazji polityce (sic!), to ma sie do tego tematu tak, jak Twoje zrozumienie tego problemu...

Lete

lete

I znowu demonizujesz, obrażasz i snujesz własne fantazje na tematy, których tak naprawdę nawet nie jesteś pewien. Różnica między nami polega na tym, że mnie nie obchodzi kim jest Majmaj. Notabene uważam, że on rzeczywiście zbierał na ten wzmacniacz. Dla mnie temat założony przez niego jest żartobliwy, Ty zrobiłeś z niego kuriozum. Niepotrzebną sensację. Zawsze aż tak się uzewnętrzniasz, jeśli się z kimś nie zgadzasz? Nie chcę nic sugerować ale to grozi wizytami u terapeuty...Bez złośliwosci, oczywiście.

Pozdrawiam

Jeszcze raz bo chyba do łba nie dotarło .............>>>>>>>>>>>>>>

Jak chcecie dać pieniążki na dobry cel, to proponuję na małe , głodne i biedne dzieciaczki !!!

To jest bardziej Audiofilskie, bo w przyszłości większość z nich podrośnie i podtrzyma nasze Audoifilskie aspiracje i miłość do sprzętu i muzyczki !

A ja założyłem wątek aby mi zrobili ściepe na konsole PS 3 to mnie admin usunął i taka jest sprawiedliwość ?!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.