Skocz do zawartości
IGNORED

skladka na wzmacniacz - dzielmy sie

majmaj

Rekomendowane odpowiedzi

Belial,

>Różnica między nami polega na tym, że mnie nie obchodzi kim jest Majmaj

Tak kolego... Faktycznie, roznica pomiedzy nami najprawdopodobniej jest taka, ze Tobie "wisi" kim jest majmaj i jak sie zachowal...

>Dla mnie temat założony przez niego jest żartobliwy

Wazne, ze dzieki "pomyslowosci" majmaja sie dobrze bawisz i styka... Dla mnie ten temat jest zalosny.

No i "pojechac" po ludziach to owszem, tez lubisz... Przeczytaj swoj poprzedni wpis i inteligentnie "wylow" z niego obrazliwe wzgledem ludzi okreslenia i dodaj do tego "terapeute" z ostatniego wpisu - bedziesz mial wlasny obraz "zrownowazonego" czlowieka (sic!)...

>"Bez zlosliwosci, oczywiscie"

A jakzeby inaczej...

Na przyszlosc kolego polecam trzymac jezyk na wodzy lub wypowiadac sie z odrobina kultury.

Lete

no jaja, powoli robi się z tego wątku telenowela... "Kembrydż Majmaja" albo coś w tym stylu. Ciekawe, czy wątek pobije rekord "znalezisk na allegro';). Jeżeli majmaj wejdzie w posiadanie tego klocka to będzie to bez wątpienia jeden ze słynniejszych kembrydży w kraju. A jaka reklama dla marki...

Muszę Wam powiedzieć - to do przeciwników tego pomysłu - że: i tu pewien paradoks - to właśnie dzięki Wam autor wątku chyba uzbiera na ten wzmacniacz - bo dzięki Waszej burzy wątek czyta coraz więcej ludzi. Taka burza to zatem świetna reklama wątku.

Więc mimo że szkoda Wam tych paru złotych to i tak w pewien sposób się przyczyniacie do zrealizowania pomysłu :-)

to nie kwestia tego czy szkoda czy nie tych paru zlotych, tylko problemem sa intencje proszacego

wielokrotnie w swoich wypowiedziach na forum, podkreslal ze "sam zarobilem" w jego "o mnie" tez.

i co znudzilo mu sie "samemu zarabiac" ? teraz szuka jeleni ktorzy zrobia to za niego :D

wiec ci jak to w spoleczenstwie bywa sie znajduja i placa, ten pan placi, ta pani place a ja ? ja nie place :)

gdyby kolega (niech mu bedzie ze kolega choc moi koledzy maja swoj honor) wiec gdyby kolega majmaj nie mial sprzetu w ogole i zbieral wtedy na pierwszy wzmak to zupelnie co innego. ale kolega majmaj ma sprzet do sluchania, tyle mu sie jego dzwiek znudzil wiec zmienia, zmieniacie mu :D

kazdy by tak chcial tyle ze nie kazdy jest na tyle bezczelny zeby na kazda zmiane brzmienia systemu szukac wspolnikow :/

dzisiaj zawiozlem do schroniska dla zwierzat zarcia (nie kase!) za 500 pln i uwazam ze to jest duzo lepsze niz zasilanie takich pseudo potrzebujacych jak majmaj

> peludito

> 24 Sie 2007, 22:03

> no jaja, powoli robi się z tego wątku telenowela... "Kembrydż Majmaja" albo coś w tym stylu. Ciekawe, czy wątek

> pobije rekord "znalezisk na allegro';). Jeżeli majmaj wejdzie w posiadanie tego klocka to będzie to bez wątpienia

> jeden ze słynniejszych kembrydży w kraju. A jaka reklama dla marki...

Wiesz, co robi ten Kembrydż? On odpowiada żywotnym potrzebom całego społeczeństwa. To jest Kembrydż na skalę naszych możliwości. Ty wiesz, co my robimy tym Kembrydżem?! My otwieramy oczy niedowiarkom!

Iceman

>Więc mimo że szkoda Wam tych paru złotych to i tak w pewien sposób się przyczyniacie do

>zrealizowania pomysłu :-)

Problem etyczny z prośbą majmaja należy do tych, obok których trudno jest przejść obojętnie, dlatego wątek grzeje podium. Mnie osobiście słabo interesuje, czy majmaj będzie miał wzmak czy e tam (chociaż trochę - jak wspomniałem - ciut zazdroszczę, aż wstyd), a pieniędzy mi nie szkoda, bo ich po prostu nie mam i dylemat z głowy. Można powiedzieć, że nie mam ich w podobny sposób, co majmaj - przeżyję, ale wzmaka za 850pln mogę sobie wybić z głowy. Gradacja potrzeb po prostu. Nas, z takimi problemami, są miliony. Każdy chciałby mieć szybko przynajmniej kilka fajnych rzeczy, na które obecnie go nie stać, ale nikt dojrzały nie wpada na takie fajne pomysły jak majmaj, a już na pewno nie wżenia ich w życie.

I stąd ja popieram lete -> jak tatuś daje chłopakowi nr konta, żeby realizował takie pomysły, to kto ma go wychować i wskazać lepszą drogę jak nie taki lete na przykład? Chyba nie rówieśnicy?

...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i to nie jest to nasze ostanie słowo! ;-D

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

> jego zwolennicy atakuja przeciwnikow tej "akcji" :)))

Ale to dla Waszego dobra :-)

A już wyjaśniam: siedziałem kiedyś w pewnej restauracji z kolegą. Podszedł do nas jakiś chłopak proszący o jakieś drobne. Mówił że jest studentem. Miał markowe ciuchy i nie wyglądał na jakiegoś szczególnie potrzebującego ani też nie podał jakiegoś sensownego powodu. Nic mu nie daliśmy ( w zasadzie tak naprawdę dlatego że obaj mieliśmy same setki przy sobie). Odchodząc powiedział do nas że teraz sobie siedzimy w drogiej knajpie, beztrosko itp, ale żebyśmy uważali, bo nie wiadomo kiedy los się może odwrócić.

Następnego dnia koledze złodzieje ukradli Audi A4. A to dopiero był początek jego pecha który trwał tak około miesiąca - niepowodzenia w pracy, w życiu osobistym, ciągle coś mu się psuło (2 monitory do komputera zajeździł).

Oczywiście moim zdaniem to czysty zbieg przypadków - ale może coś w tym jest.

Ja w każdym razie dla spokoju sumienia po tych złowieszczych słowach studenta dla spokoju sumienia zrobiłem przelew na CARITAS - i mnie żaden pech nie spotkał.

lete

>Na przyszlosc kolego polecam trzymac jezyk na wodzy lub wypowiadac sie z odrobina kultury.

Ten tekst zakrawa już po prostu na hipokryzję. Nie mówię oczywiście o sobie, ale to "Szanowny Kolego", co wyczyniałeś -werbalnie rzecz jasna- z rzeczonym Majmajem i owszem przykuło moją uwagę i stwierdzam, że jako "nieskazitelny moralizator" pokazałeś dobitnie temu młodzieńcowi jak osoba starsza i bardziej doświadczona winna reagować na pomysły czy zachowania osób młodszych czy mniej od siebie doświadczonych. Doprawdy zrealizowałeś się w sposób jak najbardziej godny polecenia....Nie zdziw się oczywiście jeśli wzbudzasz swoim zachowaniem czyjeś zniesmaczenie...To byłoby rzecz jasna dla Ciebie niepojęte. Prawda?

Czy jeżeli oświadczę, że mam tę akcję w d... to coś złego mnie spotka?

Może wszystkich, np PiS znów wygra wybory? Albo Rubik napisze muzykę

na otwarcie Euro 2012?

Prawdę mówiąc myślałem, że temat zdechnie po paru wpisach totalnie obśmiany

(tak też chyba a myślał sam autor). A tu proszę! Prawie jak o kablach. Zdumiewające.

Jestem Europejczykiem.

pokazałeś dobitnie temu młodzieńcowi jak osoba

>starsza i bardziej doświadczona winna reagować na pomysły czy zachowania osób młodszych czy mniej od

>siebie doświadczonych.

:-) no tak - lete pokazał, że by go najchętniej na stosie spalił za ten pomysł.

a tak na zartem juz ze mnie wiedzme zrobiliscie ze chcecie mnei palic? nie lepiej oblac smołą podpalic i wypxscic w pole? a jesli nie splone to dobijecie mnei cepami - jesli czytacie to bedziecie wiedzieli z jakiej to ksiazki

Iceman

Sam pomysł i owszem chociaż ze strony Majmaja rezolutny a rzekłbym nawet, że również naiwny, nieroztropny, młodzieńczy czy hultaiski, zasługiwał na pewne słowa potępienia, bowiem dążył do korzyści materialnej, a tę jak wiadomo można uzyskać na różne sposoby, niekoniecznie w taki jaki zaproponował Majmaj, to w mojej opini nie był aż tak drastyczny, by autorowi sugerować, że jest np. dziwką. Bez przesady!!!

Belial,

Generalnie to rozmieniasz sie juz na drobne... Ewidentnie broniles majmaja i jego zachowania, pozwalajac sobie na krytyke tych, ktorzy przywolywali go do porzadku - to byla dla Ciebie niezla zabawa... Teraz wykrecasz kota ogonem i skupiasz sie na mojej kategorycznej reakcji wzgledem "17-letniego dziecka" (ktore teraz przewraca sie zapewne na kanapie ze smiechu i za chwile napisze "Dziekuje chlopaki, jestescie super"). Masz te 30 lat i... niesamowita naiwnosc...

A jak dzisiejsza mlodziez rozumie persfazje bez kategorycznych definicji wybitnie swiadczy przypadek mojego znajomego - zwrocil uwage dzieciakom (10-12? latkom!), aby nie uderzaly pilka w drzwi jego samochodu... Dzieciaki wrocily za 20 minut z wiaderkiem i zaczely myc mu te auto... Ucieszyl sie bardzo... Czyzby kochane dzieci zrozumialy spokojny, lagodny i merytoryczny ton? Tak, zrozumialy... Nastepnego dnia znalazl wypchana szybe przednia i pourywane lusterka, pociete siedzenia i rozbita deske rozdzielcza. Przez nastepne 2 tygodnie dzieci juz nie graly na parkingu w pilke, a zdemolowanie auta to byl oczywiscie czysty przypadek (nic nie zginelo)... Bo dzieci mialy przeciez tylko po 10-12 lat moze... Aniolki z pewnoscia. Rozumieja logiczna argumentacje i persfazje doskonale...

Dziwi mnie ta wyrozumialosc dla majmaja i pewien wrecz "przyklask" jego dzialaniom... Do tego pojawia sie atak na osoby, ktore wskazaly problem chlopakowi... Ale kolega ma to przeciez w d... Bo to jego przeciez nie dotyczy... Wazne, ze sie troche usmial i pogratulowal "dziecku" 17-letniemu pomyslu... Brawo!

Lete

Iceman

Jak wiesz to nie była moja sugestia. To po pierwsze. A co do samych dziwek, to cóż..... Nie korzystam, więc nie oceniam. Haha. Chodzi o nieadekwatny rozmiar porównania...

jak juz twoje sumienie wrocilo z wakacji, to teraz ladnie wszystkich przepros za zamiesznie i wal do lukara zeby wywali ten watek do kosza. nastepnie zrob "klona" postw gruba kreske ;) i zacznij kariere na forum od nowa. moze tym razem ci sie uda nie podzielic forum

>majmaj, 24 Sie 2007, 23:35

>przepraszam ale czy ja kogos zabilem, oszukalem okradlem? poprosilem grzecznie o pomoc nie

>zmuszalem tylko spytalem..... zrobiliscie ze mnei bandyte

Mam nadzieję, że tylko naciągacza lub hochsztaplera. Ale w IV RP to przecież żaden wstyd,

wystarczy zapoznać się z obietnicami miłościwie nam panujących.

Lepiej dla wszystkich (a zwłaszcza dla Ciebie) byłoby zamknąć temat a nie grzebać w nim

jak patykiem w g...

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.