Skocz do zawartości
IGNORED

Co sądzicie o DENONIE i ONKYO ?

DJ LUCAS

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanownych forumowiczów. Od pewnego czasu zastanawiam, która z powyższych firm jest lepsza pod względem:

1. wydajnośc prądowa wzmacniaczy (chodzi mi głównie o najwyższe modele Denon Pma 2000 AE i Onkyo A 9755)

2. bass (nisko schodzący i potęzny)

3. sopran delikatny ale szczegółowy i nie męczący

4. mozliwosc pracy z obciązeniem 4 ohm

5 . odtwarzacze CD Denon pma 2000 AE i Onkyo DX 7555 (przestrzeń, bass, i góra)

6. relacja ceny do jakości

7. kolumny do tegoż sprzętu - moje typy to Paradigm seria studio lub JBL równiez seria studio

Prosze o opinie posiadaczy jak i kolegów, którzy może testowali owe urządzenia.

Pozdrawiam DJ LUCAS

https://www.audiostereo.pl/topic/35591-co-s%C4%85dzicie-o-denonie-i-onkyo/

Lukas - to mieszanie powietrza - po kiego wala zakladasz ponownie identyczny temat

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

proste zawsze tak było i jest denon pod kazdym wzgledem wyprzedza zmulone klocki onkyo i tyle do tego onkyo ma słabe i łato palace sie wzmacniacze dobre czasy tej firmy były w 90-94 roku potem kiła..

Dobrze Onkyo odpada, wiec teraz jakie kolumienki najbardziej zgrywaja się z Denonkiem, dystrybutor sprzedaje z klockami Denona kolumny Dali i Canton (ja się sakłaniam ku Paradigm i nie wiem czy dobrze celuje, lubię niesamowity wykop, oczywiscie wszystkie regulacje odłączone).

No to raczej z mojego osłuchania pradigm to dobry wykop i konturowość czyli żadne tam milu milu , kiedy ma przypierdxlic to tak az posadzka drzy i masuje bebechy a PMA2000 napedzi nawet membrany z betonu..

Widze ze kolega Piotrek 608 jest zaślepiony w swojej miłości do Denona . Uważam ze firmy są na podobnym poziomie ogólnym . Brzmią po prostu inaczej , ale nadal budżetowo. Co do porównania cd to kiedy porównamy denona 2000 za ok 5 kzł do Onkyo 7555 za ok 2 kzł , to o ile niemasz kolekcji płyt SACD to wybór może być jeden . Wzmacniaczy tez nie można porównywac. Pracujący w klasie PWM Onkyo z klasycznym wzmakiem Denona to zupełne inne swiaty ( znowu różnica cen... )

Moim zdaniem wybrałbym CD Onkyo ( jakie zamulenie kolego Piotrze ??? ) z integrą Denona . Co do kolumn to sam mysle o zmienia wiec chwilowo sie nie wypowiadam.

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Lukas - bez zlosliwosci podeslalem ci link wczesniejszego tematu. Sam sobie dales odpowiedz - nie uzyskales odpowiedzi na pytanie, ale przeciez to ty masz sobie kupic te zabawki i sam chyba wiesz co ci sie podoba a co nie. Moje pytanie jest do ciebie nastepujace. Ile zestawow, niekoniecznie Denona czy Onkyo, przesluchales przez ostatnie 8 mies. Mysle ze jesli z 10 to jakies pojecie masz co ci sie podoba.

Pozdrawiam kaszanka7

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

• 1 miesiąc później...

Szczerze ?

Osobiście nie wybrałbym ŻADNEGO wzmacniacza Denona (ani Onkyo).

Już kiedyś opisywałem porównanie dźwięku PMA 2000 z lampowymi końcówkami Phasta. Grało to z Avance Dana 680AV. CD - nie pamietam.

Dla mnie Denon PMA to dość płasko brzmiący z ostrą górą i cienką średnicą, BUDŻETOWY wzmacniacz, który oprócz kawałka basu nie ma nic do zaoferowania. Muzyce brakuje głębi i odpowiedniej masy. Nie ma odpowiedniej separacji dźwięków .

Mam nadzieję, że kiedyś usłyszę opiewany i obsypywany pochwałami 1500 AE, a wtedy może zmienię zdanie. Choć szczerze w to wątpię !

Ale - na szczęście są różne gusty.

Bądź co bądź ma to być sprzęt dla D-Ja.

Pozdrawiam.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.