Skocz do zawartości
IGNORED

Prezentacja Włodka Senicza na AS2007

lancaster

Rekomendowane odpowiedzi

>>10 Lis 2007, 23:45

No to już mamy dwów słyszących inaczej. Senicz i Rafaell:)

Co do systemu to był to dźwięk z połowy lat 80-tych, rodem z PRL-u. Czyli ZRK, Elizabeth plus Altus 140, soprany i basy podbite. Dzisiaj Car-Audio gra kulturalniej. Szkoda gadać.

O kurde juz coraz wiecej tych 'nieslyszacych'. fakt ze dzwiek ewoluowal w kierunku Altusowego ale gral o niebo lepiej. Nie porownuj brachu.

Do tego posluchaj muzy jaka leciala u Senicza a jaka u konkurencji - w wielu kolumnach za parenascie tysiakow bas sie wzbudzal tak jakby chcial wyfrunac no ale kultura niby byla zachowana bo puscili Diane Krall i po sprawie...

Dla mnie zestaw Senicza znalazl sie gdzies w polowie stawki i nie obrazajac nikogo - paru osobom przydaloby sie umyc uszy bo zagral ladnie.

Jakos nikt nie ocenia Slawka a nim sie przeciez glownie chwalil (i slusznie) Senicz.

Do tego Panowie - to Nalesnik jest wyrobem Senicza nie kolumny ( moim zdaniem one sa winne takiemu ocenianiu) - przyniescie tez jakies Creeki ( jak one graly z tymi Eposami - normalnie jak Modern Talking :P) , lampki i wtedy porownujcie - myslicie ze one ukulturalnia te kolumny? Szzcerze watpie.

Senicz wystawil zestaw tani ktory w kategorii cena/jakosc zakasowal inne, a niekiedy i w kategorii bezwzglednej wielu drogich producentow musialo sie wstydzic, podlaczcie pod ta elektronike lepsze kolumny, wtedy oceniajcie.

arek67, 10 Lis 2007, 23:45

Ty sobie może jutro zrób ponowny odsłuch u Włodka chyba że dla Ciebie faktycznie referencją są Sonus Fabery z ich relaksującym plumpkaniem a jeśli tak to faktycznie w stosunku do Ciebie słyszę muzykę bardziej z natury a Ty bardziej ze sprzętu.I dla mnie Muzyka z natury jest absolutnym wzorcem- plumpkanie to nie moja szkoła jazdy

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Dziekuje tez za dobra opinie systemu. Mysle ze pod koniec dnia glosniki rozpracowaly sie i zagraly duzo lepszym dzwiekeiem niz w poludnie. Dziekuje za pomoc w wystawie intuosowi i kilku osobom pomagajacym mi w pokoju. Bardzo fajnie to wypadlo od strony towarzyskiej. Co do samej muzy to poziom tla czyli rozmow i halasow od sasiadow powodowal ze musialo byc glosno. Warunki akustyczne chyba to wymuszaja. napewno na takie prezentacje potrzebny jest duzo silniejszy wzm niz nalesnik. Napewno 200 lub 300w na kanal. A i kolumny powinny byc duzo bardziej sprawne. jak zwykle material dzwiekowy dobralem trudny do otworzenia a tu potrzeba efektownej muzy z duza dynamika. proba kontroli systemu w takich warunkach przez wysublimowane nagrania jest iracjonalna. A z reszta wazne aby porownywac system do znanych juz wczesniej ukladow. Z drugiej strony poziom dwieku byl takie ze drzala podloga i sciany. Bylo czasami bardzo glosno. Co z sytemu za 600zl chyba nie jest takie oczywiste.

Rafaell, 10 Lis 2007, 23:58

(...)

a po co te wycieczki osobiste?

ktoś słyszy inaczej niż Ty? Oh! Mein Gott!

Do kalibracji! Na lobotomię, a potem do kalibracji!

Jeden Wódz! Jeden Naród! Jeden Rafaell!

Ty sobie arek posłuchaj jak nisko i przyjemnie schodzi z tych głośników bas przy nich BW demonstrowane na dole to cienias i to wycięcie a'piszczałka organowa guzik im pomaga.

Żeby nie było że mówimy o dwóch różnych systemach to chodzi o głośniki mocno skręcone 1,5metra od tylnej ściany i metr od bocznych .Jeśli słuchałeś ustawionych przy samej ścianie co Włodkowi na samym początku rano odradzałem to faktycznie narożniki pokoju robiły z nim kaszanę i był uwypuklony po południu przed 16 było naprawdę OK bas muskał a nawet masował to i owo ale był dyskretny tak jakby wydobywał się z przetworników znacznie wiekszych.Włodek traktuj to jako komplement naprawdę fajnie .I całkiem możliwe że nie było tzw analityki bo trzeba by faktycznie tylko Dianę K puszczać ;)

Rafaell, 11 Lis 2007, 00:08

>Ty sobie arek posłuchaj jak nisko i przyjemnie schodzi z tych głośników bas przy nich BW

>demonstrowane na dole to cienias i to wycięcie a'piszczałka organowa guzik im pomaga.

>Żeby nie było że mówimy o dwóch różnych systemach to chodzi o głośniki mocno skręcone 1,5metra od

>tylnej ściany i metr od bocznych .Jeśli słuchałeś ustawionych przy samej ścianie co Włodkowi na

>samym początku rano odradzałem to faktycznie narożniki pokoju robiły z nim kaszanę i był uwypuklony

>po południu przed 16 było naprawdę OK bas muskał a nawet masował to i owo ale był dyskretny tak

>jakby wydobywał się z przetworników znacznie wiekszych.Włodek traktuj to jako komplement naprawdę

>fajnie .I całkiem możliwe że nie było tzw analityki bo trzeba by faktycznie tylko Dianę K puszczać

A gdyby tu było przedszkole w przyszłości, i wasz synek mały tędy przechodził w przyszłości...

W 701 gralo naprawde ogluszajaco i z takim basem ze az mi serce wpadalo wrezonans a siedzialem blisko kolumny. Z tego co zdolalem posluchac w sobieskim to w wiekszosc pokojach grala kicha i tyle. nawet polowy tego czadu co u mnie. panowie bez dwoch zdan poziom basu z tych malutkich kolumn byl potworny. na kilku nagraniach bylo bardzo nisko. Na 7 pietrze slabizna totalna. Tylko zmojego pokoju walolo niskim basem po korytarzu jak z subow. A to przeciez male glosniki. Kutro przejde i ocenie co i jak. moze w sobieskim ktos poda swoje typy lepszego systemu? wydaje sie ze zbyt duzo nagran z koncertow dawalem. A wiadomo koncetr ma swoje podbarwienia w strone skrzekliwosci. No i jeszce jedno ten system kosztowal 600zl. Czyli tyle co kabel sieciowy zasilajacy od jednego klocka w innych pokojach. No to jak podacie swoje typy z sobieskiego lepsze od mojego systemu?

>Rafaell

Niech Ci będzie - "bas muskał i masował" - tylko że jak leciała np. Loreena McKennitt, to trudno było się w pierwszej chwili zorientować, kto to w ogóle śpiewa... ;-)

Niestety świat tak jest ułożony, że zawsze się znajdą amatorzy kwaśnych jabłek albo chudych bab. No cóż o gustach się nie rozmawia ale o dźwięku wypada aby ludzi nie wprowadzać na miny.

kopaczmopa

Różne rzeczy widziałem i słyszałem na tym forum. Jednego widzieć i porównywać nie muszę: klocków Senicza i nowych klocków Roksana. To jest jak psie gówno i tort na urodziny mojej żony. Wybacz ale nie muszę wszystkiego smakować, ażeby stwierdzić jak smakuje....

kubedes, 11 Lis 2007, 00:12

>A gdyby tu było przedszkole w przyszłości, i wasz synek mały tędy przechodził w przyszłości...

Nie boj nie boj autostrad nie wybudowali to i z przedszkolami sobie nie poradzą

Wyjaśnijcie mi jedno jak to jest z tą ceną systemu Sanicza (600zł)-ja rozumiem że tyle kosztowały części.Ale jak sam wiem gdyby był to produkt komercyjny z porządną płytką i obudową estetyczniejszą ,vatem i podatkiem dochodowym to musiał by kosztować z jakieś 6-12kzł.

Stąd porównanie tego systemu jak mówicie za 600zł do systemu "złodziejskiego" za 12tyś to absurd.

Junkers Neckar N 19E,LG GB5237TIFW,Bosch HBN 239E1L,Electrolux ESL 65070R

Całość podłogi deska BalicWood Jesion kl.2.

twonk, 11 Lis 2007, 00:15

Czy Twój wzmak kosztował 600 zł że wymagasz tego samego od wzmaka Włodka,kurna Napęd też pewnie masz za kolejne 600zł Tak w ogóle to sobie muszę posłuchać tej Loreeny MCKennitt może faktycznie to jakaś diva operetkowa operująca głosem w 4 oktawach ? całe życięsię człowiek uczy i...

kubedes, 10 Lis 2007, 22:59

>dajcie fotki, mogą być z innych ekspozycji.

>dziś nie byłem. jutro będę tylko rano.

Proszę Cię najpierw odsłuch a póżniej dyskusja nigdy odwrotnie !!!!

Weż swoje ukochane orginalne nagrania CD i posłuchaj ,naprawdę Włodek nie blokuje takiej możliwości jak inni przestraszeni.

Ja słuchałem chyba z 10 utworów w różnych stylach i epokach naprawdę ja wiem że lubisz arka ale może jednak posłuchaj a nie skazuj kogoś zaocznie

Proszę

Szczerze mówiąc słuchałem systemu Senicza tylko na muzyce elektrycznej, więc trudno mi się wypowiadać na temat naturalności dźwięku. Nie było jednak źle, zaryzykuję nawet twierdzenie, że powyżej przeciętnej Audio Show. Nie do pobicia był dla mnie system Szemisa, oparty na sprzęcie Audio Note.

wilu żubr, 11 Lis 2007, 00:24

Lubisz żagle i żaglówki ile jest warta żaglówka po 10 latach pływania patrząc ile po drodze roboty w nią włożyłeś żeby ją utrzymać w świetnej kondycji a ile pieniędzy możesz za nią uzyskać w wypadku sprzedaży ?

Rafaell

Tak w ogóle to sobie muszę posłuchać tej Loreeny MCKennitt może faktycznie to

>jakaś diva operetkowa operująca głosem w 4 oktawach ?

Bez przesady, posłuchać jednak radzę. Uwielbiam ją. Słuchałeś jej głosu już w wielu filmach, tylko jeszcze o tym nie wiesz.

>Rafaell

Ja Cię przecież nie nawracam i w zamian oczekuję tego samego... ;-) Wyraziłem moją (skrajnie subiektywną) opinię na temat systemu Senicza - zarówno rok temu, kiedy grało to na głośnikach Focala, jak i teraz... Podobało Ci się? To fajnie! Ja zachodziłem tam dzisiaj trzy razy w odstępie paru godzin, licząc, że moze w końcu "zagra". Nadal uważam to za sukces, bo gra na poziomie wieży za 2000 zł - czyli za ponad trzy razy więcej niż wycenia sam Senicz... Tylko weź poprawkę na jego zapowiedzi - po kilka-kilkanaście dziennie od co najmniej dwóch miesięcy - zacytuję np. jedną z ostatnich - że jego system "rozjedzie" każdy inny na AS w dowolnej cenie i "żebyśmy nie zapomnieli o pampersach, bo puszczą nam zwieracze", kiedy to usłyszymy... No i rzeczywiście, powinienem chyba założyć pieluchę, bo mało mi nie puściły, kiedy to cudo usłyszałem... ;-)))

msyl, 11 Lis 2007, 00:32

Faktycznie na Audio Note było piknie,kultura (jeden z dwuch może trzech moich typówna AS) ale same głośniki piknie grające o dziwo mimo rezonującej obudow !!! obejmowały według mnie za mały zakres co do niskich tonów ale to nie jest zrzut po prostu chciałbym posłuchać takich kolumn z jeszcze jednym głośnikiem na dole i byłby odlocik

Pozdrawiam

Rafaell

Panowie, nie pier...lta. To grało żałośnie - efekt taki sam, jak kilkuletni brzdąc załozy garniturek by stać sie dorosłym czlowiekiem

I naprawde dosyc juz tego pierniczenia. Zestaw Senicza grał na poziomie Altusow z lat 70 siątych. Nie mam zamiaru byc nadmiarowo uprzejmy, bo w tym przypadku efekt bedzie odwrotny do oczekiwanego.

Nalesnik rok temu zagrał lepiej na AS niz teraz. maranciuniu zagrał o niebo lepiej u nas klubie.

Z tych kolumn nic dobrego sie uzyskać nie da. To złom, tandeta i chłam.

A w MBL grało naprawdę dobrze - to jeden z kilku najlepszych dźwięków na całym AS. I nic nie ma tu do rzeczy że to za 160 kpln a zestaw Senicza za 600 stów. Różnica w dźwięku to lata świetlne.

Belial i arek 67

Nie lubie cukierkowatych tortow, wole juz kwasne jablka i chude baby - takie jest zycie.

Wiecie co - powiem szczerze - wyszedlem od Senicza ok 13 do pokoju Audionova , posluchalem i pomyslalem - "o k...rasowy dzwiek, Senicz zaraz spadnie na parter...". Z tym ze czym dalej schodzilem z 7 pietra na dol (zadnego pokoju nie ominalem) tym gorzej bylo ( zdarzaly sie rodzynki) az wrocilem do Senicza gdzie posiedzialem z pol godziny i pomyslalem - Senicz moze tu zostac bo to kurde gra. Naprawde z czystym sumieniem tylko kilka systemow zagralo lepiej od Seniczowego, no ale jak musisz go smarowac , jezdzic Twoja sprawa - pewno ze to nie byl najlepszy system jaki byl w Sobieskim o czym jutro i Senicz sie przekona - z tym ze Ty mnie nie przekonasz ze to byl system slaby - spokojnie z Sobieskiego moznaby powyganiac niejednego wystawce i zanim Senicz musialby zostac wyeliminowany z gry trzeba by ustawic dluga kolejke do odstrzalu.

Dla mnie Senicz - udany pokaz - bez owijania w bawelne , pokoj 701 byl pokojem gdzie krolowala muzyka, raz lepsza , raz gorsza ale bez srania o kulturze i analizie dzwieku.

Jutro w[adne do szemisa i poslucham. Choc w audio note nie wierze. Zbyt duza legenda aby byla dobra. napompowali balon zachwytu rednacz pism. Ale nie przesadzajmy z ocenami przed odsluchem powaznym i uwaznym. No i do czego moje kolumny amma porownywac? do potworow duzej wagi czy srednich monitorow? bo wkoncu to sa male kolumny. A wlasciwie monitory. No to prosze postawic cos podobnej wielkosci/objetosci w takich warunkach i niech tak zagra. Z takim basem i poziomem dzwieku. Chyba wam sie proporcje pomieszaly. Opisujecie cicho grajace kolumienki z malego pokoju. Wpuscie w nie 100w to zobaczymy jak zawyja.

Rafaell, 11 Lis 2007, 00:39

>dwóch

Dwóch - to było tych pierwszych, przed tymi 20- toma, co zginęli w Iraku. Gościu nie rób sobie jaj z dźwięku. Z gówna bata nie ukręcisz. Dzisiaj jeśli nie wydasz przynajmniej 6 kzł. na wzmaka i 6 kzł. na cedek, to możesz zapomnieć o dobrym dźwięku. Dolicz do tego kolumny i kable. I przestań pier**lić o jakiejś kaszanie za 600zł. Zawsze można te 600 zł. wydać z pożytkiem np. na płyty, nie?

>>Tylko weź poprawkę na jego zapowiedzi - po kilka-kilkanaście dziennie od co najmniej dwóch miesięcy - zacytuję np. jedną z ostatnich - że jego system "rozjedzie" każdy inny na AS w dowolnej cenie i "żebyśmy nie zapomnieli o pampersach, bo puszczą nam zwieracze", kiedy to usłyszymy... No i rzeczywiście, powinienem chyba założyć pieluchę, bo mało mi nie puściły, kiedy to cudo usłyszałem... ;-)))

hehe a ja ,jak przeczytalem - sluchaj jest cos takiego jak ironia. Aha - posluchaj moze kiedys wiezy za 2000 a potem pisz.

Nie było źle,ale nie było też rewelacyjnie. Jak dla mnie system zagrał wyeksponowanym skrajem i basu i wysokich tonów (dobre porównanie do Altusów) Też zachodziłem kilka razy i słuchałem kilku kawałków.

Ale przyznać też trzeba,że było wiele systemów grających w Sobieskim gorzej.

Pozdrowienia

czyli jesli juz to mbl byl lepszy od mojego systemu za 600zl? no to fajnie. Szkoda ze juz w sobieskim nie bede robil pokazow - nawet mfb bo szkoda kasy na tak denne pomieszczenia. Wlasciwie to moglem wziasc na pokaz inne kolumny. Adam hell czy poodbnie. Z 30cm basami. te jak by pierdyknely to bylby czad az do parteru. Cieakwe ze kto mial skrytykowac negatywnie ten juz to zrobil. pewnie bym sie zalamal czytajac te popisy krytyki ale naszczescie wiele osob bardzo moj system chwalilo. wiec gzie jest prawda? jutro wydam werdykt w sprawie jakosci w sobieskim reszty systemow. A ze ja zawsze pisze prawde wiec warto to poczytac. Dobranoc.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.