Skocz do zawartości
IGNORED

Prezentacja Włodka Senicza na AS2007

lancaster

Rekomendowane odpowiedzi

senicz,

Uczepiłeś się tylko jednego parametru i na tym budujesz swoją teorię.

Zauważ, że kable posiadają różną budowę.

Prądy sygnału audio różnej częstotliwości w tych kablach nie płyną jednakowo.

Jedne częstotliwości skupiają się wewnątrz przewodnika inne płyną zewnętrznymi ściankami.

Inaczej płyną prądy sygnału audio różnej częstotliwości w grubym drucie (solid-core), a inaczej w kablu z dziesiątek cienkich drucików (multi-core).

Są dodatkowo chybrydy ze srebrem, weglowe, złoto, czy różne opatentowane stopy metali.

Dodatko są konstrukje mieszane np. rdzeń-gruby drut, a na zewnątrz multi-core i to różnych średnic.

I to może być pozłacane, posrebrzane wszystko lub tylko wybrane druty.

To jest tylko mały wycinek zjawisk i rozwiązań technicznych w przewodach audio.

senicz wiertarka w klubie za ściną będzie wam przeszkadzać bezpośrednio w odbiorze muzyki, ja pytam jakie masz zdanie na kondycje w sieci, kiedy takie rzeczy są włączone, a nie czy je się słyszy, czy twoim zdaniem dla dobrego sprzętu to ma znaczenie?

muls, 18 Lis 2007, 22:24

>senicz....nie mozemy sie juz doczekać.tylko policz czy ci wystarczy chociaż na dwa kable zeby nie

>było, ze nie było.

U mnie dwa takie komplety mojego wyboru a dłubania syna Włodek ma jak w banku

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kto da następne swoje lub swojej roboty kable IC ?

Nawet mogę dorzucić póki z nich wtyczek Neutrika nie wylutuje i wyrzucę kabelek Klotz MY 206

Rafaell

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Te super technologie sluza tylko do wyrwania kasy i tyle. A te teorie o naskorkowosci itp to kit. Ale jak ktos chce to niech wierzy. ja rozumiem frajera co to kupil taki kabel i teraz aczyna podejrzewac ze zrobiono w bambuko. Moze w obecnosci zon przyzna sie do ceny tego kabla i niech ona zadecyduje czy slysza sama roznice za te pieniadze. O to bedzie test ostateczny jak zona nie uslyszy roznicy miedzy natynkoweym a hiend to sklep zwraca pieniadze. A tak miedzy nami to jest mozliwosc oddac do sklepu taki kabel gdy nie dziala?

wojciechb01, 18 Lis 2007, 22:41

>senicz,

>

>Problem w tym, że nie masz sprzętu żeby to sprawdzić i usłyszeć.

Kto Włodkowi obciął uszy ?

pasywne pre czyli potencjometr. ha ha na pasywce chcesz sprawdzac wplyw pojemnosci kabla na dzwiek? a to dobre. Oczywiscie utniemy kilka kawalkow o tej samej pojemnosci i posluchamy roznych koncetrykow. jak uslyszysz roznice bedziesz boski. Choc pewnie jeden bedzie mial dlugosc metra a inny 30cm.

no to ja swoj system smietnikowy na natynkowych a kolega przesmiewca swoj na super kabelkach. No jak staje kolega do porownan? kolega ma pewna wygrana w kieszeni. Moj to syf ze smietnika.

senicz, 18 Lis 2007, 22:54

>no to ja swoj system smietnikowy na natynkowych a kolega przesmiewca swoj na super kabelkach. No

>jak staje kolega do porownan? kolega ma pewna wygrana w kieszeni. Moj to syf ze smietnika.

To co Włodek nie chcesz moich

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) które po prostu nie kaszanią dżwięku ?

Ukryta Zawartość

Włodek czy ja chcę Ci je sprzedać takie kable to sobie byle kiep przecież zrobi wystarczy nie utrudniać prądowi przepływu i tak one działają

Ty zobacz jakie kable ma ten spec co sie tak wysmiewa. Ale go pogielo. Ale widac ze jaj nie ma. Panie kabloman jestes tam? zapraszam do klubu na zawody.

Oj Włodek o gustach się nie dyskutuje, widocznie tak lubi ale nie zdziw sie że zaraz Ci dokopie bo przegiołeś

senicz, 18 Lis 2007, 22:54

>no to ja swoj system smietnikowy na natynkowych a kolega przesmiewca swoj na super kabelkach. No

>jak staje kolega do porownan? kolega ma pewna wygrana w kieszeni. Moj to syf ze smietnika.

Ja już porównałem. Słyszałem Twój na AS. I to mi w zupełności wystarczy.

p.s.

Nie używam specjalnie drogich i wyrafinowanych kabli.

A na rozłożenie złomciunia i śmietnika wystarczą mi zwykłe druty ze sklepu elektrycznego.

Pozdrawiam i życzę dalszych owocnych wpisów.

Powiedz Jasiu

powiedz Olu

gdzie tak miło jak w przedszkolu

Ref:

Bo przedszkole uczy bawić nas,

bo w przedszkolu miło płynie czas

Pani patrzy na nas z boczku

jak stawiamy, jak stawiamy

domki z klocków

Ref:

Bo przedszkole uczy bawić nas,

bo w przedszkolu miło płynie czas

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ok. jasne. Strach oblecial. Ale zapraszam do klubu. Jak forumowicz uzna ze jego lepsze to moze przywieczie swoje super graty. Ok. czekamy na innych chetnych. No jak tam kablarze. macie chec osmieszyc mnie ponownie. wiadomo wasz system jest duzo lepszy od smietnikowego. ale moze kble cos pokaza a przynajmniej ze sa jakies miedzy nimi roznice. nikt nie zaciecia edukacuunego i nie oswieci nas co to znacza dobre kable w systemie? no prosimy bardzo o pokaz i nauczenie nas pokory przed kablami.

senicz, 18 Lis 2007, 23:08

>Ty zobacz jakie kable ma ten spec co sie tak wysmiewa. Ale go pogielo. Ale widac ze jaj nie ma.

>Panie kabloman jestes tam? zapraszam do klubu na zawody.

Nie widziałem tego gdy popełniłem swój poprzedni wpis.

Sądząc po wpisie Rafaella to pijesz do mnie.

I tak nic się nie boisz.

Nie jestem z Krakowa czy Gdańska. Nie mam bariery kilometrów do przebycia.

No to jak przyjdzie czas na kable w klubie to serdecznie zapraszam. Rafaellu, moj ty korespondencyjny czlonku klubu. Mamy klubowicza, speca od kabli. Zawsze to dobrze miec fachowca w swoim gronie.

dziękuję senicz za rzeczową rozmowę, za wyjaśnienie kondycji sieci na wysokiej klasy urządzenia i za wypożyczenie pasywnego pre

o testowaniu kabli z tobą nie rozmawiałem, chyba się kolego pogubiłeś w tym swoim małym świecie, nie nie odpowiadaj mi już, bo korzystam już z takiej przysługi od Lukara tzw ignora, to jest takie coś co pozwala nie dręczyć takich magików jak ty kolejnymi pytaniami i nie tracić na ciebie czasu.

to pa smarz dalej naleśniki i mów wszystkim jakie są pyszne, ja się obejdę smakiem

smacznego

Nie chciałbym przeszkadzać w zabawie, ale coś widzę, że znowu

senicz zrobił wszystkich w konia wyprowadzając dyskusję na totalne manowce.

Pierwotnie dyskusja toczyła się wokół brzmienia seniczowego systemu

oraz tego, jak się miał do buńczucznych zapowiedzi (np. prośba o pampersy).

Ponieważ system wykazywał spore niedostatki (część opisała to znacznie ostrzej)

senicz zwekslował dyskusję na rozważania o akustyce pomieszczeń, a następnie

zaczął snuć teoretyczne rozważania. I tu trochę go przyszpiliłem. Ponieważ dyskusja o

elektronice go przerasta dał jej spokój i przerzucił się na kabelki.

No i się zaczęło. I co najgorsze końca nie widać.

Już nikt już nie pamięta mizerii seniczowego systemu bo wszyscy rzucili się na ten stary,

po raz sto pierwszy odgrzewany kotlet :-(. A właśnie o to seniczowi chodziło!

Apeluję o trochę samodyscypliny i nie odpuszczanie seniczowi niewygodnych tematów

bo w przeciwnym razie dalej będzie nas wodził za nos i przerabiał na nierozgarniętych matołków.

pozdrowienia

Jestem Europejczykiem.

Ciąg dalszy smoczych opowieści - źródło "Nowa Fantastyka"

Ukryta Zawartość

post-2999-100009276 1195433783_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.