Skocz do zawartości
IGNORED

Prezentacja Włodka Senicza na AS2007

lancaster

Rekomendowane odpowiedzi

Kabel to jak opona dla tuningowca. Im grubsza tym lepiej. Tyle ze opona za gruba nie moze byc uzyta a kabel? chyba nie ma ograniczen? A tym co chca sie mierzyc z nalesnikiem polecam posluchac tych swoich klockow na sluchawkach. jak bedzie super czysto i duzo lepeij do najlepszych wzm sluchawkowych jakie znaja to zapraszam. Ale mysle ze to info jak wstepnie spradzic jakosc swoich wzm bedzie dostatcznie silnym argumentem aby sie nie probowac w konfrontacji z nalesnikie. Mialem zaczac przerabiac go od pon. Ale chyba z niedzielnego spotkania nici wiec wezma sie za niego dzisiaj. praktycznie ogranicze sie do jednego wejscia tylko do cd. Pre wywale z systemu. Wyawle te nieszcesne lampy z Maranciunia i wstawie tam uklad tranzystorowy. Podniose tylko napieice wyjsciowe do 5-6V rms aby byl zdolny do wysterowania stopnia mocy z malym zapasem sygnalu. I teraz zacznie sie dopiero jazda z czystym dzwiekeim. Mysle ze poprawa powinna byc bardzo duza. ten pre mnie denerwowal. Bo najpierw dzielilem sygnal potkiem a potem pre go wzmacnial. Glupota.

Włodek nie siedzę w elektronice ale chyba będziesz zmuszony do połączenia Maracunia z Naleśnikiem w jedno pudełko bo zmieniasz standardy napięciowe między klockami i z żadnym innym urządzeniem to nie będzie chciało poprawnie pracować

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Juz mialem leciec na bazar ale Panu lancasterowi trzeba odpowiadac natychmiast wiec wyjasniam ze tak naprawde to tam bylo 300V ale nie chcialem straszyc kolegow. teraz to zminie na uklad tranzystorowy gdyz wyjscie na lampie golasku ma spore jak na wspolczesne potrzeby audiofilistyczne thd a ja nie chce miec nigdzie wiecej niz 0.0001%. Oczywiscie dac bedzie robil swoje i dawal thd z konwersji ale juz kolejny stopien za nim powinien byc super. lampa daje jednak troche metny dzwiek. niby mily dla ucha ale wyraznie slychac ze srednica powinna byc bardziej blyszczaca. teraz gdy rozpoczalem walke ze stoskami na srednicy musze miec narzedzie do wykazywania ze stozki do wokali sie nie nadaja.

:) Dzieki seniczu, przywracasz mi wiarę w poczucie humoru w Polsce...Łofca, znów nic Ci nie przychodzi do głowy ? Przecież to tylko rysunek...zadna tam psychoanaliza :))))

Pozdrawiam

senicz, 17 Lis 2007, 10:38

>Juz mialem leciec na bazar (...) gdyz wyjscie na lampie golasku ma spore jak na wspolczesne potrzeby >audiofilistyczne thd a ja nie chce miec nigdzie wiecej niz 0.0001%.

Senicz czy thd to jest procentowa zawartość metylu w czystej wódce ???

Ale Senicz alkohol metylowy jest zawarty w niewielkich ilosciach w kazdym napoju alkoholowym... stąd pewnie tyle mądrości w twoich postach ;-)

Bez urazy.

>Rafaell, 17 Lis 2007, 09:40

>To poczytaj sobie więcej jak działa ucho wewnętrzne To może zmienisz zdanie co do wykorzystywania

>przez nie analizy Fouriera właśnie w dziedzinie czasu i częstotliwości a przede wszystkim !!!

Bardzo chętnie poczytam, może wskażesz jakieś źródła. Myślę, że jeszcze kilka osób chętnie

sobie poczyta.

>Ale jesteś pewnie młody i o wielu historycznych krokach milowych w audio (także standaryzacji) nie

>słyszałeś może spytaj StefanaB on tak jak i ja już trochę żyje na tym świecie i pewnie pamięta to

>dokładniej gdyż czynnie zajmuje się także elektroniką

Poprawiłeś już sobie tym wpisem humor? To świetnie:-).

Jakieś wnioski z lektury Pierca? Może chociaż jakieś uwagi?

Jestem Europejczykiem.

Wiele tu mowy o THD. Jak sobie z tym poradził senicz? Nie wiecie? Poniższa strona odpowiada na to pytanie.

Stawiam dolary przeciw orzechom, że zaimplementował najnowsze zdobycze amerykańskiej

nauki w tej dziedzinie w swoim maranciuniu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dlatego maranciunio gra do d***y...

Ukryta Zawartość

Lampiarzom utre nosa troche potem. he he narazie niech siedza cicho to moze o nich zapomne. He he A wy, Yingsol o uklad lampowych nie macie zielonego pojecia. Zreszta mozna to pozmnac po wpisach i nie musiscie sie przyznawac. Zero wiedzy na temat lamp. To ze biegle latasz po katalogach i handlujesz nimi nie oznacza ze sie na tym znasz. wiec siec cicho bo jak wezme ciebie i twoje srodowisko na tapete to z torbami polecicie do rosji blagac o azyl psychiczny.

Co do czystych wokali potrzebnych do sprawdzania systemow (glownie ze stozkami) to radze uzywac starszych nagran bez tego calego cyrku z poglosami i dobarwieniami glosu. Np. bardzo czysto nagrywana byla muza brazyliana czyli rozne samby bosanowy itp. wokal kobiecy musi byc czysty bez zadnych sybilantow czy jakis skrzeczen trzaskow. Idealnie miekki i mily dla ucha glos. Dopiero wtedy gdy uznacie ze wokal/glos kobiecy jest ok co przy stozku jest niemozliwe ale sami musicie sie przekonac, mozecie testowac stopien tlumienia basowca i okolicy na wokalu meskim. I znowu mamy systuacje w ktorej nie powinno byc dudnienia - nie ma takiego wokalisty co by zoladkiem spiewal a takze czysty i wyrazny. Jesli nadal, po takim tescie uznajecie, ze warto dalej sluchac kolumn to juz sluchajcie na muzie ktora lubicie i znacie a nie na tym co podsunie wam sprzedawca.

Ja ze swej strony radze unikac kablarzy i firmy kablarskie bo one tylko jednego chca- zrobic w trąbę kupujacego. I tyle. Ba, nawet omijajcie daleko salony audio ze sprzetem i z kablami to jak tam sa sprzedawcy/wlasciciele zdolni do oszustw na kablach to co wyprawiaja z innym sprzetem?

no moze inny sprzet latwo sprawdzic a kabli nie, wiec jesli jestes odwazny i masz odwage stanac oko w oko ze specjalista od ......... to wez na odwage i idz. Ale pamietaj ja ostrzegalem. I wlasciwie wszyscy rozsadni,ludzie ktorym w przeslosci odbilo i kupili uwiedzeni pieknymi opisami kable teraz tego zaluja. Oczywiscie normalni zdolni do samo oceny siebie i kabla.

ja rozumiem ze wykazanie sie zdolnosciami para jest trudne ale tak oczywista rzecz jak roznica w kablach sieciowych nie powinna nastreczac zadnych trudnosci wiec panowie sprawdzcie testami w domu czy jestescie do tego zdolni i publicznie poazcie nam to. Mozemy tez publicznie pokazac jak cudownie rozpoznajecie kable glosnikowe i IC. Slawa dozgonna.

senicz, 17 Lis 2007, 12:25

omijajcie daleko salony audio ze sprzetem i z kablami to jak tam

sa sprzedawcy/wlasciciele zdolni do oszustw na kablach to co wyprawiaja z innym sprzetem?

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I tak oto mamy zapoczątkowanie tzw reklamy półproduktu przedpremierowego czyli - ciasto naleśnikowe

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

muls, 17 Lis 2007, 12:27

>senicz...słuchaj idioto wsadż se łeb do rury.Bedziesz słyszał co gadasz i może ...oszalejesz.

To nie ma sensu, Pan Włodek nawet tego nie czyta. On wpadł w trans pisania i prowadzi cos na kształt monologu (albo bloga). Więc zostawmy go samego, naprawdę szkoda to ciągnąć. Ja już stąd zmykam.

Poznanie tajemnicy stozka pokazuje jak zaklamane sa wszystkie oceny w fachowych pismach kolumn na takich glosnikach. Przeciez to jawna kpina. Jak opisuje te wokale, jakie czystei piekne. Smiechu kupa. A wystarczy tylko w salonie odsluchac kilka piosenek i juz wiadomo ze ten wiarygodny test to wieka blaga. jeszce raz powtarzam stozek nigdy nie bedzie prawidlowo przekazywal wokali. Co ciekawe jesli ja to wiem i wy to woecie to napewno to wiedza spece od testow jak i producenci glosnkow kolumn itp. I zamiast umiescic tabliczke

- uwaga kolumny tylko do odtwarzania muzyki bezwokalowej, glosy ludzkie odtwarzajcie na innym sprzecie.

Haslo dnia - sami testujemy sprzet przed zakupem. Jak juz sie zdecydowaliscie na kupno np. kolumn to warto udajac sie do salonu uzbroic sie w opis i test tych kolumn w fachowym pismie. Wezcie tez kilka nagran czystych wokali babskich i meskich. Przed przystapieniem do odsluchow warto sprawdzic wew tlumienie kolumn tak zwanym testem palcacyjnym. Polega to na puknieciem opuszkiem palca w zawieszenie glosnika niskotonowego. jesli uslyszycie dudnienie lub jakis inny nieprzyjemny odglos np w postaci dosc niskie go buum to raczej dajcie se siana z reszta testow. Ostanio producenci zaczeli utrudniac test palacacyjny zakrywajac niskotonowe jakimis sitakami kratami itp. Prawidlowy test palcacyjny na dobrych kolumnach powinien wywolywac bardzo nsiki dzwiek na poganiczy slyszalnosci lub tylko plaskanie paluszka w gume zawieszenia. reszte testu mozna zrobic wedlug wskazowek podanych juz w tym watku.

dymu, ani mi sie waż !

Gdzie zmykasz ? Boisz się prawdy ? Prawdy, ze sprzęt senicza jest najlepszy ?....wi(e)lu nie może sie z tym pogodzić...no ale trzeba Panowie, trzeba...niech muls będzie Wam przestrogą !

Pozdrawiam

>lancaster

Nieprawda - mój sprzęt jest najlepszy i wszyscy o tym doskonale wiedzą bojąc się stanąć w szranki. Senicz już kilka razy zrejterował. Dla informacji nie mam stożków na średnicy :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.