Skocz do zawartości
IGNORED

Co sądzicie o Donaldzie Tusku?

dragon66

Rekomendowane odpowiedzi

niestety, nie sądzę, żeby ktoś kto przez ostatnie dwa lata błaźni się w mediach codziennie jest zdolny do mozolnego tworzenia prawa, hahaha

ja wiem, zebyście chcieli mieć normalnych polityków, ja tez bym chciał,

niestety Tusk do nich nie należy tak samo jak Lepper czy Giertych

arbuzMC, 3 Wrz 2007, 00:36

>niestety, nie sądzę, żeby ktoś kto przez ostatnie dwa lata błaźni się w mediach codziennie

Za często oglądasz telewizję...

>ja wiem, zebyście chcieli mieć normalnych polityków,

Podobno normalni ludzie niechętnie zostają politykami. Są na ten temat poważne naukowe badania.

arbuzMC,

Twoja postawa nazywa się łatwizna (serce mam wolne). Najłatwiej zdystansować się od wszystkich i od wszystkiego. Jak zrozumiałem lubisz szeroko potępiać w czambuł wszystkich dookoła. Wymyśl coś sam. Załóż partię lub jakiekolwiek ugrupowanie i pokaż się choć raz medialnie, niekoniecznie przez całe dwa lata. Może choć 5% podobnych Tobie malkontentów nie uzna tego za błazenadę. Skoro serce masz wolne to znaczy że co, nie pójdziesz na wybory? Mam nadzieję że jednak nie okażesz się (tu nieładne słowo) i zagłosujesz. Ale na kogo? Wszak nikt Ci nie odpowiada. Może na Narodową Partię Eskimosów albo na ugrupowanie UFOków ? Niestety Te organizacje nie mają szans.

Pozdrawiam

porucznikzubek, 3 Wrz 2007, 13:49

>arbuzMC,

>Twoja postawa nazywa się łatwizna (serce mam wolne). Najłatwiej zdystansować się od wszystkich i od

>wszystkiego. Jak zrozumiałem lubisz szeroko potępiać w czambuł wszystkich dookoła. Wymyśl coś sam.

>Załóż partię lub jakiekolwiek ugrupowanie i pokaż się choć raz medialnie, niekoniecznie przez całe

>dwa lata. Może choć 5% podobnych Tobie malkontentów nie uzna tego za błazenadę. Skoro serce masz

>wolne to znaczy że co, nie pójdziesz na wybory? Mam nadzieję że jednak nie okażesz się (tu nieładne

>słowo) i zagłosujesz. Ale na kogo? Wszak nikt Ci nie odpowiada. Może na Narodową Partię Eskimosów

>albo na ugrupowanie UFOków ? Niestety Te organizacje nie mają szans.

>Pozdrawiam

w pełni się z tobą zgadzam i popieram :-)))

mądrze piszesz chociaż głupio się nazywasz :-)))

widzisz, żyjemy w czasach w których wymaga się od nas zaangażowania w politykę, troskę o całą planetę, ja siedząc na prowincji muszę się martwić co jakieś wieśniaki wyrabiają w Warszawie, tfu

na wybory chodzę i pójdę, chociaż jeszcze nigdy "nie trafiłem"

>Zbig

Nie przyjdzie im do zakutych baranich łbów, że polityka może polegać na mozolnym, pracowitym i zupełnie niemedialnym

tworzeniu i poprawianiu prawa, budżetu i administracji, i wypracowywaniu konsensusów pomiędzy stronami...

...tak jak w "tajnym" wątku byłych Moderatorów ?! ;))

wyszło, że Tusk to flaki z olejem i facio bez jaj,

ale mi sie wydaje, że wlaśnie dlatego tacy ludzie maja szansę, bo Polacy boją się wyrazistych facetów z jajami, dlaczego mydłek Kwas był przez dwie kadencję?

Od kilkunastu lat głosuję na mniejsze zło.Marzy mi się sytuacja w której mógłbym zagłosować na tak.

No ale cóż mamy takich polityków jakich mamy i fatalną ordynację wyborczą.

Ostatnie 2 lata z całą wyrazistością obnażyły całą prawdę o rządach populistów,dewiantów,ignorantów i nieudaczników.Dwa lata temu jeżeli ktoś zawierzył PISowi to można powiedzieć,że był naiwny,ale jeżeli nadal chce głosować na tę partie to jest po prostu idiotą.

PO nie jest ideałem ale uważam,że nie ma alternatywy.Ludzie myślący,inteligencja,młodzież (szkoda,że w znacznej części wyjechała) nie powinni dzielić włosa na czworo tylko głosować na PO.

To będzie swego rodzaju plebiscyt czy jesteś za normalnością czy za szaleństwem,zaściankiem i populizmem.

I pomysleć,że po 1989r mieliśmy dużą szansę zbudować normalne,sprawne,tanie i przyjazne państwo.

Mogliśmy ale zbudowaliśmy.Dlaczego?

Między innymi dlatego,że znacznej części społeczeństwa (tej myślącej i świadomej) nie chce się chodzić na wybory!Po części z lenistwa a po części aby zrobić na złość politykom(na zasadzie,że odmrożę sobie uszy żeby zrobić na złość mamie).I dlatego od lat wybory wygrywają populiści.

Tak więc Szanowni Forumowicze nie ma co kombinować,TRZEBA GŁOSOWAĆ NA PO!

wojciech>>>ale wiesz że nic to nie da.Muszą mieć kolosalną przewagę.A jesli jej nie bedzie, trzeba wybrac PIS i poczekac aż obywatele bedą BŁAGAC żeby sobie poszli.A do tego dobre beda euro 2008

>muls

Ależ nie prawda!Wystarczy,że wygrają!Rzadna partia nie będzie mogła rządzić samodzielnie.Zrobią koalicję z LiD.Polska nie może sobie pozwolić na dalsze rządy PIS.Przecież my musimy nadrabiać zaległości cywilizacyjne!

Nie możemy czekać aż naród zmądrzeje a reszta inteligencji i młodziezy wyjedzie.Trzeba odsunąć za wszelka cenę PIS od władzy!

muls, 9 Wrz 2007, 09:14

>wojciech>>>ale wiesz że nic to nie da.Muszą mieć kolosalną przewagę.A jesli jej nie bedzie, trzeba

>wybrac PIS i poczekac aż obywatele bedą BŁAGAC żeby sobie poszli.A do tego dobre beda euro 2008

tymczasem przy końcu rządów, po dwóch latach nachalnej nagonki antyPISowej

jak czasem, mają po prostu największy procent poparcia ze wszystkich partii, ostatnio- wg. mohairożerczego "wprost", pis miał 6% przewagi nad po..

może lepiej poczekać aż muls wyciągnie wnioski?

>Horst

'Wprost" to obecnie pisowski biuletyn.

Jak sądzisz z kim PIS mógłby utworzyć rząd po ewentualnie wygranych wyborach?

Bo samodzielnie rzadna partia nie będzie mogła rządzić.

horscik>>czy ktps cie pyta o zdanie??ty jestes mieso partyjne.Mozesz co najwyżej karabin nosić.

wojciech>>czy ty zdajesz sobie sprawe ,co bedzie wyprawiał prezydent i PIs jako duża opozycja.Taka sama bryndza.Nie tłumacz mi zę nie ma czasu i że jest coraz gorzej.Piszę o tym rok.Rzecz w tym ze w tym kraju jest tyle idiotów, ile jest, i nie masz na to rady.To idioci musza błagać.A do tego musza nastapic OKOLICZNOSCI

>muls

Popełniasz ten sam błąd co tzw. przyzwoici ludzie w Niemczech w 1933r,którym sie wydawało,ze NSDAP samo sie skompromituje,a naród zmądrzeje(Nie prównuję PIS do NSDAP chodzi tylko o podobną sytuację polit.)

Myślę,że ludzie świadomi,wykształceni,zaangażowani czyli środowiska tzw. opiniotwórcze powinny działać w swoim otoczeniu na rzecz pójścia na wybory.Wysoka frekwencja to porazka PIS.

Trzeba namawiać ludzi na głosowanie.Kto ma poglądy prawicowe czy centroprawicowe niech głosuje na PO a kto ma lewicowe niech zagłosuje na LiD.

a mi się nie może wydawać, że twoje monotonne pokaszanione posty to "mięso partyjne"?

tylko takie właśnie uszkodzone, pokaszanione w wielu bitwach..

skąd to przekonanie, o byciu funkcjonariuszem- trudno pewnie przyjąć do wiadomości że większość wyborcza mogła mieć inne zdanie niż jedyne merdialnie prikaz'ane, setki tysięcy funkcjonariuszy przy urnach :-)

wojciech>>>masz racje.To jest błąd.Ale mysle że jeszcze w pewnym momencie zadziała nasz obecnosc w unii.Nie mozna robić wszystkiego ,musi nastąpić jakąs granica.Ale masz racje.Ta granica moze zostac przekroczona a my odcieci od unii.Ale kto ma namawiać.TUSK nie blyszczy.

"radio i tv to pis"

tzw reżymowe tytuły, rzepa, derDziennik

reżymowość polega na tym, że po po połowie są za i przeciw

niereżymowe, wolne są tylko tytuły black&white, gdzie dowala się jednej tylko stronie, skrajnie ją karykaturując i odsądzając od czci i wiary, a chwaląc i nagłaśniając bez przekłamań opozycję

a propos czyszczenia zamka :-)

tobie się oczywiście wydaje, że to twój prywatny blog/czat, tak jakoś przeciwnicy zamordyzmu nie lubią jak wtrynia się ktoś z kimś się nie zgadzają lol

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.