Skocz do zawartości
IGNORED

Sklep kolonialny

szumidokolalas

Rekomendowane odpowiedzi

jozwa

>Poza tym rosyjskie myśliwce nie walczą samodzielnie, są w stu procentach kierowane z ziemi, więc co

>on miałby tu takiego niby wykręcić?

Poczytaj troche :) MiG31 to bardzo specyficzna konstrukcja... Zestrzel AWACS'a, albo Hawkeye'a beda glusi i slepi :) MiG31 nie potrzebuje AWACSow :) Bo w pewnym sensie sam nim jest....

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

jozwa maryn, 26 Wrz 2007, 16:18

>To musia łby być przewrót w rosyjskiej taktyce pola walki. Nie wierzę.

Troche inna koncepcja.... Porownujac, masz np. tandem F14+ E2 Hawkey=MiG31 przy tym, ze F14 moze cie "lutnac" z max 180km, a MiG31 z 280km....

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

>jozwa maryn, 26 Wrz 2007, 16:18

Foxbat ma rację. MiG31 to taki mikro AWACS.

Pierwszy z brzegu link:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Co do F16 rownie dobrze moglismy sie dogadac i zmodernizowac MiG29 do wersji M... byloby taniej... a zlom podobny....

Gustaw

A moze Super Grover? :D

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gustaw, to o czym mowisz, to chyba jakas wersja F/A-18 do walki radioelektronicznej.... Odpowiednikiem MiG31 w USA jesr F14...

foxbat, 26 Wrz 2007, 16:52

>Gustaw, to o czym mowisz, to chyba jakas wersja F/A-18 do walki radioelektronicznej....

>Odpowiednikiem MiG31 w USA jesr F14...

To coś w rodzaju Howkeye w budce Super Horneta.

foxbat, 26 Wrz 2007, 16:52

>Gustaw, to o czym mowisz, to chyba jakas wersja F/A-18 do walki radioelektronicznej....

>Odpowiednikiem MiG31 w USA jesr F14...

W tej chwili to prędzej F-22 Raptor bo F-14 to już nieloty niestety...

dudivan, 4 Wrz 2007, 13:47

>Język Szumiego przypomina pierwszą zapisaną wypowiedź Volskdeutscha, taki odpowiednik "Daj ać ja pobruszę...":

>

>"Has du ge widzioł gdzie ten kleine prosiaczka po polu gelotoł"? :P

Dudivan, ja ciebie prosze po dobroci, ty sie nie przypierdalaj do gwary slaskiej, bo ona nie ma nic wspólnego z niemieckim... To sie tylko nejaki Król vel Krol do tego przypucowywał żeby dostac wizę i pieniądze od szkopów. Nawet na metrykę rodowodowego owczarka niemieckiego.

Zawsze się zastanawiałem co to takiego jest ten sklep kolonialny. Kiedyś jeszcze w czasach szkolym codzienni eprzechodziłem obok takiej odrapanej kamieniczki. Jakaś łuszcząca sie farba na strym tynku ukazywał pod swoją warstwa wyblakły napis nad zamurowanymi drzwiami - "artykuły kolonialne".

A ja się przez tyle lat zastanawiałem co to kurde jest te "artykuły kolonialne". I teraz dopiero wiem co to jest!

To jest rodak na koloniach za granicą - jak Szumidokola... itd.? Nawet tam się nie potrafi zachować porządnie?

Lancaster witam w moim sklepie,

wez sobie batona i otworz orenzade o smaku malinowym (idzie na sklep)i posluchaj mnie uwaznie.

Jak sie mieszka POZA POLSKA powtarzam POZA wpada w oko podczas odwiedzin starej ojczyzny pare pozytywnych i pare negatywnych spraw.

Lancaster otworz tego batona i sie nie wstydz.

Ta krytyka uslyszysz od polakow zyjacych w Australii, Szwecji idt..idt..

Wedlug mnie Polacy za granica dziela sie na 2 gruppy

Pierwsza przyjedza do Pl na 2 tygodnie zajada sie pierogami wszysto chwalai a po powrocie mowia SYF i chamstwo!!

Druga grupa ma Polske gdzies. Nie przyjedzaja, PL ich nie interesuje

Ja Polske lubie ale tak po tygodniu musze spadac. Caly czas patrze sie na Polske przez okulary czy möglbym tu zyc??

I tu mam problem.

Wracajac do tematu to jasne ze przejaskrawiam moje obserwacje. Wiem ze sa tez troche aroganckie i wyzywajace -ale taki juz jestem.

W D na Polske nie powiem ani jednego zlego slowa.

Kiedys jak bylem nowy w pracy ktos zaczol opowiadac kawaly o PL.

Powiedzialem od razu-ja sie w tym kraju urodzilem i prosze mi nie pier**lic smutkow!!

To ze sa cienkie drogi..to mam gdzies, duzo rzeczy mam gdzies.

Nienawidze braku tolerancji do innych ras i orienacji sexualnych. Jezeli sa one jecze agresywnie wypowiadane przez czlonkow panujacego rzadu to mi za to wstyd.

Nie moga sie przyzwyczaic do ciaglego chamstwa.

2 aspekty jeszcze lancaster-zdjedz batona do konca.

Tylko raz porownywalem Polakow i Niemcow -chodzilo o talent organizatorski. Nie kumam dlaczego zaraz podawiaja mi wsyzscy nog i truja jacy to Niemcy ciency sa.Gustaw jak nie wkleii Hitlera jak jestem na forum to chyba jest chory.

Ja mam przyjaciol Niemcow maja humor znaja sie na jajach i sa super.

Jasne ze duza czesc jest powalona ale tak jest w kazdym kraju.

Na koniec to terazniejszy rzad. Kaczory mysla ze sa jabardziej cwanymi politykami. Fakt jest jezeli wygraj i tak dalej beda sie stawiac to dostana kopa w d...nie od Niemcow..od wszystkich czlonlkow . A Polska bedzie nielubiana jako niesolidarny i ciagle wylamujacy sie kraj

Ja ja ich widze z tym jezykiem ktory cisnie do policzka od wewnatrz jak przy robienie laski...to mi sie slabo robi.

Dobra wylaczam sie troche na nastepny czas....i tak macie stresowy czas ...nie chce w wyszej skorze siedzic.

Pamietajcie ze Litwa i Lotwa jest juz dalej jak Polska!!!!!!

Szumidokola... - jaki ci się piękny umlaut wstawił. Jak to zrobiłeś??? :)))

PS. Ja widzę jeden powód dla którego pewna grupa (o pewnym poziomie zawodowym) zawsze chętnie krytykowała inne nacje - zwłaszcza Niemców bo najbliżej za >ociężałość umysłowąpan fachowiecŁotwa< żyje z przemytu narkotyków, a prawie wszyscy pracujący Łotysze pracują poza granicami kraju. Tak jest tam dobrze. Rzeczywiście gonimy ich w żółwim tempie odkąd policja rozbiła w latach dziewięćdziesiątych polskich producentów najlepszej amfetaminy na świecie.

>>Łotwa< żyje z przemytu narkotyków, a prawie wszyscy pracujący Łotysze pracują poza granicami kraju.

A Polska żyje z przemytu arbuzów a pracujący w Irlandii :-)

Ale z Litwa, to już ostatnio wychodzimy kiepsko...

No teraz to chyba zyjemy nie z przemytu ale z jawno prawnej produkcji arbuzów :)))

Z Litwą jest podobna historia co z Łotwą. poza tym litwa to nadal jakieś 10 razy mniej ludzi niż w Polsce i skala problemów ekonomicznych jest inna.

Szumi... mógł równie dobrze podać za przykład Białoruś w której ni ema bezrobocia i jest najtańsza benzyna w Europie.

Nie mówię że tak samo ale mogliśmy mieć podobnie gdzybyśmy tak gremialnie i narodowo nie opluwali Rosji przy kazdej okazji. Niemcy wiedzą że się tego ni robi, i bardzo dobrze na tym wychodzą. Nawet kilka przegranych wojen w ostatnim czasie im w tym nie przeszkodziło.

tak zgadza sie ...kaczory mysla ze maja jakas niesamowicie wazna misje w europie --ale HGW ja przynajmniej nie.

Pisalem juz u gory usmiechnac sie do Rusow i poklapac Niemcow i swiat jest colorowy.

Polska ma plusy i staje sie sympatyczna(chociaz to nic nie kosztowaloby)

Ale nie....kaczory chca stawiac tarcze..i sie glupio dziwia ze ruski olewaja polskie mieso.

Ci ludzie by w budzie z frytkami sobie nie dali rady.....ku....wa ciagle by bylo manko.

>szumi

......najlepiej polozyc uszy po sobie, usiasc cichutko w kacie i ....

...niech Niemcy i Ruscy razem zdecyduja czy w Polsce ma byc tarcza czy nie.....

.......no nie.....????

A co Ty, mozesz zrobić dla Vectora?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.