Skocz do zawartości
IGNORED

Czy ktoś wie co to za kolumny?

mjuzik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich!

Czy ktoś z grona szanownych forumowiczów potrafi powiedzieć mi jaki model kolumn znajduje się na tym zdjęciu?

Logo na dole to HECO, ale nie ma pewności co do tego, czy są rzeczywiście tej firmy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/35924-czy-kto%C5%9B-wie-co-to-za-kolumny/

Zapomniałem dodać, że głośnik wysokotonowy nie jest oryginalny.

Czy ktoś potrafi powiedzieć coś na temat tych skrzynek powiedzieć?

Poza "_WILU_" oczywiście (pozdrawiam serdecznie!) :)

Poszukaj w zakresie AudioMega serii OPUS model BRX 300 (ale starszy), zresztą chodziły odmiany tych skrzynek (tak samo wykonanych pod różnymi naklejkami). Na Teslach. Tak mi się wydaje :].

Głośnikami bym się nie sugerował:

Ukryta Zawartość

Trzy zdjęcia, na każdym są inne głośniki. Oni tam wkładają to, co akurat mają pod ręką......

Te z Twojego zjdęcia mają w innych miejscach b-r i mocowania maskownic, choć może to też montują jak im akurat wyjdzie ;)

Ukryta Zawartość

No tak, głośniki dokładnie takie, jak na tej fotce (przynajmniej z wyglądu). Możliwe, że po prostu konstruowane dla innych producentów różniły się szczegółami wyglądu (chociażby ostrymi lub obcietymi, jak w moich, krawędziami, czy właśnie maskownicami i miejscem bass-reflexów).

...jak na tej fotce (zapomniałem dodać, sorki):

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wow, właśnie obejrzałem dokładniej tą aukcję AudioMega :) No jeśli sa takie same jak moje, i kosztują 599zł, to nie przepłaciłem za swoje :) Jeszcze raz wielkie dzięki _WILU_!!!

Przykro mi bardzo, ale nie jestem w stanie Ci tego napisać, bo kompletnie nie jestem osłuchany, nie mam się do czego odnieść. Poza tym moja wysłużona unitra pw 9013 sprawia, że kanały nie grają dokładnie tak samo... :/

Ale dla mnie ważne, że kolumny grają po prostu czysto. Przy poprzednich, kiedy słuchałem z kompa, miałem equalizer w winampie ustawiony na "full bass and treble" (kiedy słucha się audio cd z kompa, to to chyba i tak nie działa), poza tym pokrętła bass i treble na wzmacniaczu były przekręcone na dwójke, bo jeśli tego nie było, to dźwięk brzmiał jak puszczany przez telefon... Teraz oczywiście wszystko to mam wyłączone, a różnica w dźwięku jest ogromna. Jak na moje uszy nie ma ani za dużo wysokich (chyba że puszczam baaaardzo głośno, ale pewnie to wina przesterowania), ani zbyt mocnego basu, średnie tez słychać wyraźnie, ani za cicho, ani za głośno. O scenie, selektywności, i barwie nie będę pisał, bo w związku z zerowym doświadczeniem te pojęcia to dla mnie czysta teoria.

Pewnie większość "audiofilskich uszu" doszukało by się mnóstwa wad, powiedzieli by, że to wcale nie gra, i żebym natychmiast się tego pozbył, bo wypacza mi to słuch itp. Ale to są pierwsze moje kolumny z prawdziwego zdarzenia, i najważniejsze dla mnie jest to, że różnica w porównaniu do poprzednich jest ogromna, a o to chyba chodzi kiedy zmienia się sprzęt :)

No i poprawiłem trochę ustawienie kolumn w pokoju. Dużo lepiej się chyba nie da przy obecnym ustawieniu mebli.

Poniżej stan z wcześniej i teraźniejszy.

Ukryta Zawartość

post-16108-100005434 1189015061_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.