Skocz do zawartości
IGNORED

VA Bach grzebane?

?

Rekomendowane odpowiedzi

tak się składa, że dobrze też znam te bachy z linku co zapodał Desant i owszem - sprawa jest w toku i z pewnością będzie miała jakieś prawne rozstrzygnięcie - tylko jeszcze nie wiadomo czy karne czy cywilne. Jeśli uda się Jarkowi doprowadzić do karnej to będzie to dobry sygnał dla reszty, że nie są bezbronni w walce z naciągaczami. Co prawda sprawa była prosta do rosstrzygnięcia - koszt głośnika nie jest jakiś bardzo duży - ale cóż, jak ktoś jest zbyt głupi aby iść na układ i załatwić sprawę jak facet a nie ciotunia...

Witam!

Pytales o namiar na handlarza VA. Kiedys był taki na allegro. Już go tam nie ma byc moze urzad skarbowy sie dobrał ale. dysponuję jeszcze numerem tellefonu do niego i jesli jestes zainteresowany to moge przeslac. nie wiem czy jeszcze aktualny. sam mam od niego mozarty

pozdrawiam

popatrz moje poprzednie wypowiedzi dotyczące jednej z aukcji internetowej...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Sprawa miała fatalny finał dla mojego kumpla i teraz niestety próbuje prawnie dochodzić swoich praw. Przykre.

Ukryta Zawartość

hmm, kto wie, pamietam kiedys jak chcialem od joola cos kupic, z rok temu i ani grosza sie nie dalo wytargowac, tutaj sytuacja podobna i tez kolo krakowa... ale juz wiem, ze nie kupie tych kolumn, a przynajmniej nie za taka cene:/, musze poszukac czegos innego, bo te bachy ciezko dostac, moze jakies dali 450 na przeczekanie..

oto one:

Ukryta Zawartość

post-4244-100005511 1188921572_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Patrząc na te "tylne" fotki, to tak sobie myślę, że może to i są oryginały, ale z jakichś tam powodów przełożone w nowe skrzynki, które niestety dokładnością wykonania raczej nie grzeszą, a w porównaniu z oryginalnymi oryginałami, to już lekko zakrawa na kpinę taka kaszana. Warte to to może być najwyżej równowartość samych podzespołów, a skrzynki do wymiany, albo kupić w ogóle bez obudów, bo i tak na ch...j komu one potrzebne.

Mogło być tez tak, że te obudowy też są prawdziwe, tylko na przykład komuś przyszło do głowy położyć nowy fornir i niezbyt elegancko mu to wyszło w okolicach podfrezowań. Różni ludzie miewają różne pomysły to fakt, ale cena jest z kosmosu jak za sprzęt tej klasy w takim stanie.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

powiem tyle - jeśli tylko zachodzi cień podejżeń, że sprzedaje osoba kryjąca się też pod nikiem joolo (która gdzieś mieszka w podkrakowskiej wichurze) - odpóście sobie! Skrzywdzicie się robiąc interesy z nim.

>Seba78 - też czaiłem się na te Bachy, wysłałem do kolesia maila że odbiore osobiście (jestem z Krakowa) i otrzymałem odp że sprzedane mimo że do końca aukcji było jeszcze kilka ładnych dni.

Wojtku, zadam Ci pytanie - bardzo ważne - chociaż to pewnie bardziej zainteresuje Jarka z naszego forum. czy byłbyś w stanie powtórzyć tą informację oficjalnie? Jarek pałuje się z tym przekrętem na Policji... pewnie dzisiaj jeszcze na PW się odezwie do Ciebie.

muszę poszukać maili w skrzynce, myślę że znajde korespondencję ze sprzedającym. Z tego co pamiętam aukcja została chyba zakończona przed czasem. Niech nasz oszukany forumowicz pisze na priva i prześle swojego maila a prześlę mu całą korespondencję (jak znajdę), choć to oczywiście nie będzie miało znaczenia w sprawie -(.

pzdr i życze pozytywnego złatwienia sprawy.

Wiecie co? Gdy mi na Allegro cokolwiek podpada, dosłownie COKOLWIEK, to odpuszczam sobie aukcję. Dobrym pomysłem jest też umówić się na telefon, wcześniej wynotować sobie kilka "trudnych" pytań i zwyczajnie pogadać. Od razu widać czy gość uczciwy czy coś ściemnia. Podobnie kwestia odbioru ososbistego - jeśli gość jest niechętny to podpada.

Tylne ścianki mają faktycznie te same mankamenty co przednie. Jeśli Ci, którzy mają takie kolumny piszą o ich perfekcyjnym wykonaniu, to to też podpada. Ja bym odpuścił temat.

Zdjęcia tyłów zaciemniają sprawę. Fornir jest taki jak powinien być - z kolejnych plasterków, niemal taki sam. Przody natomiast są jak na VA niebywałe. Może coś się złego stało i na 1 (lub 2) fronty położono nowy fornir ??. (PS w skąd inąd znakomitych Eposach taka asymetria jest normalna).

Kolumny wyglądają na "po przejściach". Sprawiają wrażenie, jakby były naprawiane po jakimś uszkodzeniu mechanicznym. Jeśli nie masz możliwości obejrzenia przed odbiorem, to, moim zdaniem, lepiej nie ryzykować.

mozliwosc obejrzenia jest, ale chyba bez sensu jechac ponad 300km zeby ich nie kupic:). Facet mowil, ze bedzie je na allegro znowu wystawial, wiec uważać. Ja sie jutro przejade do Warszawy po dalaki. Jesli ktos chce zdjecia tych bachow w pelnej rozdzielczosci by sie lepiej przyjrzec to pisac PW.

Dzieki za wpisy.

Miałem kiedyś Bachy. Identyczne - w tej samej pięknej okleinie rosewood.

Niepokoi mnie niesymetryczne usłojenie forniru w tym egzemplarzu. Bachy są wykonane perfekcyjnie; precyzyjniej wykończonych kolumn nie widziałem. Są idealne pod tym względem i oczywiście o żadnej wystającej uszczelce mowy być nie mogło w moim egzemplarzu. Nie było mowy o jakiejkolwiek niedoróbce. Piękna rzecz.

Mam wrażenie, że to "coś" co na podfrezowanie wygląda raczej nim nie jest; wystająca uszczelka sprawia takie wrażenie raczej. Myślę, że ktoś je rozkręcił ( może z czystej ciekawości?), a potem wyjątkowo niechlujnie skręcił.

Ja za swoje na wyprzedaży w audio-klanie zapłaciłem 2500. Kolumny były ex-demo, na pełnej gwarancji, w absolutnie idealnym stanie.

Jakiej wielkości masz pokój? Weż pod uwagę, że powinny stać ok. 1 m od tylnej ściany. W innym przypadku będziesz miał bass jak z subwoofera. Zdecydowanie średniej jakości. Wzmacniacz też nie powinien być z tych "muzykalnych". Przynajmniej barwa jest zawsze piękna. Sypialniane kolumny do spokojnej muzyki.

Może to jakiś odrzut produkcyjny (niesymetryczny wzór forniru)? Cholera wie...

ps. Wyślij mi zdjęcia w wyższej rozdzielczości. Sam jestem ciekawy jak to z bliska wygląda.

W przypadku Tych bachów wszystko wygląda na orginalne - nie wiem skąd paranoja z tym fornirem. Natomiast źle wyglądają te szmaty wystające spod koszy! i to jest problem. Bo wybaczcie, ale nie ma tu specjalisty który połozył by fornir tak jak na tych nieco zmęczonych bachach - nawet jeśli niektórzy twierdzą, że na ich bachach jest symetryczniej! inna sprawa to co to za sprzedawca - jeśli to jest inne wcielenie tego joolo to strzeżcie się jak ognia. Acha - co ważne to ten joolo to włąśnie gdzieś spod Krakowa.

>info od sprzedawcy:

>"Witam, dowiedziałem sie że zaraz po zakupie były dodatkowo uszczelnione (poprawa szczelności pudła

>rezonansowego)"

Niezła ściema, to może nowe też już trzeba poprawiać?! :D A tym bardziej tak uszeczelniać kolumny z B-R, LOL!

sciema jak ch.. dokladnie :)

mnie to wygląda na jakies dziwne składaki z róznych serii, kolumny widać że nie od pary, a na fotkach widac nr seryjny tylko jednej sztuki - może da się zdobyć zdjęcie obu kolumn od tyłu wyraźne? (pyt. do Ł.B. oczywiście)

Dziwnie wygląda osadzenie wooferów we frezach, siedzą za głęboko, a poza tym ich krawędzie wystają poza maskownice - czy ktoś kto ma bachy może to sprawdzić czy tak ma być? bo na fotkach z netu wydaje się że nie.

z drugiej strony czy możliwe jest żeby w róznych seriach były różne srednice b-r i rozne wymiary tylnej plytki ze zwrotka i terminalami? tu wszystko siedzi koślawo i niedopasowane, i nie wierze zeby to wynikalo z "niedbalego skrecenia". Rozkrecalem haydny i po pijanemu bym nie dal rady złozyc tak, żeby wygladalo tak fatalnie i byly takie szpary. Teoria o polozonym od nowa fornirze tez nie pasuje, bo fornir bylby chyba identyczny na obu kolumnach, a poza tym - bez jaj - to JEST oryginalny fornir VA bez watpliwosci. dziwaczne...

Ukryta Zawartość

post-7167-100005458 1188999290_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

spójrzcie na maila :)

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.