Skocz do zawartości
IGNORED

Denon DRA-275RD uszk.? vs. Yamaha e-810

robii23

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich

Jestem na rozstaju dróg i proszę o pomoc w wyborze dalszego postępowania, bo sam za mało wiem na temat sprzętu. Nie interesowałem się nim od ponad 8 lat. W chwili obecnej czytałem sporo forum i nie tylko, ale 8 lat nie nadrobię.

Stan obecny:

Denon DRA-275RD + Denon DCD-335 + Monster XP + Małe kolumny oparte na głośnikach firmy Tesla. Wszystko kupione w 1998 roku w salonie HiFi Stereo w K-cach za około 3300zł. O głośnikach nie wiem nic więcej, w salonie powiedzieli że jest to mała czeska fabryka, ręczna robota, w drewnie i takie tam.

Problem:

z obecnym sprzętem polega na ciągle palącym się gwizdku jednej kolumny. 3 razy wymieniałem gwizdek także na Tesla (teraz to się inaczej nazywa), 2 razy przewijałem, 1 raz wymieniałem zwrotnicę. Ciągle jest to ta sama kolumna. Po wymianie na nowy gwizdek popracuje 2-4 tygodnie i znowu się spali. Nie słucham głośno, maksimum to 50% potencjometru. I szczerze powiem że mam już tego dość. Nikt nie potrafi mi pomóc. W serwisie Denon mówią że może to być wina amplitunera i mówią żeby go wysłać do W-wy. Boję się kupować nowych kolumn do tego zestawu bo też się może powtórzyć sytuacja.

Jak Ktoś miał taką przypadłość to bardzo proszę o kontakt.

Zmiana:

W zasadzie jestem zdecydowany na PianoCraft e810, dużo o nim czytałem nie tylko na forum, idę na odsłuch. Ale jeżeli będą opinie że mam podążać inną drogą to się zastanowię. Chcę wydać maks 2500zł za komplet, DVD nie jest wymagane, ale np. złącze USB czy też połączenie po LAN byłoby mile widziane.

Pytania dodatkowe:

Jak te zestawy mają się do siebie technologicznie, dźwiękowo?

Czy ten "naprawiony" Denon przy właściwie dobranych kolumnach może zagrać lepiej niż PianoCraft?

Czy ew. decydować się na naprawę Denona jeżeli jego wartość to około 500zł a naprawa z przesyłką zakładam 250zł?

Jak TY byś postąpił mając taki problem?

Pokój odsłuchowy - salon dość mocno umeblowany 16m2, jest miejsce na duży zestaw i 2 kolumny podłogowe.

Każdy wybrany zestaw będzie podłączy do komputera optycznie albo SPDIF, zależnie co polecacie.

Pozdrawiam

Robert

https://www.audiostereo.pl/topic/35978-denon-dra-275rd-uszk-vs-yamaha-e-810/

Ten denon lepszy od pianocrafta nie bedzie. Pianocraft na allegro kosztuje duzo mniej niz 2500zl. za taka kwote mozna zlozyc zestaw na amplitunerze yamaha rx797.

Najlepiej ich i posluchaj malej yamaszki w jakis normalnych warunkach (nie w markecie) i bedziesz wiedzial czy szukac dalej:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.