Skocz do zawartości
IGNORED

Gilowska i Religa - wycieraczki PO.

noster

Rekomendowane odpowiedzi

Graaf

dobrymi checiami to jest pieklo wybrukowane, bez wzgledu czy to dobre checi gilowskiej, religi czy kazdego z nas, przyslowia madroscia narodu Ziom i nie rozsmieszaj mnie tu ta cala wielkodusznoscia i odpowiedzialnoscia za panstwo...nalezy byc skutecznym, szczegolnie w polityce, to co zrobili religa i gilowska to wyparcie sie czesci pogladow i wladza dla samej wladzy, szczegolnie to dotyczy prof. gilowskiej bo dla mnie religa to bezideowiec, ktory nie mial pogladow idac w pochodzie 1majowym w pierwszym rzedzie z kacykami partyjnymi i nie ma pogladow wystepujac na masowkach pis kilkadziesiat lat pozniej , facet uwaza ze cel uswieca srodki, a jego celem jest wladza...bo pieniadze juz ma..

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Re: electro, 10 Wrz 2007, 12:32

>nie rozsmieszaj mnie tu ta cala wielkodusznoscia i

>odpowiedzialnoscia za panstwo

to smutne, że Ciebie to śmieszy

cóż, takie masz poglądy, ok!

ale co do tego co oni zrobili - że niby "nic" itp. - to się mylisz

zrobili więcej niż zdołałby zrobić ktokolwiek na ich miejscu

cóż, a ja się z Tobą zgodzę, że jaki ten rząd jest i jaki jest jego dorobek to każdy widzi :-))

i w sumie nie ma się z czego śmiać :-(

zbulwersowało mnie tylko, że noster napadł akurat na tych, którzy pracują

ot taka ironia losu

>nie dla wszystkich - dla niektórych nie spróbować to błąd

>to się nazywa wielkoduszność - podejmowanie wyzwań, które mogą się nie udać

To się nie nazywa bark dobrej oceny sytuacji :-) Albo zwykła prywata promowania siebie samego.

>to jest odpowiedzialność i nawet heroizm

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Liczą się wyniki jedynie.

>czy chodzi Ci o epitety typu "wycieraczki bez honoru" wypowiadane przez osoby, które nie mają

>pojęcia o tym jak funkcjonuje system rządu w demokratycznym państwie?

Znowu zakładasz, że jedynie Ty wszystko wiesz najlepiej. Ech ta mrówka... ;-)

Liczy się skuteczność i wyniki a nie chciejstwo - jeszcze raz powtórzę.

Nie rozumiem, dlaczego jednych polityków bez problemu nazywasz szujami i jest to OK - natomiast dziwisz się, że inni Twoich politycznych idoli nazywają równie nieładnie. Taka jest przecież cena, z którą wchodząc w to środowisko każdy musi zapłacić.

Re: jar1, 10 Wrz 2007, 12:50

>>nie dla wszystkich - dla niektórych nie spróbować to błąd

>>to się nazywa wielkoduszność - podejmowanie wyzwań, które mogą się nie udać

>

>To się nie nazywa bark dobrej oceny sytuacji :-) Albo zwykła prywata promowania siebie samego.

pozwolę sobie pozostać przy swoim zdaniu, "każdy taki krąg świata widzi..."

>Liczą się wyniki jedynie.

no właśnie - wyniki, nikt nie wie jakie są a wszyscy oceniają

>>czy chodzi Ci o epitety typu "wycieraczki bez honoru" wypowiadane przez osoby, które nie mają

>>pojęcia o tym jak funkcjonuje system rządu w demokratycznym państwie?

>

>Znowu zakładasz, że jedynie Ty wszystko wiesz najlepiej. Ech ta mrówka... ;-)

?

niczego takiego nie zakładam

>Nie rozumiem, dlaczego jednych polityków bez problemu nazywasz szujami i jest to OK - natomiast

>dziwisz się, że inni Twoich politycznych idoli nazywają równie nieładnie. Taka jest przecież cena, z

>którą wchodząc w to środowisko każdy musi zapłacić.

no pewnie, że można bezkarnie pluć na polityka

ale nie nazywajmy tego "krytyką" :-))

plucie to plucie :-))

>no pewnie, że można bezkarnie pluć na polityka

>ale nie nazywajmy tego "krytyką" :-))

>

>plucie to plucie :-))

Akurat publiczne plucie na innych osiągnęło takie rozmiary na skutek ostatnich rządów. Nie ominęło również bohaterów tego wątku. Jak się wchodzi między wrony, to się kracze tak jak one.

nie zauważyłem też by Gilowska czy Religa kogokolwiek publicznie opluwali

raczej są notorycznie publicznie opluwani przez m.in. prof. entomologa Niesiołowskiego

a widzieliście uzasadnienie wniosku PO o votum nieufności wobec Gilowskiej

jest na serwerze Sejmu wśród innych dokumentów sejmowych

można się nieźle zadumać a raczje uśmiać

wnioskują o odwołanie "pana ministra"

"pani minister" pojawia się dopiero w ostatni zdaniu

patałachy - ani solidni ani skuteczni (bo PiS nie dopuścił do debaty)

>graaf, daj se siana.

Przyjmijmy, że wątek jest typowo 'polityczny' a nie merytoryczny. Temat i zagajenie na poziomie pisdrakowej elity - to, co mi nie odpowiada.

Gilowska i Religa nie byli do tej pory kojarzeni ze złem i ideologią pisdraków. Byli najmniej 'opluwani' z tego rządu przez opozycję.

Ale... jeśli do pewnej pory można było ich uważać za bezideowych fachowców - to po zgodzie do startowania w wyborach z list PiS - już nie. Tym, czy się im podoba czy nie , firmują całą działalność PiSu - razem podsłuchami, aferami, przymierzami z Lepperem i Giertychem.

Teraz są już ideowcami.

Jaro_747, 10 Wrz 2007, 09:58

>Bredzisz chłopcze. Chyba nie za wiele wiesz o tamtych czasach.

Czy ty jesteś z PiS-u? To typowo Pisdracka inwokacja!

Dalej tłumaczyć mi się nie chce, przykrywasz ingnorację - chamstwem (niestety nie masz nic lepszego?).

Zajrzyj do książek, to się dowiesz, dzięki komu Gomułka wylądował w więzieniu.

>Przyjmijmy, że wątek jest typowo 'polityczny' a nie merytoryczny

:-)) ok!

skoro "polityczny" nie może być "merytoryczny"

czyli to taki "wątek do plucia na Gilowską i Religę"

ale ale - jakie "ZŁO pisdraków"? powiało grozą!

:-))

teraz Ty daj se siana jar1 :-))

miłego robienia sobie jaj!

(szkoda tylko, że młodzież to czyta i może bierze na serio)

Pisac uzasadnienie do wniosków o odwołanie w tym przypadku nie zmienia niczego. Uzasadnieniem są te 2 stracone lata rządów pisowskich patałachów. Kiedy mówię o tym że Gilowska i Religa to wycieraczki PO, to nie jest moim celem pozbawianich tychże ludzi godności. Kiedy mówię "wycieraczka" to oczywiście w sensie polityczynym, a bycie w polityce nie jest obowiązkowe. Jak sobie ktos nie radzi to moze powinien odejsc. A poza tym tej słownej paraboli poraz pierwszy użył kto? Zgadnijcie! Oczywiście Kaczyński użył okrseślenia "wycieraczka" kiedy mówił ponad 2 lata temu o tym, że Samoobrona to wycieraczka SLD!))) Wiec nie miejcie mi za złe że wykorzystuję światłe porównania waszego wodza.

Jeszcze o cenach paliw - jakies kajeciki z notowaniami paliw na przymarketowych stacjach benzynowych mnie naprawdę tutaj nie interesują. Sam wiem jak mi kieszeń pustoszeje gdy muszę tankowac. A poza tym podałem już linka do strony gdzie mamy odnośne ceny przytoczone. No chyba że znów ktos chce przekonywac ludzi że BIAŁE JEST CZARNE A CZARNE JEST BIAŁE)))

he, he, he, he, ten niewypał słowny Kaczyńskiego nigdy sie mi nie znudzi.... A taki fajerwerk miał byc...

graaf, coś chyba ci kiepsko szło skoro cała twoja teraźniejsza aktywnosc polityczna to pisanie postów na forum internetowym. A skoro tak, to dobrze że już czynnie w polityce nie jestes. Moze lepiej zając się handlem pietruszki...? A z politykowaniem to sobie odpusc bo chyba niewiele już z tego będzie.

serdecznie pozdrawiam.

graaf, 10 Wrz 2007, 13:07

>wnioskują o odwołanie "pana ministra"

>"pani minister" pojawia się dopiero w ostatni zdaniu

>

>patałachy - ani solidni ani skuteczni (bo PiS nie dopuścił do debaty)

Wiadomo że Placioki to matołki. Pamiętacie drakę ze ściągawkami dla poslów z samego początku kadencji Sejmu? Tutejsze placiuoki nie pamiętają, bo są jeszcze bardziej matołkowate od poslów PO. Znaleziono wtedy mianowicie ściągawki (Rokita chyba im pisał :) ) z gotowymi do wyuczenia tekstami, jakie mieli wypowiadać posłowie w przypadku pytań ze strony dziennikarzy.

Kserograf - na pierwszej linii PO-frontu! LOL

dudivan, jakiś ty blyskotliwy... Mama musi byc dumna z takiego zucha!

Mimo tego twojego bełkotu winien Ci jestem podziękowania. Otóż dziękuję za twoje wpisy pozwalające utrzymac niniejszy wątek stale w czołówce najpopularniejszych wątków ostatnich dni. Jeszcze raz składam na twe czcigodne ręce moje najserdeczniejsze podziękowania zachęcając rzecz jasna do dalszej aktywnosci...

Noster, proponuję przepisać tu wszystkie kserówki które dostałeś z Centarali hurtem, naraz!

Odwalisz robotę w jeden dzień, a później możesz sobie pojechać np. do Omanu, na słoneczko. Polecam, fajnie jest.

Po co dyżurować co dzień z nosem wlepionym w monitor?

Re: noster, 10 Wrz 2007, 13:35

>graaf, coś chyba ci kiepsko szło skoro cała twoja teraźniejsza aktywnosc polityczna to pisanie

>postów na forum internetowym. A skoro tak, to dobrze że już czynnie w polityce nie jestes.

kiepskich miałem partnerów na boisku, wiesz - Donek-patałach i nieudana reszta

:-))

co innego Kaczyńscy nieprawdaż? :-))

Ci to skuteczni są - dobrze że czynni w polityce no nie? :-)))

"alma mater et pater noster"!

z Bogiem!

graaf

Stirlitz wolnym krokiem zbliżył się do lokalu kontaktowego. Zapukał umówione 127 razy. Nikt nie otworzył. Po namyśle wyszedł na ulicę i spojrzał w okno. Tak, nie mylił się. Na parapecie stały 63 żelazka - znak wpadki.

Do całokształtu zagadnień wyborczych pozwolę sobie odnieść się nieco później. Natomiast teraz, mimo iż tytułowe określenie w odniesieniu do wymienionych tam osób uważam za zwyczajnie chamskie, zadam autorowi i jego współmyślnym wspólnikom proste pytanie: A co takiego cennego i godnego zachwytu uczyniła "wycieraczka" Platformy Obywatelskiej, madam Graonkiewicz, od czasu objęcia swymi światłymi rządy warszawskiego ratusza?

Na razie odbywa się wielkie sprzątanie po poprzedniku Lechu K. oraz p.o. niedoszłym prezydencie Marcinkiewiczu. Ale nie bój nic, efekty będą. Trudno żeby po parunastu tygodniach uprzątnoc caly tej rozpiździel na który przez lata w stolicy pracowała ekipa pisu.

Klakierom i funkcjonariuszom pisu którzy wymachują szabelkami i grzmią że to chamstwo mówic o wycieraczkach przypominam że to Kaczyński 2 lata temu powiedział o działaczach Samoobrony i samej Samoobronie że są wycieraczkami SLD.

Odrobina konsekwencji by sie przydała.

>dudivan, 10 Wrz 2007, 13:23

>Dalej tłumaczyć mi się nie chce, przykrywasz ingnorację - chamstwem (niestety nie masz nic

>lepszego?).

Czyli jak nie chce mi się czegoś tłumaczyć to chamstwo?

Zaczynam rozumieć ten sposób myślenia.

Brak odpowiedzi=chamstwo.

Odpowiedź=niebywała agresja.

i tak dalej...

Jestem Europejczykiem.

A jakiż to straszny bałagan ten PIS zostawił, nie mówiąc o tym, że tygodni to już chyba kilkadziesiąt minęło? To ci goście z SLD są tym nowym porządkiem, co sprowadzi na nas dobrobyt i światło mądrości? I dlaczegóż to ta wstrętna, skrajnie jak wiadomo pro PIS-owska gazeta – Newsweek – śmiała napisać, że Gronkiewicz w ogóle nic nie robi poza wsadzaniem na stołki swoich kolesi i żarłocznym konsumowaniem zwycięstwa?

A to, że Kaczyński kogoś nazwał wycieraczką nie upoważnia kogokolwiek do nazywania tym samym profesora Religi, który bardzo wielu ludziom uratował życie. Ty też, anonimie skryty za pseudonimem noster, któremu nie chciało się nawet słowa powiedzieć o sobie, możesz się tym poszczycić?

>A to, że Kaczyński kogoś nazwał wycieraczką nie upoważnia kogokolwiek do nazywania tym samym

Mógł Kaczyński, to może i kto inny, tyle że to faktycznie marny wzór. Chyba że faktycznie obrzucanie się błotem aż takie jest przyjemne.

>profesora Religi, który bardzo wielu ludziom uratował życie.

No taką miał po prostu robotę, żadna nadzwyczajna zasługa. A że był dobry w SWOIM fachu, to chwała mu za to - i wyłącznie za to. Jako polityk rozmienia się na drobne, jako reformator służby zdrowia nic sensownego nie proponuje.

I pomyśleć, że szmaci się człowiek bogaty, uznany, sławny, (mądry?) - nie wiadomo po co!

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.